Analizele cardiovasculare de care ai nevoie, in functie de problemele tale

Potrivit Consumer Reports, uneori, tratamentul pentru problemele cardiace este mai agresiv decat ar trebui sa fie.

Bolile cardiace necesita ingrijiri medicale de urgenta in caz de simptome active, precum dureri in piept si insuficienta respiratorie. Dar prea multe teste de screening cardiace asociate cu alarme false pot cauza anxietate nenecesara si conduce la o serie de proceduri riscante si costisitoare, dupa cum se mentioneaza in raport.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Tratamentele in exces pentru bolile cardiace pot conduce la complicatii si agrava rezultatele, a avertizat dr. Marvin Lipman, consultant-sef pe probleme medicale in cadrul Consumer Reports.

Pacientii care se confrunta cu un risc scazut, fara simptome ingrijoratoare, carora li s-au recomandat anumite screening-uri cardiovasculare ar trebui sa-i intrebe pe medici de ce sunt necesare testele respective, a recomandat acesta.

„Daca nu obtineti un raspuns satisfacator, refuzati politicos testul sau cautati o a doua opinie” a precizat Lipman intr-un comunicat de presa al organizatiei.

 

 

Mai jos regasiti o lista cu testele cardiovasculare si persoanele care ar beneficia cel mai mult de acestea, potrivit Consumer Reports:

Electrocardiograma (EKG sau ECG):  De acest test ar putea avea nevoie persoanele care prezinta anumite semne ale bolilor cardiace, inclusiv durerile in piept. Orice persoana care risca sa dezvolte boli cardiace si care urmeaza un program de sport ar putea beneficia de acest test.

Testul de stres la efort: Acest test se poate realiza impreuna cu EKG-ul. Se recoomanda si daca rezultatele EKG-ului sunt neobisnuite.

Testul privind anevrismul aortic abdominal: Util in cazul barbatilor cu varsta intre 65 si 75 de ani, in special in randul fumatorilor sau fostilor fumatori. Ar putea fi folositor si pentru persoanele care prezinta noduli abdominali. Inca nu este clar cum ar beneficia femeile de acest test. Dar ar putea fi util in cazul femeilor cu varsta mai mare de 65 de ani, cu istoric de fumat.

Testul privind boala arterelor periferice:  Persoanele care sufera de crampe la nivelul coapselor, soldurilor sau gambelor in timp ce se deplaseaza sau fac sport ar avea nevoie de acest test.

Imagistica artere carotide: Acest test se recomanda persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral sau un mini-accident vascular.

Angiografie CT: Acest test se recomanda persoanelor care au inregistrat rezultate neconcludente la EKG sau testul de stres la efort si celor cu dureri in piept. Raportul a fost publicat online pe 6 aprilie si in editia din mai a Consumer Reports.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0