Oul de prepelita, un super-aliment pentru copii sanatosi

Fiind o sursa de vitamine si minerale importante pentru buna dezvoltare si functionare a organismului, oul de prepelita ar trebui sa faca parte din alimentatia adultilor, dar si a copiilor. 

Ce substante nutritive contine oul de prepelita?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In ciuda dimensiunilor, oul de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor, de 8 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2 decat cel de gaina. Contine, de asemenea, un intreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alaturi de minerale esentiale, precum calciu, zinc, potasiu si sulf si amino-acizi.

Cand pot introduce oul de prepelita in alimentatia copilului meu?

Majoritatea pediatrilor recomanda introducerea galbenusului de ou dupa varsta de 6 luni, iar a albusului dupa varsta de 1 an. Oul de prepelita are un potential alergen mult mai scazut decat oul de gaina, dar cu toate aceastea, inainte de a introduce acest aliment in dieta bebelusului, cereti sfatul medicului curant si respectati regula celor 4 zile. 

Ce beneficii aduce oul de prepelita organismului?

Cura cu oua de prepelita este cunoscuta inca din antichitate. Aceasta da rezultate miraculoase in tratarea mai multor afectiuni, cum ar fi: ulcer, gastrita, tuberculoza, astm, diabet, anemie. Consumul regulat de oua de prepelita:

- imbunatateste functionarea sistemului imunitar

- ajuta refacerea organismului in  in urma interventiilor chirurgicale sau a atacurilor de cord/cerebrale

- reduce dezvoltarea celulelor canceroase

- stimuleaza activitatea intelectuala.

Copiii care consuma oua de prepelita au mai putine sanse de a contacta boli infectioase. Ouale de prepelita se gasesc ca si in anumite produse cosmetice, deoarece au proprietatea de a intari parul (se face si un tratament special pentru calvitie) si de a imbunatati culoarea si aspectul pielii.  

Cum aleg si cum pastrez ouale de prepelita?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In primul rand, coaja trebuie sa fie intacta: fara crapaturi, zgarieturi. O modalitate de a deosebi un ou crud alterat de unul bun, este de a introduce ouale intr-un vas cu apa. Ouale alterate se vor ridica la suprafata (valabil si pentru ouale de gaina). Ouale din comert au data de expirare inscrisa pe ambalaj si pana atunci trebuie tinute la frigider. Ouale procurate de la producatorii locali trebuie consumate in maxim 7-10 zile din ziua in care au fost ouate, si de asemenea, refrigerate.

 

 

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 1