Strugurii sunt mai sănătoși decât de așteptai. Iată de ce

Gusturile sunt împărțite când vine vorba de struguri: cu boabe mai mici, mai mari, fără sâmburi, albi, negri, mai acri, mai dulci, mai aromați. Ne plac strugurii fiindcă au un gust proaspăt, revigorant, sunt ușor de consumat ca gustări și merg în o grămadă de combinații cu alte fructe, legume, lactate sau carne.

struguri

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Sunt unul dintre fructele cu care țara noastră se poate mândri pentru producția proprie și ne putem bucura de ei în piețe pe tot parcursul toamnei. De ce să mâncăm struguri, în afară de faptul că sunt foarte gustoși? Vă dezvăluim noi câteva motive.

Strugurii îți protejează sistemul cardiovascular

Strugurii au onoarea de a conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți: resveratrolul. Acesta se găsește în special în strugurii negri și declanșează în organismul nostru secreția hormonului adiponectină.

Datorită acestui efect, strugurii împiedică dezvoltarea anumitor afecțiuni cardiace, protejând vasele de sânge și reducând inflamațiile.

Au de asemenea capacitatea de a îmbunătăți modul în care organele procesează glucoza și insulina. Sâmburii strugurilor sunt bogați în uleiuri benefice, care te protejează împotriva cheagurilor de sânge.

 

Strugurii au efect laxativ

Strugurii consumați sub formă de dietă intensivă, într-o cantitate mai mare pe o perioadă mai scurtă, pot avea un efect laxativ.

Încurajează sistemul gastric să elimine mai rapid toxinele și te scapă de constipație sau balonare.

 

Strugurii sunt un energizant natural

Când vine vorba despre calorii, strugurii nu sunt chiar cea mai bune opțiune. Și asta fiindcă sunt destul de bogați în calorii și au un conținut mediu de zahăr.

Sunt de preferat în locul bananelor, de exemplu, însă nu sunt fructul ideal atunci când vrem să slăbim.

Însă toate aceste calorii, împreuna cu vitaminele și mineralele din struguri, fac din aceștia un minunat energizant natural. O gustare cu struguri proaspeți îți poate reda energia în caz de oboseală sau te poate motiva înainte de un antrenament la sală.

 

Te ajută în detoxifiere

Antioxidanții și alte substanțe active din struguri detoxifică ficatul, colonul și rinichii. Te poți folosi de acest avantaj fie într-o cură mai agresivă de detoxifiere, transformându-i în suc, fie ca parte dintr-o alimentație echilibrată, în care detoxifierea se face într-o măsură mai mică, dar pe o durată mai lungă.

Esențial este să îi consumi în totalitate, cu coajă și sâmburi. Acestea din urmă, deși au un gust mai neplăcut, conțin peste 60% din substanțele benefice.

 

 

Strugurii îți curăță tenul

Boabele de strugure sunt ideale și pentru tenul tău. Reduc excesul de sebum, matifiază, au efect antiseptic și antiinflamator, pot reduce acneea și semnele lăsate de aceasta și pot calma erupțiile cutanate în caz de dermatită sau psoriazis.

De fiecare dată când cumperi struguri, păstrează 5-6 boabe și pentru tenul tău. Prepară o pastă din ele împreună cu o linguriță de suc de lămâie și una de ulei de măsline. Aplică masca pe tenul curat și las-o să acționeze 20 de minute înainte să clătești.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sunt foarte hidratanți

Cu un procent foarte mare de apă în compoziție, strugurii te pot ajuta să te hidratezi mai bine.

Consumă-i în special în zilele de vară, când e foarte cald, dar și atunci când ești obosită, stresată sau ai o infecție urinară.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0