Încercarea de a menține direcția și a respecta regulile unui program de slăbire este cea mai importantă și mai grea parte. Unii dintre cei mai capabili dintre clienții mei, din cauza unor zile proaste, au trișat și au deviat de la planul stabilit inițial (cu tot respectul pentru ei). După trișat, apare vina și cu aceasta vine și întrebarea: “oare voi reuși vreodată?”
Ce trebuie și ce nu trebuie să faci în timpul unui program de slăbire
1. Niciodata nu-ți pierde concentrarea asupra scopului principal. Momentul când pentru doar un minut ai pierdut concentrarea te va întoarce la începutul drumului. Rămâi concentrat și nu uita direcția și calea pe care te afli!
2. Păstrează o atitudine pozitivă, crede în tine. “Pot face asta” este atitudinea potrivită pentru a avea succes. Nu ai nevoie de alte întrebări. Ai răspunsul deja. Poți face asta!
3. Stabilește-ți pași mici. Nu te concentra doar pe scopul principal. Te vei frustra și vei pierde din motivație. Stabilește-ți pași mici și ușor de atins. Asta îți va aduce rezultate și un plus de motivație.
4. Nu trăi doar după măsurători. Este bine să faci masurătorile lunar. Cel mai mult se vede la haine. Masa musculară cântărește mai mult ca țesutul adipos, dar este cu 20% mai mică în volum ca acesta. Hainele dau un plus de motivație.
5. Scapă de tentații! Elimină din casă orice tentație culinară. Nu dulciuri, nu cipsuri, alcool, alimente procesate. Toate au zahăr, sare sau conservanți chimici.
6. Scapă de plictiseală! Caută activități, ieși seara la o plimbare cu prietenii în parc și nu sta în fața televizorului pe canapea.
7. Nu te victimiza cand greșești! Fii conștient, oprește-te și reintră pe drumul către scopul principal.
8. Spune cuiva care este scopul tău pe termen scurt. Asta te face mai responsabil.
9. Întotdeauna întreabă-te ce alegere faci în acel moment. Vei mânca o prăjitură sau vei opta pentru un măr? Vei sta în fața televizorului sau vei ieși în parc la plimbare? Devino și juriu și judecător!
10. Găsește-ți susținători – familia poate fi un suport foarte important. Caută grupuri de oameni care au același scop.
11. Fii un exemplu. Copiii tăi urmează liderul. Arătându-le că renunți la ceea ce ți-ai propus le vei da voie să facă același lucru când vor încerca să facă ceva.
12. Bea apă! Apa elimină toxinele din organism, te menține hidratat și accelerează metabolismul.
13. Mănâncă neapărat cu o oră și jumătate înainte de antrenament. Organismul tău trebuie pregătit pentru a avea metabolismul optim în timpul antrenamentului.
14. Mănâncă 3 mese principale pe zi și 2 gustări. Așa vei menține activ metabolismul.
15. Mănâncă înainte cu 2-3 ore înainte de ora de culcare. Organismul trebuie să meargă la culcare pe modul “fat burning”.
16. Consumă carbohidrati devreme, înainte de ora 16. Dacă o faci în prima parte a zilei, organismul va folosi acești carbohidrați în cea de-a doua parte a zilei și astfel vei avea o zi plină de energie!
17. Consumă proteine la fiecare masă. Proteina ajută la creșterea unei mase musculare de calitate.
18. Indiferent de ceea ce consumi, ai grijă să fie în cantități moderate.
19. Folosește greutăți în timpul antrenamentelor. Acestea vor stresa muschiul și îl vor ajuta să dea cele mai bune rezultate.
20. Fă antrenament cardio. Este foarte necesar pentru o bună sănătate a inimii și pentru a pierde din kilogramele nedorite.
21. Recompensa este importantă. Nu uita ca după fiecare reușită să te recompensezi.
Spor la mișcare!