Cauzele afecțiunilor generate de emoțiile negative

Principalul factor determinant al sănătății noastre este gândul. Nici măcar genetica, alimentația sau sportul nu au efecte mai puternice asupra corpului precum o are mintea.

 

Cauzele afecțiunilor generate de supărare, autoînvinovățire, lipsa stimei de sine sau perfecționism

Legătura dintre emoții și sănătate este foarte strânsă în cazul emoțiilor negative generate de supărare, autoînvinovățire, depresie, iar dacă acestea sunt accentuate sau prelungite pot amplifica o boală sau întârzia procesul de recuperare după boală.

Pe de altă parte, stările pozitive – liniștea și optimismul au efecte benefice asupra sănătății. Așadar, mintea corpului, adică sistemul imunitar furnizează un fundament prin diferența dintre stările emoționale pozitive – care ne ajută să rămânem sănătoși și cele negative – care pot provoca boala.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Bineînteles că implicarea în îmbolnăvire poate fi și ereditară, cauzată de mediul extern sau proastele obiceiuri (fumat, alimentație nepotrivită).

Definiția emoției este: orice agitație, tulburare mintală, sentimentală sau pasională.

Cauzele și soluțiile celor mai frecvente emoții:

– anxietatea ca și cauză are frica de necunoscut, care se manifestă prin dureri de cap, căldură, palpitații, nod în gât, crampe, transpirație, plâns și chiar insomnii. Aceasta te poate face să-ți pierzi stăpânirea de sine și controlul, să nu găsești explicații raționale. Ca și soluție – acceptă să-ți concentrezi atenția pe încrederea că ceea ce se intamplă este pentru binele tău viitor și că ai învățat ceva din această lecție. Anxietatea dă nervozitate și hipoglicemie.

– apatia ca și cauză are descurajarea continuă și chiar lipsa de interes pentru viață în urma unor evenimente neplăcute și care pot reveni. Soluția este acceptarea și deschiderea către viață si experiențele plăcute care să le înlocuiască pe cele neplăcute. Apatia poate provoca anemie, hipoglicemie sau mononucleoză.

In medicina tradițională chineză bolile provocate de emoțiile negative sunt puse pe seama dezechilibrului yin/yang sau al celor cinci elemente (foc, pământ, metal, apă și lemn). Fiecare organ, țesut sau sistem din corpul omenesc aparține unui element iar aceste elemente sunt interconectate și interdependente. Cauzele bolilor sunt împartite în trei categorii:

– blocaje energetice
– blocaje la nivelul materiei
– blocaje spirituale

Toate dezechilibrele din organism sunt cauzate de unul sau mai multe blocaje

Vindecătorii chinezi din vechime au găsit corespondența între organele fizice și diferite emoții.

Lemnul – bolile ficatului sau ale vezicii biliare sunt asociate cu mânia. Suplimentele recomandate sunt: antioxidanți, Coenzima Q10, extract din sâmbure de struguri.

Focul – bolile inimii sau ale intestinului subțire dau predispoziție către anxietate, depresie sau la polul opus și la fel de nesănătoasă, bucuria excesivă. Suplimentele recomandate sunt: Omega3, Ginko Biloba, usturoi, vitaminele C si E, antioxidanți.

Pământ – splina și stomacul sunt afectate din cauza grijilor excesive. Suplimentele recomandate sunt: Omega3, antioxidanți, extract din sâmbure de struguri, Ca si Mg, vitaminele C și E.

Metal – plămânii și intestinul gros sunt afectate de tristețe sau suferință iar suplimentele nutritive recomandate sunt: Omega 3, Coenzima Q10, antioxidanți.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Apa – rinichii și vezica urinară sunt afectate de teamă iar suplimentele care pot ajuta sunt: Coenzima Q10, lăptișor de matcă, antioxidanți, fructe și legume roșii.

Viziunea unui vindecator chinez se extinde dincolo de funcțiile unui anumit organ, de vindecarea corpului fizic în primul rând, ci din contra, el tratează în primul rând corpul emoțional al pacientului pentru a vindeca apoi corpul fizic. Există și un proverb chinezesc care spune: ”vindecă-ți mai întâi de toate sufletul, iar mintea și corpul se vor vindeca la rândul lor”.

Echilibrarea corpului emoțional prin dizolvarea blocajelor de la nivelul organelor fizice corespondente este cheia către o viață sănătoasă, armonioasă și echilibrată.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0