Dr. Ruxandra Dumitrescu

Dr. Ruxandra Dumitrescu este medic primar obstetrică ginecologie, cu supraspecializare în tratamentul infertilității cuplului, competență în laparoscopie, histeroscopie, ecografie în obstetrică ginecologie, dar și competență în medicină materno fetală. 

Din anul 1993 își construiește experiența profesională practică la patul pacientului și în sala de operații. A studiat și un Master în Management Sanitar, la Academia de Studii Economice București. 

Dr. Dumitrescu este membru fondator al Societății de Endometrioză din România, membru al European Society of Human Reproduction and Embriology (ESHRE), și al Internațional Society of Ultrasound în Obstetrics and Gynecology (ISUOG). 

Din 1994 până în prezent a prezentat numeroase lucrări științifice și a participat la congrese și conferințe medicale naționale și internaționale, printre care: Congres European de Menopauză (Viena 1996), Congres Internațional de Controverse În Obstetrică Ginecologie (Shanghai 2008), Congres ESHRE (Stochkolm 2011, Istanbul 2012, Londra 2014, Lisabona 2015). Tot din 1994 desfăsoară și o activitate didactică la Universitatea  de Medicină și Farmacie "Carol Davila". 

Articole expert

Îngrijire și lifestyle în infertilitate

Cum stimulezi testosteronul în mod natural

Testosteronul este hormonul sexual principal la bărbați și joacă o serie...

Citeşte mai mult
Cauzele infertilității

Infertilitatea la bărbați: cauze, diagnostic și tratament

În medie, infertilitatea afectează unul din 6 cupluri. Diagnosticul...

Citeşte mai mult
Cauzele infertilității

Tulburările de ejaculare, una dintre cauzele infertilității

Cea mai comună cauză a infertilității la bărbați este calitatea extrem...

Citeşte mai mult
Cauzele infertilității

Sindromul ovarelor polichistice, o cauză a infertilității

Sindromul ovarelor polichistice ▪ infertilitate ▪ cauze infertilitate ▪...

Citeşte mai mult
Expertul DOC în infertilitate

Bolile cu transmitere sexuală care afectează fertilitatea

Netratate la timp, bolile cu transmitere sexuală asimptomatice pot duce,...

Citeşte mai mult
Îngrijire și lifestyle în infertilitate

Totul despre suplimentele pentru fertilitate

Multe cupluri se confruntă cu problema infertilității. Ce suplimente alimentare...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.