Dieta vârcolac sau dieta lunii pline

Când am auzit prima oară denumirea acestei diete, mi s-a părut că este o glumă de a colegilor de la TNR, însă zilele trecute am reîntâlnit o amică împătimită în a-și organiza viața după ciclurile lunare și am reluat puțin tema dietei "vârcolac"...

 

Ce presupune Dieta Vârcolac

Evident că amica mea, care își și tunde părul în funcție de ciclurile lunii, o cunoștea și mi-a împărtășit că atunci când vrea să scape de kg în exces, postește fie când e lună plină fie lună nouă, consumând doar lichide, supe strecurate de legume, apă sau sucuri naturale din fructe și legume.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Adepții acestui tip de cure consideră că în acest fel pierd până la 2,5 kg și în plus, își "curăță " organismul de toxine.

Dieta este una restrictivă, care înlocuiește mesele principale cu lichide sățioase, cu un aport vitaminic și nutritiv satisfăcător, însă nu poate fi "ținută" a la longue. Nu este recomandata persoanelor cu anumite afectiuni cronice, insuficenta renala, hepatica sau cardiaca si in general, inainte de a adopta o dieta trebuie sa discutati cu un medic. Ideea prietenei mele ca să o respecte două zile pe lună mi se pare mai degrabă sustenabilă.

Însă cei care aprofundează știința corelării organismului uman cu modificările ciclului lunar merg mai departe, corelând dieta cu toate fazele lunii – luna plină, primul pătrar, lună nouă și ultimul pătrar. Pentru ca exista multe teorii din vechime care coreleaza starea noastra de sanaate si dispozitie, mai ales a femeilor- cu fazele lunii, poate ca cei carora medicii le-au recomandat o dieta anume sau sunt intr-o prima faza, depurativa, se pot orienta si la acest aspect mai ezoteric,si simpatic, care ii ajuta sa priveasca dieta mai detasat sau sa glumeasca pe seama restrictiilor,  dar care, sa ne intelegem, nu are un fundament stiintific.

Ce mănânci, în funcție de fazele lunii

În primă fază, mai precis cea de "Lună plină" nu se consumă alimente solide, ci doar lichide, apă, ceaiuri sau sucuri naturale mai consistente, în amestecuri diverse de legume, fructe sau extracte de germeni încolțiți, pe modelul sucurilor detox, atât de "la moda" în prezent. Fiecare este liber să aleagă formula celor 4-5 sucuri de legume și sau fructe, pe culori, gusturi sau consistență. Sunt preferate legumele consistente, bogate in fibre si minerale, de tipul telinei, morcovi, castraveti, la care se pot adauga bucatele de mere, ananas crud, pepene, pere sau citrice. 

 
 

Urmează faza Primului pătrar, perioadă în care efectele biomagnetice ale Lunii ar stimula detoxifierea și eliminarea apei în exces din organism.
Se pot consuma alimente sănătoase solide, cât mai naturale, se evită însă făinoase, prăjeli, sosuri, mâncare gătită, carne sau grăsime animală. Mesele pot consta in salate crocante din legume proaspete si proteine(carne alba, mai slaba)_ 
În această etapă se recomandă opt pahare de apă în fiecare zi a primului pătrar și se evită sarea.

În a treia fază intervine "Luna nouă", care are o mare influență în regenerarea organismului. În această etapă, susținătorii dietei Vârcolac propun să se consume doar lichide și se elimină complet alimentele solide. Ar fi de ajutor se pare, mai ales celor care au abuzat de alimente procesate in ultima vreme sau au facut diverse excese. Se pot bea sucuri naturale, neindulcite si supe de legume. Ceaiul verde și alte ceaiuri depurative și usor diuretice stimulează metabolismul și eliminarea retenției hidrice.

În "Ultimul pătrar" apetitul revine. Așa că se evită alimentele hipercalorice precum pâinea, zaharul, pastele, alimentele cu amidon și grăsimile. Se pot manca salate bogate pe baza de frunze verzi, ceapa verde sau rosie, cu boabe de fasole sau fasole pastai fierte, ori quinoa, naut, cu putin ulei si lamaie , cu un ou fiert sau peste. Cina se ia între 17:00 și 18:00, maxim, iar pâna atunci,  se recomandă să se consume lichide preferabil calde (ceaiuri, supe usoare) care ajută la diminuarea apetitului.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dieta Vârcolacului are o denumire amuzantă și ajută mai bine la organizarea regimului restrictiv, oferind în plus și o semnificație ezoterică a sacrificiului culinar.
Se recomandă DOAR persoanelor cu umor!

 

Sursă foto: Shutterstock

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0