Cum afli daca suplimentele cu Omega 3 pe care le iei te ajuta cu adevarat

L-am avut alaturi pe Dr. Ionut Fronea, Medic Specialist Farmacologie Clinica si Expert DOC, care ne-a explicat cum evaluam si cum sa alegem suplimentele cu Omega 3.

Acizii grasi Omega 3 sunt o clasa de substante care are un rol benefic in organismul uman: acela de a combate procesul de inflamatie din corp. Insa rolul lor nu se opreste aici: acizii grasi esentiali sunt constituenti ai membranelor celulare. Ei patrund cu usurinta in structura membranelor celulare si asigura o buna functionare a celulelor noastre, ne explica dr. Ionut Fronea.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In privinta dozei optime recomandate de Omega 3, dr. Ionut Fronea spune ca necesarul de acizi grasi Omega 3 variaza pe parcursul vietii, mai ales cu cat inaintam in varsta. Pentru adulti, o doza recomandata ar putea fi de 1 gram pe zi, insa este posibil ca unele persoane sa aiba nevoie de o cantitate mai mare, in functie de patologii.

Un lucru important pe care trebuie sa il avem in vedere este ca, prin dieta, aportul de Omega 3 variaza. Un model de dieta optima pentru un aport normal de acizi grasi Omega 3 este dieta mediteraneana, care este bogata in peste, carne alba si mai ales in legume si plante care asigura la randul lor un aport de Omega 3.

Daca vrei sa afli daca ii asiguri organismului tau suficiente grasimi sanatoase, incearca testul de pe DOC.ro, prin care vei afla informatii importante. Testul nostru te ajuta sa iti  calculezi nevoia de Omega 3 a organismului tau. Vei afla automat la finalul testului daca ai sau nu un deficit de acizi grasi Omega 3 in organism.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0