3 retete de desert pentru persoanele supraponderale

Pofta de dulce este adesea cea care saboteaza dieta si incercarile de reducere a greutatii in randul persoanelor supraponderale. Insa aceasta pofta poate fi satisfacuta cu deserturi gustoase si, totodata, sarace in calorii si zaharuri, care nu dau peste cap planul alimentar in timpul dietei.

Ideal ar fi ca deserturile consumate in timpul curei de slabire sa fie unele preparate acasa, din ingrediente sanatoase, folosite in cantitati moderate. Consumand deserturi din comert nu vom reusi sa detinem controlul absolut al ingredientelor folosite – de pilda, unele deserturi pot contine cantitati mari de zahar, de indulcitori artificiali ori de margarina, iar toate acestea sunt contraindicate persoanelor cu probleme de greutate.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iata 3 retete de deserturi sanatoase si gustoase, care pot fi consumate si de persoanele supraponderale, insa bineinteles cu moderatie.

Felii de mar cu scortisoara

Cu cat un desert este mai simplu si mai natural, cu atat e mai sanatos. Pentru a prepara o gusoare delicioasa ce iti poate potoli pofta de dulce ai nevoie de:

  • 1 mar, curatat de samburi si taiat felii
  • ¼ lingurita de scortisoara pudra


Se asaza feliile de mar pe o farfuriuta, apoi se presara scortisoara si se mananca imediat.

Aceasta gustare se mananca intre mese, pentru a potoli pofta de dulce, dar si foamea.

Daca vrei sa iti iei acest desert gata pregatit la tine, in geanta, o poti face, insa nu uita sa storci putina zeama de lamaie peste feliile de mar, pentru a impiedica procesul de oxidare care le poate face sa capete un aspect inestetic.

Desert racoritor cu pere si ghimbir

Un desert pe baza de pere va potoli pofta de dulce si va regla, totodata, tranzitul intestinal. Pentru a prepara 2 portii de desert racoritor cu pere ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 cani de pere de provenienta organica, curatate de coaja si taiate cubulete
  • 1 cana de suc de mere
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 cana de gheata pisata


Amesteca perele cu sucul de mere si cu ghimbirul si pune-le in blender. Transforma-le intr-o pasta omogena. Imparte gheata pisata in doua pahare apoi pune peste ea compozitia din blender. Serveste desertul cu un pai.

 

 

Clatite din hrisca, cu banane

Aceste clatite pot fi consumate fie pe post de gustare intre mese, fie dimineata, la micul dejun, intr-o zi de sarbatoare sau in weekend, pe post de rasfat culinar.

Pentru a obtine 8 clatite ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 oua
  • 1 ¼ cana de lapte de orez
  • 2/3 cana de faina de hrisca
  • 1/3 cana de faina de quinoa
  • 1 lingura de ulei de canola
  • ½ lingurita de sare
  • ulei vegetal
  • 2 banane mari, taiate felii


Bate ouale intr-un bol de dimensiuni medii. Adauga laptele de orez, faina de hrisca, faina de quinoa, uleiul de canola, dar si sarea si bate bine pana cand obtii un amestec omogen.

Preincalzeste o tigaie antiaderenta, pe care o vei unge cu o picatura de ulei vegetal, pe care il vei intinde cu ajutorul unui servetel pe toata suprafata tigaii.

Foloseste o cana pentru a lua din compozitia de clatite din bol si pentru a o pune in tigaie. Pentru o clatite, e suficient sa folosesti un sfert de compozitie din cana.

Roteste tigaia in asa fel incat compozitia sa se distribuie uniform pe toata suprafata tigaii. Lasa clatita sa se coaca la foc mic, 1-2 minute pe o parte. Imediat ce apar mici bule in compozitia clatitei, intoarce-o pe partea cealalta si mai las-o 30-60 de secunde. Pune apoi clatita pe o farfurie si repeta procedura pana cand termini toata compozitia de clatite.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Serveste clatitele decorate cu felii de banana. 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0