Dr. Ruxandra Dumitrescu

Dr. Ruxandra Dumitrescu este medic primar obstetrică ginecologie, cu supraspecializare în tratamentul infertilității cuplului, competență în laparoscopie, histeroscopie, ecografie în obstetrică ginecologie, dar și competență în medicină materno fetală. 

Din anul 1993 își construiește experiența profesională practică la patul pacientului și în sala de operații. A studiat și un Master în Management Sanitar, la Academia de Studii Economice București. 

Dr. Dumitrescu este membru fondator al Societății de Endometrioză din România, membru al European Society of Human Reproduction and Embriology (ESHRE), și al Internațional Society of Ultrasound în Obstetrics and Gynecology (ISUOG). 

Din 1994 până în prezent a prezentat numeroase lucrări științifice și a participat la congrese și conferințe medicale naționale și internaționale, printre care: Congres European de Menopauză (Viena 1996), Congres Internațional de Controverse În Obstetrică Ginecologie (Shanghai 2008), Congres ESHRE (Stochkolm 2011, Istanbul 2012, Londra 2014, Lisabona 2015). Tot din 1994 desfăsoară și o activitate didactică la Universitatea  de Medicină și Farmacie "Carol Davila". 

Articole expert

Sănătatea mamei

Sfaturi pentru pregătirea corpului pentru sarcină

Dacă te gândești să rămâi însărcinată în viitor...

Citeşte mai mult
Sarcină

Grupele de sange si factorul Rh: tipuri si incompatibilitati

Grupe de sânge • grupe sanguine • Rh • factorul Rh...

Citeşte mai mult
Sănătatea mamei

Pot rămâne însărcinată dacă alăptez?

Tocmai ai încheiat un ciclu de sarcină de nouă luni, pline de emoție,...

Citeşte mai mult
Știri Medicale

Disruptorii endocrini afectează calitatea lichidului seminal [studiu]

Tinerii expuși in utero la perturbatori endocrini au un risc de două ori...

Citeşte mai mult
Simptome și diagnostic în infertilitate

Cum afli dacă ești sau nu fertilă?

Fertilitatea nu este doar o problemă de sănătate feminină. Atât bărbații,...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.