Durerea lombara asociata cu senzatia de greata - ce afectiuni poate trada

Ai dureri lombare, dar si stari de greata? Iata ce afectiuni se manifesta prin aceste simptome asociate!

Daca, in general, durerile de spate sunt cauzate de probleme ale coloanei vertebrale sau de musculatura lombara, atunci cand apare si greata este vorba, adesea, de probleme de alta natura. Iata ce afectiuni poate trada aceasta asociere de simptome:

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pietre la rinichi – atunci cand organismul incearca sa elimine pietrele de la rinichi, apar simptome precum durerile lombare, greata sau chiar varsaturile. Aceste simptome se intensifica in timpul urinarii. Febra poate, de asemenea, sa apara.

Colica biliara – aceasta afectiune se manifesta in special prin durere in zona ficatului, insa aceasta durere poate iradia si catre zona spatelui. Senzatia de greata, dar si varsaturile, sunt specifice acestei afectiuni.

Sarcina – in timpul sarcinii, durerile lombare sunt frecvente, iar starile de rau de dimineata provoaca si greata. Daca, insa, greata nu dispare dupa primul trimestru de sarcina, e indicat ca gravida sa apeleze la medic pentru ca poate fi vorba despre complicatii precum preeclampsia, care pot pune fatul si mama in pericol.

Apendicita – principalele simptome ale apendicitei sunt durerile in partea dreapta, jos, care uneori iradiaza catre zona lombara sau picioare, precum si senzatia de greata.

Menstruatia – femeile care au menstruatii dureroase acuza adesea si dureri lombare ori senzatia de greata. Daca aceste doua simptome apar numai in perioada delicata a lunii, inseamna ca nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru ca sunt cauzate de menstruatie.

Alte afectiuni care pot cauza greata si dureri lombare in acelasi timp sunt: endometrioza, pancreatita cronica, chisturile la nivelul rinichilor ori pietrele la vezica biliara.

Cand e cazul sa apelezi la medic daca ai dureri lombare asociate cu senzatia de greata

Daca greata si durerea de spate nu dispar in 24 de ore de la debut, ba chiar se agraveaza, ar trebui sa mergi la medic pentru un consult.

Mergi la medic de urgenta daca, pe langa dureri lombare si greata, ai si simptome precum:

  • Confuzie
  • Slabiciune fizica extrema
  • Dureri la urinare
  • Urina in sange
  • Probleme de respiratie

 

Tratament dureri lombare si senzatie de greata

Tratamentul va fi stabilit in functie de cauzele acestor simptome. Pentru ameliorarea temporara a senzatiei de greata se pot administra antiemetice, iar pentru durerea lombara se pot folosi antiinflamatoarele ori relaxantele musculare. Insa ideal ar fi sa se depisteze cauza durerii, astfel incat aceasta sa fie tratata, nu doar simptomele neplacute.

Daca sarcina este cauza durerilor si senzatiei de greata, nu se va administra niciun medicament, ci se va consulta medicul.

Poti folosi, totodata, si o serie de remedii la indemana, care iti vor ameliora simptomatologia:

  • Ceaiul de ghimbir, baut cu inghitituri mici, va ameliora senzatia de greata
  • Mesele mici si dese, in defavoarea celor copioase, sunt de asemenea recomandate
  • Compresele reci si cele calde vor ameliora durerile si disconfortul din zona lombara – in primele 3 zile de la debutul durerii se vor folosi comprese reci, cu gheata, iar apoi acestea vor fi inlocuite cu compresele calde
  • Limitarea activitatilor fizice solicitante precum ridicarea unor greutati, practicarea unor exercitii dificile sau orice alta miscare care sporeste presiunea pusa pe zona lombara.


Indiferent de suspiciunile pe care le ai cu privire la cauza durerii, este foarte important ca acestea sa fie confirmate de un medic. Consultul de specialitate este necesar daca durerile persista sau chiar se agraveaza. Medicul este cel in masura sa stabileasca diagnosticul corect, in urma examinarii fizice, a anamnezei, precum si a altor teste si analize.

Dupa depistarea cauzei acestor simptome, se poate incepe tratamentul, iar starea pacientului se va ameliora de la o zi la alta.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0