Dr. Ruxandra Dumitrescu

Dr. Ruxandra Dumitrescu este medic primar obstetrică ginecologie, cu supraspecializare în tratamentul infertilității cuplului, competență în laparoscopie, histeroscopie, ecografie în obstetrică ginecologie, dar și competență în medicină materno fetală. 

Din anul 1993 își construiește experiența profesională practică la patul pacientului și în sala de operații. A studiat și un Master în Management Sanitar, la Academia de Studii Economice București. 

Dr. Dumitrescu este membru fondator al Societății de Endometrioză din România, membru al European Society of Human Reproduction and Embriology (ESHRE), și al Internațional Society of Ultrasound în Obstetrics and Gynecology (ISUOG). 

Din 1994 până în prezent a prezentat numeroase lucrări științifice și a participat la congrese și conferințe medicale naționale și internaționale, printre care: Congres European de Menopauză (Viena 1996), Congres Internațional de Controverse În Obstetrică Ginecologie (Shanghai 2008), Congres ESHRE (Stochkolm 2011, Istanbul 2012, Londra 2014, Lisabona 2015). Tot din 1994 desfăsoară și o activitate didactică la Universitatea  de Medicină și Farmacie "Carol Davila". 

Articole expert

Sarcină

Rh negativ la mamă, Rh pozitiv la tată - cum este afectată sarcina?

Factorul Rhesus (Rh) este o trăsătură moștenită, care se referă la prezența...

Citeşte mai mult
Cauzele infertilității

Salpingita: cauze, simptome, tratament, complicatii

Salpingita este un tip de boala inflamatorie pelvina. Acest termen general...

Citeşte mai mult
Sarcină

Totul despre hCG (beta-hCG) sau "hormonul sarcinii"

Un adevarat "cocktail", alcatuit din mai multe substante chimice...

Citeşte mai mult
Psihologie și educație

Prima vizita la ginecolog a adolescentei - sfaturi pentru mame

Pe masura ce fetele cresc si ajung la pubertate, corpul lor trece printr-o...

Citeşte mai mult
Despre prostată

Prostatita: cauze, simptome si tratament

Prostatita consta in inflamarea prostatei, adica a glandei situate exact...

Citeşte mai mult
Medicină

Spermograma: contraindicatii si pregatire

Este foarte important ca pacientul sa se pregateasca in mod corespunzator...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.