Bolile de inima, legate de sentimentele negative si de anxietate

Persoanele care sufera de boli usoare de inima sunt mai predispuse sa considere despre ei ca au o sanatate precara ca sunt mai anxiosi si sunt mai pesimisti decat restul populatiei, sugereaza un nou studiu.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Aceste probleme sunt mai comune in randul femeilor decat in randul barbatilor, au descoperit cercetatorii.

Principala dificultate intampinata cand suferiti de aceste boli este blocarea fluxului sanguin catre inima. Persoanele diagnosticate sunt mai predispuse la atacuri de cord (numite si infarct miocardic), alte complicatii ale inimii cat si deces din orice alta cauza. Perceptia despre starea fizica si mentala, cat si personalitatea pot avea un impact asupra starii generale a sanatatii, sugereaza autoarea studiului, Paula Mommersteeg.

Studiul a fost publicat in data de 21 februarie in jurnalul Circulatia: Calitatea Cardiovasculara si Rezultate. “Am fost foarte intrigati de diferentele intre sexe – nu ne-am gandit ca pot fi atat de distincte” a spus Mommersteeg intr-un comunicat de presa. Ea este asistent profesor de psihologie medicala si clinica la Universitatea Tilburg din Olanda. Mommersteeg a adaugat ca datorita acestor descoperiri medicii ar trebui sa considere parametrii precum atitudinea negativa un potential factor de risc in aparitia bolilor de inima.

Studiul a inclus peste 500 de persoane care sufereau de boli usoare de inima. A existat de asemenea si un grup de control de peste 1300 de persoane fara probleme cardiace. Voluntarii participanti la studiu au fost cu varste cuprinse intre 52 si 70 ani. Cercetatorii i-au rugat sa completeze chestionare referitoare la sanatatea lor fizica si mentala.

Cu toate ca studiul nu a putut demonstra o relatie cauza-efect, a descoperit ca persoanele cu probleme cardiace s-au descris ca persoane cu sanatate precara, anxioase, cu emotii negative combinate cu inhibitie sociala in comparatie cu celelalte persoane din grupul de control.

Femeile s-au dovedit a fi mult mai anxioase si cu mai multe probleme de sanatate decat barbatii.

Cercetatorii au declarat ca a fost identificat un numar de factori care ar putea explica diferentele intre sexe. Printre acestea putem mentiona normele sociale si culturale, varsta la stabilirea diagnosticului, nivelul educational, statusul marital, istoricul angajarilor si consumul de alcool.

Ai suferit un infarct sau un accident vascular si te temi de o recidiva? Valorile mari ale colesterolului favorizeaza riscul de reaparitie a evenimentelor cardiovasculare majore!

 

Nu-ti pune viata in pericol! si poti beneficia de un consult de specialitate gratuit!

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0