Dr. Ruxandra Dumitrescu

Dr. Ruxandra Dumitrescu este medic primar obstetrică ginecologie, cu supraspecializare în tratamentul infertilității cuplului, competență în laparoscopie, histeroscopie, ecografie în obstetrică ginecologie, dar și competență în medicină materno fetală. 

Din anul 1993 își construiește experiența profesională practică la patul pacientului și în sala de operații. A studiat și un Master în Management Sanitar, la Academia de Studii Economice București. 

Dr. Dumitrescu este membru fondator al Societății de Endometrioză din România, membru al European Society of Human Reproduction and Embriology (ESHRE), și al Internațional Society of Ultrasound în Obstetrics and Gynecology (ISUOG). 

Din 1994 până în prezent a prezentat numeroase lucrări științifice și a participat la congrese și conferințe medicale naționale și internaționale, printre care: Congres European de Menopauză (Viena 1996), Congres Internațional de Controverse În Obstetrică Ginecologie (Shanghai 2008), Congres ESHRE (Stochkolm 2011, Istanbul 2012, Londra 2014, Lisabona 2015). Tot din 1994 desfăsoară și o activitate didactică la Universitatea  de Medicină și Farmacie "Carol Davila". 

Articole expert

Sarcină

Insuficiența placentară - simptome, cauze și complicații

Insuficiența placentară (numită și disfuncție placentară sau insuficiență...

Citeşte mai mult
Sănătatea bebelușului

Amniocenteza: Ce este, cum se face, riscuri

Află de pe DOC.RO totul despre amniocenteză: • Anomaliile cromozomiale...

Citeşte mai mult
Medicină

10 moduri de a scăpa de durerea cauzată de endometrioză

Endometrioza este o afecțiune caracterizată de creșterea țesutului care...

Citeşte mai mult
Sarcină

Consumul ocazional de alcool în timpul sarcinii poate crește riscul de... ...

Consumul ocazional de alcool nu va duce la malformații congenitale, dar...

Citeşte mai mult
Sarcină

Rh negativ la mamă, Rh pozitiv la tată - cum este afectată sarcina?

Factorul Rhesus (Rh) este o trăsătură moștenită, care se referă la prezența...

Citeşte mai mult
Cauzele infertilității

Salpingita: cauze, simptome, tratament, complicatii

Salpingita este un tip de boala inflamatorie pelvina. Acest termen general...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.