Dr. Cătălin Costovici

Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă

Dr. Cătălin Costovici este Medic Primar Oncologie Medicală și activează în prezent în cadrul Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă din București.      

A urmat mai multe cursuri și specializări în Europa și Statele Unite ale Americii și a condus trei studii clinice ca prim cercetător. Este membru al ASCO (American Society of Clinical Oncology), ESMO (European Society of Clinical Oncology), IASLC (International Association for the Study of Lung Cancer), ESGO ( European Society of Gynecologic Oncology) și SROM  Societatea Română de Oncologie Medicală).

Când este întrebat de ce a ales Oncologia, recunoaște că simte o imensă satisfacție atunci când reîntâlnește un pacient care după ani de la diagnostic nu mai prezintă niciun semn de boală. Este un domeniu în care situațiile aparent fără ieșire pot fi rezolvate prin munca unei întregi echipe.

Este pasionat de bricolaj și grădinărit, privește și tratează florile și arbuștii ca pe adevărate ființe, grădina fiind al doilea univers unde se simte în largul său. Se declară veșnic îndrăgostit de Grecia, însă evadează deseori și pe Valea Topologului, unde se încarcă cu energie și își regăsește liniștea.

Articole expert

Știri Medicale

Bacteriile intestinale pot prezice efectele secundare ale radioterapiei... ...

Deși populația de microorganisme din tractul intestinal trăiește în...

Citeşte mai mult
Medicină

Ce trebuie să știi despre oncocitom

Oncocitomul este o tumoră alcătuită din oncocite - celule epiteliale caracterizate...

Citeşte mai mult
Medicină

Totul despre cancerul prostatic neuroendocrin

Evoluția cancerului prostatic este, de obicei, una lentă și apare, în...

Citeşte mai mult
Știri Medicale

Noi orizonturi terapeutice în cancerul renal metastatic

Nu este nicio îndoială că în terapia cancerului renal metastatic...

Citeşte mai mult
Medicină

Cancerul: complicațiile cardiovasculare ale terapiilor antineoplazice

Terapiile oncologice moderne au schimbat evoluția  multor cancere,...

Citeşte mai mult
Știri Medicale

Terapia antiangiogenică în cancerul ovarian

Angiogeneza (adică formarea sau generarea vaselor de sânge) joacă...

Citeşte mai mult
Știri și sfaturi în nutriție

Mit sau adevăr: Consumul de lactate crește riscul de cancer?

Lactatele sunt o parte importantă a alimentației, nu numai pentru copii,...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.