În curând, un nou episod EXPERT INSIGHTS, despre soluții și provocări în astmul eozinofilic sever

Astmul este una dintre cele mai frecvente boli cronice întâlnite la nivel mondial, fiind o afecțiune pe termen lung a căilor respiratorii care îngreunează respirația. 

În România, astmul afectează aproximativ 1.000.000 de oameni și aproximativ 1 din 10 persoane cu astm ajunge să dezvolte o formă severă a bolii. Persoanele cu astm sever se confruntă mult mai des cu crize de astm intense, care le afectează semnificativ calitatea vieții, în toate aspectele sale, de la viața familială, socială și profesională, inclusiv aspecte ce țin de sănătatea emoțională și mentală. 

 

Astmul eozinofilic sever este una dintre formele distincte ale bolii și se caracterizează prin creșterea eozinofilelor, un anumit tip de globule albe din sânge. Astfel, pentru unele persoane cu astm, eozinofilele pot produce inflamație la nivelul plămânilor.

Pacienții cu astm sever se confruntă cu o gamă largă de simptome debilitante, cum ar fi dispneea frecventă, respirația șuierătoare (wheezing-ul), constricția toracică și tusea, care interferă cu activitățile zilnice și somnul. Totodată, simptomele pot persista chiar și atunci când pacienții administrează în mod regulat și corect medicamentele obișnuite și alte cauze declanșatoare ale simptomelor au fost eliminate cât mai mult posibil. În plus, poate dura mult timp până când este stabilit diagnosticul de astm sever, respectiv cel de astm eozinofilic sever. 

Un studiu al Societății Europene de Pneumologie (ERS) arată că, în fiecare săptămână, 1 din 5 pacienți cu astm sever suferă o criză atât de severă încât nu poate solicita ajutor. Iar acest lucru se întâmplă deoarece pacienții încă nu știu că pot duce o viață normală dacă își iau tratamentul și evită factorii de risc. 

Trebuie știut, de asemenea, că simptomele, răspunsul la tratament și impactul asupra vieții de zi cu zi sunt unice pentru fiecare pacient.

Nu uita să ne adresezi întrebările tale

De aceea, dacă tu sau cineva drag suferă de astm sever, respectiv astm eozinofilic sever, te invit să urmărești, în curând, un nou episod „EXPERT INSIGHTS”, un proiect special marca DOC, alături de invitatul meu special, Conf. Dr. Roxana Bumbăcea, medic primar alergologie și imunologie clinică, unde vom încerca să vă răspundem punctual la cât mai multe dintre întrebările și nelămuririle legate de recomandările de tratament și provocările întâlnite de pacienți în această afecțiune, dar și despre managementul bolii în contextul actual pandemic.  

Nu uitați să accesați contul DOC sau să vă creați un cont nou pe DOC.ro pentru a ne adresa întrebările voastre legate de subiect și să vă abonați la Newsletterul DOC, pentru a fi primii care află când demarează noul nostru proiect!

#EXPERT INSIGHTS

Pentru orice întrebări sau curiozități legate de astmul sever, respectiv astmul eozinofilic sever, ne puteți scrie în secțiunea „EXPERȚII DOC” sau în secțiunea „comentarii” de la finalul articolului. Întrebările voastre își vor găsi răspuns în cadrul sesiunilor video ale proiectului #EXPERTINSIGHTS. Vă așteptăm întrebările!

Dr. Oana Cuzino este Medic Primar Gerontologie Geriatrie (2005) și Doctor în Științe Medicale (2005). A activat ca cercetător științific în cadrul Laboratorului de Gerontologie Socială, INGG Ana Aslan, iar în present își continuă activitatea medicală și de cercetare, fiind pasionată de medicina antiaging și prevenirea îmbătrânirii fiziologice și patologice. 

Conf. Dr. Roxana Bumbăcea este Conferențiar Universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Doctor în Științe Medicale, membru al Comisiei de Alergologie și Imunologie Clinică a Ministerului Sănătății, Membru al Comisiei de Alergologie și Imunologie Clinică a Colegiului Medicilor din România, membru în Board-ul grupurilor de lucru ale SRAIC: Alergie Medicamentoasă și Terapii Biologice.

*Întrebările voastre vor primi răspuns în cadrul sesiunii video susținute de Dr. Oana Cuzino și Conf. Dr. Roxana Bumbăcea. 

 

Urmărește-ne și pe canalele noastre de Social Media:       

- DOC - Facebook
- Expertii DOC - Facebook
- DOC - Instagram
- Expertii DOC - Instagram
- DOC - YouTube
- DOC - LinkedIn
- DOC - Pinterest
- DOC - Twitter

 


 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 1