Mic dejun preparat din ouăle rămase de la Paște: 4 rețete rapide

Vopsitul ouălor de Paște este un obicei de familie pe care îl practici mereu cu drag, atât pentru tine, cât și pentru copii, care sunt încântați de fiecare dată să dea și ei o mână de ajutor. Fie că alegi să vopsești ouăle doar în roșu, fie că apelezi la mai multe culori sau modele care mai de care mai spectaculoase, în funcție de cum obișnuiau să facă și părinții și bunicii tăi în zona din care proveneau, operațiunea este una reușită de fiecare dată: mențineți tradițiile vii, iar membrii familiei se simt mai apropiați unii de alții.

Dacă, la fel ca în fiecare an, entuziasmul te-a determinat și acum să vopsești mai multe ouă decât ați putea consuma vreodată tu și cei dragi în ziua de Paște, probabil că te întrebi ce ai putea face cu cele rămase. Ei bine, pentru a nu irosi ouăle vopsite care ți-au rămas după trecerea acestei sărbători, iată câteva rețete delicioase pe care le poți pregăti la micul dejun pentru tine și familie, care combină ouăle cu ingrediente pe care sigur le ai prin frigider sau prin cămară.

Ouă umplute cu pastă de ardei copt

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 6 ouă fierte 
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 linguri de migdale mărunțite
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de oțet de mere
  • ¼ linguriță de sare de mare
  • ¼ linguriță de boia dulce (sau un praf de boia iute, după gust)
  • 1 cățel de usturoi
  • ceapă verde proaspătă, mărunțită, pentru decorat

Înfășoară ardeiul gras în folie de aluminiu și coace-l la cuptorul preîncălzit preț de 10 minute. Între timp, curăță ouăle de coajă și taie-le pe jumătate. După ce scoți ardeiul din cuptor, curăță-l de coajă și de semințe, apoi pune-l în blender, alături de gălbenușurile de ou, cu migdalele mărunțite, uleiul de măsline, oțetul de mere, sarea de mare, boiaua și usturoiul. Umple apoi jumătățile de ou fiert cu această pastă de ardei copt și decorează-le cu ceapă verde proaspătă, mărunțită.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Salată de cartofi cu ouă

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente pentru 6 porții: 

  • 12 cartofi curățați, spălați și tăiați pe jumătate
  • 6 ouă fierte
  • 300 ml de iaurt grecesc
  • 1 cană de murături mărunțite
  • 1 ceapă tocată mic
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper sau boia iute.
  • opțional, 1 linguriță de semințe de țelină.
  • Fierbe jumătățile de cartof până se înmoaie (le încerci cu o furculiță), apoi lasă-le la scurs și la răcit, după care taie-le cuburi mari. Curăță ouăle fierte și taie-le felii. Amestecă, într-un bol, cartofii cu ouăle și adaugă apoi celelalte ingrediente. Amestecă totul cu atenție, pentru a preveni fărâmițarea ingredientelor. Pune salata la frigider și consum-o alături de cei dragi după ce se răcește bine.

 

Salată de spanac cu ou fiert

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente pentru 4 porții

  • 4 ouă fierte
  • 6 căni de spanac opărit
  •  ½ ceapă roșie, tăiată rondele
  • 2 linguri de ulei de măsline,
  • 1 lingură de muștar
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • un praf de piper proaspăt măcinat
  • puțină sare de Himalaya, după gust.

Încinge cele două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adaugă mierea, muștarul, oțetul, sarea, piperul și amestecă bine, lăsând focul la intensitate minimă. Călește rondelele de ceapă în acest amestec, apoi adaugă și spanacul opărit. Oprește focul și servește spanacul cu felii de ouă pe deasupra și, opțional, cu pâine prăjită.

Pâine prăjită cu topping de iaurt și ou

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente pentru 6 porții: 

  • 6 ouă
  • 6 felii de pâine prăjită
  • ½ cană de țelină tocată mărunt sau rasă
  • 1 iaurt grecesc
  • 2 linguri de muștar
  • 1 linguriță de pudră de curry
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie
  • ¼ linguriță de sare.

Amestecă iaurtul grecesc cu muștarul, cu pudra de curry, sarea, zeama de lămâie și țelina tocată mărunt sau rasă. Curăță ouăle fierte, toacă-le mic și amestecă-le cu sosul de iaurt preparat în prealabil. Introdu amestecul la frigider. După ce toppingul de ou și iaurt s-a răcit, pune-l pe feliile de pâine prăjită și servește-l imediat celor dragi. Poftă bună!

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0