3 deserturi vegane sanatoase

Pofta de dulce nu trebuie neaparat sa fie neglijata, ea poate fi satisfacuta cu un desert gustos, insa totodata foarte sanatos.

Deserturile vegane sunt usor de preparat, si facute din ingrediente sanatoase, care nu te pun in pericol. Fa-ti un obicei din a iti potoli pofta de dulce cu asemenea deserturi, iar problemele cu greutatea vor disparea si ele.

Negresa cu zmeura

Articole Retete primul spatiu de bannere

Ingrediente pentru 16 portii:

  • 1 ½ cana de faina
  • ¼ lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita de sare de mare
  • 2 oua din seminte de in (pentru a prepara un inlocuitor de ou din seminte de in trebuie sa amesteci 1 lingura de seminte de in macinate cu 2 ½ lingura de apa, apoi sa lasi amestecul sa se aseze timp de 5 minute)
  • 150 g de ciocolata neagra maruntita
  • 6 linguri de pudra de cacao raw
  • 6 linguri de avocado
  • ¼ cana de lapte de migdale
  • ¾ cana de zahar brun
  • 1 ½ lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g de ciocolata neagra maruntita
  • 180 g de zmeura proaspata
  • ¼ cana de ulei de cocos topit
  • ¼ cana de pudra de cacao
  • 1 ½ lingura de nectar de agave

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt.

Amesteca, intr-un bol, faina, praful de copt si sarea de mare.

Intr-un alt bol, amesteca 150 g de ciocolata neagra maruntita, pudra de cacao, avocado si laptele de migdale. Introdu bolul in cuptorul cu microunde, opreste dupa 30 de secunde, amesteca cu o lingura, apoi mai lasa 30 de secunde sa se incalzeasca.

Adauga apoi peste si zaharul brun, precum si inlocuitorul de oua pe baza de seminte de in si amesteca bine. Incorporeaza apoi amestecul de faina in acesta si apoi completeaza cu ciocolata neagra ramasa.

Pune compozitia preparata in tava si coace negresa timp de 25-30 de minute. Verifica, cu ajutorul unei scobitori, daca este coapta negresa. Cand e coapta, scoate tava din cuptor si las-o la racit.

Intre timp, prepara toppingul amestecand uleiul de cocos topit, ¼ cana de pudra de cacao, esenta de vanilie si nectar de agave. Taie zmeura in felii apoi decoreaza negresa cu acestea. Pune peste si toppingul, apoi introdu negresa in frigider, unde o vei lasa sa se raceasca intre 30-60 de minute.

Mousse vegan cu chia

Ingrediente pentru 6 portii:

  • ¾ cana de seminte de chia
  • 2 ¼ cana de lapte de migdale
  • ½ cana de pudra de cacao
  • 1/3 cana de sirop de artar
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • ½ lingurita de sare

Intr-un bol, amesteca semintele de chia cu laptele, pudra de cacao, siropul de artar si esenta de vanilie. Acopera bolul si pune-l in frigider, unde il vei lasa cel putin 2 ore.

Pune apoi amestecul de seminte de chia in blender si transforma-l intr-un amestec cremos. Pune-l in 6 recipiente si lasa-l la frigider inca 2 ore.

Serveste apoi mousse-ul decorat fie cu ciocolata neagra rasa, fie cu fructe proaspete.

 

 

Prajitura de lamaie

Ingrediente pentru 10 portii:

Crusta: 2 ½ cana de nuci Pecan, 2 linguri de sirop de artar, 1 cana de curmale.

Umplutura: 3 cani de conopida data prin blender, 1 ½ cana de ananas pasat, coaja si zeama de la o lamaie, ½ lingurita de esenta de lamaie, 3 avocado taiati pe jumatate si fara samburi, 3/2 cana de sirop de artar, ½ lingurita de esenta de vanilie, un praf de scortisoara.

Topping: 1 ½ cana de iaurt de cocos, 3 linguri de sirop de artar, 1 lingurita de esenta de vanilie.

Pentru a prepara crusta, amesteca nucile pecan cu siropul de artar si curmalele si pune-le in blender. Acopera suprafata unei tavi cu ajutorul acestei compozitii.

Pentru a prepara umplutura, pune in blender conopida maruntita, avocado, ananasul, siropul de artar, coaja si zeama de lamaie. Dupa ce amestecul capata o textura omogena, se incorporeaza esenta de vanilie, esenta de lamaie, precum si scortisoara. Pune acest amestec in tava, peste crusta si introdu tava la frigider, unde o vei lasa cel putin 5 ore.

Scoate apoi tava din frigider si las-o 20 de minute sa se aseze. Intre timp, prepara toppingul amestecand iaurtul de cocos cu esenta de vanilie si siropul de artar. Decoreaza prajitura de lamaie cu acest topping si serveste-o.

Articole Retete al doilea spatiu de bannere

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0