Dieta Minestrone: 7 zile cu supă de legume

Ca în cazul oricărei diete, trebuie să țineți cont de anumite aspecte înainte să începeți dieta minestrone. Este foarte important de știut și reținut faptul că aceasta presupune un consum foarte redus de calorii (undeva la 800, poate 1.000 de calorii pe zi) - la fel ca dieta cu supă de varză, de exemplu - lucru care duce la o scădere rapidă în greutate.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Mai mult, trebuie ținut cont și de faptul că Dieta Minestrone este o dietă hipoproteică, deci nu se poate vorbi de o alegere echilibrată. Ca de obicei, vă sfătuim să cereți mai multe informații unui specialist în nutriție înainte să alegeți această dietă. Persoanele cu afecțiuni cronice sau probleme digestive pot avea probleme în cursul acestui regim.

În funcție de organismul fiecăruia, nutriționiștii estimează că pe o durată de șapte zile (dieta nu trebuie extinsă peste acest interval), cei care țin Dieta Minestrone pot slăbi în medie cinci kilograme, însă frecvent se poate ajunge și la șapte sau opt kilograme “topite” cu ajutorul acestei diete.

 

Ce mănânci în cursul Dietei Minestrone?

Meniul Dietei Minestrone constă doar din supă de legume. Partea bună este că dieta nu se reduce la o rețetă anume sau la o combinație de legume prestabilită, așa că puteți folosi pentru supă orice legume de sezon sau legume preferate.

Puteți adăuga și foarte puțin ulei de măsline, iar în materie de condimente puteți apela la busuioc, oregano, usturoi și rozmarin, alături de sare și piper.

De asemenea, pentru micul dejun puteți consuma cafea sau ceai dar fără zahăr, iar ca desert fructe sau sucuri naturale de fructe, fără zahăr adăugat.

Un exemplu de rețetă de supa minestrone este urmatorul:

  • 2 linguri de ulei de masline

  • 1 ceapa medie, tocată

  • 4 morcovi medii, cuburi

  • 4 tulpini de țelina tocate

  • 1 dovlecel mijlocii, cuburi

  • TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    2 căței de usturoi, ras

  • 1 cană de varz, tocată

  • 1 crenguță de rozmarin, tocat mărunt

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0