Dr. Cătălin Costovici

Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă

Dr. Cătălin Costovici este Medic Primar Oncologie Medicală și activează în prezent în cadrul Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă din București.      

A urmat mai multe cursuri și specializări în Europa și Statele Unite ale Americii și a condus trei studii clinice ca prim cercetător. Este membru al ASCO (American Society of Clinical Oncology), ESMO (European Society of Clinical Oncology), IASLC (International Association for the Study of Lung Cancer), ESGO ( European Society of Gynecologic Oncology) și SROM  Societatea Română de Oncologie Medicală).

Când este întrebat de ce a ales Oncologia, recunoaște că simte o imensă satisfacție atunci când reîntâlnește un pacient care după ani de la diagnostic nu mai prezintă niciun semn de boală. Este un domeniu în care situațiile aparent fără ieșire pot fi rezolvate prin munca unei întregi echipe.

Este pasionat de bricolaj și grădinărit, privește și tratează florile și arbuștii ca pe adevărate ființe, grădina fiind al doilea univers unde se simte în largul său. Se declară veșnic îndrăgostit de Grecia, însă evadează deseori și pe Valea Topologului, unde se încarcă cu energie și își regăsește liniștea.

Articole expert

Tratament și opțiuni în cancer de piele

Melanomul malign avansat - prezent și perspective

Noile metode de tratament pentru melanom par promițătoare în remisia...

Citeşte mai mult
Medicină

De ce este necesară identificarea pacienților care răspund la imunoterapie ...

Din păcate, doar 20-40% dintre pacienți răspund la imunoterapie și, pentru...

Citeşte mai mult
Medicină

Gastrinomul și Sindromul Zollinger-Ellison

O afecțiune rară a pancreasului cauzată de niște tumori, ce poartă numele...

Citeşte mai mult
Medicină

Carcinomatoza leptomeningeală: ce se întâmplă când cancerul ajunge la creier ...

Denumită și meningită carcinomatoasă, carcinomatoza leptomeningeală este...

Citeşte mai mult
Medicină

Noile generatii de terapii imunooncologice in cancerul renal

Cancerul renal ramane un etalon "de succes" pentru imunooncologie,...

Citeşte mai mult
Tratament și opțiuni în cancerul mamar

Reconstructia mamara: intre beneficii si riscuri

Diagnosticul de cancer mamar reprezinta pentru majoritatea femeilor un...

Citeşte mai mult
Medicină

Rezistenta la imunoterapia oncologica

In ultimii ani, imunoterapia a revolutionat tratamentul multor tipuri de...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.