Dr. Ruxandra Dumitrescu

Dr. Ruxandra Dumitrescu este medic primar obstetrică ginecologie, cu supraspecializare în tratamentul infertilității cuplului, competență în laparoscopie, histeroscopie, ecografie în obstetrică ginecologie, dar și competență în medicină materno fetală. 

Din anul 1993 își construiește experiența profesională practică la patul pacientului și în sala de operații. A studiat și un Master în Management Sanitar, la Academia de Studii Economice București. 

Dr. Dumitrescu este membru fondator al Societății de Endometrioză din România, membru al European Society of Human Reproduction and Embriology (ESHRE), și al Internațional Society of Ultrasound în Obstetrics and Gynecology (ISUOG). 

Din 1994 până în prezent a prezentat numeroase lucrări științifice și a participat la congrese și conferințe medicale naționale și internaționale, printre care: Congres European de Menopauză (Viena 1996), Congres Internațional de Controverse În Obstetrică Ginecologie (Shanghai 2008), Congres ESHRE (Stochkolm 2011, Istanbul 2012, Londra 2014, Lisabona 2015). Tot din 1994 desfăsoară și o activitate didactică la Universitatea  de Medicină și Farmacie "Carol Davila". 

Articole expert

Simptome și diagnostic în infertilitate

Cum afli dacă ești sau nu fertilă?

Fertilitatea nu este doar o problemă de sănătate feminină. Atât bărbații,...

Citeşte mai mult
Sarcină

Sindromul de hiperstimulare ovariană: cum îl recunoști?

Sindromul de hiperstimulare ovariană este un răspuns exagerat la excesul...

Citeşte mai mult
Sarcină

Răceala în sarcină: cauze, simptome, tratament & remedii naturiste

Răceala în sarcină reprezintă un motiv de îngrijorare pentru...

Citeşte mai mult
Sarcină

Sarcina și sindromul de ovare polichistice

Sindromul ovarelor polichistice (SOP) este o afecțiune hormonală frecventă...

Citeşte mai mult
Despre menopauză

Andropauza: cum se manifestă și ce soluții există în ameliorarea simptomelor? ...

Există voci care susțin că nu numai femeile trec printr-o serie de modificări...

Citeşte mai mult
Îngrijire și lifestyle în infertilitate

Efectele fumatului asupra fertilității cuplului

Dacă ești fumătoare și intenționezi să rămâi însărcinată, cel...

Citeşte mai mult
Noutăți în infertilitate

Bărbații infertili au un risc mai mare de cancer de prostată? [studiu]

Potrivit unui studiu suedez, bărbații care au probleme de fertilitate au,...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.