#sfatulDOC - Noutati in diagnosticarea si tratamentul cancerului mamar: testarea genetica

In episodul 12 l-am avut ca invitat pe Dr. Catalin Costovici, Medic Primar Oncologie Medicala, Expert DOC. Am discutat despre o tema sensibila, dar de o importanta majora: cancerul mamar.

Am aflat de la domnul doctor cum abordeaza specialistii aceasta afectiune, care este protocolul de diagnostic si tratament, dar si cat de importante sunt cercetarile si descoperirile din domeniu, care ne ofera permanent noi solutii. Poate cel mai important aspect este reprezentat de testele genetice, care ne permit astazi nu doar sa aflam daca avem un risc crescut de a suferi de un anumit tip de cancer, ci si sa beneficiem de un tratament personalizat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Astfel de teste genetice salveaza viata multor femei care treceau prin ani de incercari cu diferite tratamente, fara să obtina rezultate dar suportand toate efectele adverse ale unor tratamente dure trecum chimioterapia. Cu ajutorul testelor genetice precum EndoPredict, medicii pot sa afle mai multe despre tipul de cancer de care sufera pacienta si sa abordeze o forma de tratament personalizata si adaptata nevoilor acesteia.

Citeste informatii utile despre cancerul de san si in cadrul Comunitatii DOC Cancerul mamar.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0