Bolile cardiovasculare nu afecteaza doar inima, ci intregul organism!

Bolile cardiovasculare pot afecta picioarele, rinichii pana si creierul, potrivit expertilor in chirurgie vasculara. Denumirea de boala cardiaca este un termen general, care poate fi strans legat de ateroscleroza sau “intarirea arterelor”, a explicat Societatea de Chirurgie Vasculara.

Ateroscleroza este o boala progresiva in care placile se aduna pe artere. Pe masura ce arterele se blocheaza, sangelui bogat in oxigen ii este din ce in ce mai greu sa circule prin corp, spune Dr Ali AbuRahma secretarul societatii de Chirurgie Vasculara. AbuRahma este de asemenea seful sectiei de chirurgie vasculara si endovasculara al Centrului de Stiinte ale Sanatatii Robert C. Byrd din cadrul Universitatii Virginia de Vest.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Boala arteriala periferica (BAP) apare atunci cand boala de inima afecteaza picioarele. Aceasta conditie afecteaza aproape 8,5 milioane de oameni din Statele Unite in conformitate cu Centrul American de Control si Preventie a Bolilor. Cand sangele nu ajunge la extremitatile corpului pot aparea rani care nu se mai vindeca. Unele persoane care sufera de arteriopatie obliteranta (asa cum mai este numita boala arteriala periferica) pot avea nevoie de amputare.

Oamenii care acuza dureri in timpul mersului ar trebui sa se adreseze medicului pentru un test non-invaziv care sa masoare presiunea sangelui din glezne, sfatuieste Societatea. Tratamentul administrat apoi poate preveni complicatiile care pot aparea.

Intarirea arterelor poate fi tinuta sub control, conform lui AbuRahma. “Recomandam a fi luate cateva masuri de sanatate pentru mentinerea sanatatii venelor si arterelor” a spus AbuRahma intr-un comunicat de presa al Societatii. “Prima masura ar fi sa iti cunosti valorile unor parametri importanti – tensiunea arteriala, nivelul zaharului (glucozei) din sange si colesterolul.” Nu fuma si incearca sa desfasori activitati fizice in mod regulat. Incearca, de asemenea, sa reduci si nivelul stresului”.

“Persoanele care sufera de boli vasculare ar trebui sa fie luate in evidenta de catre un medic specialist si sa respecte planul de tratament pentru tot restul vietii”, a sugerat AbuRahma. “Specialistii in boli vasculare sunt instruiti sa restabileasca fluxul sangvin, insa pacientii pe termen lung nu au nevoie de acest lucru ci doar de medicatie si obiceiuri sanatoase”, a spus AbuRahma.

Daca, insa tratamentele non-invazive nu functioneaza specialistii pot monta baloane si stenturi pentru a debloca vasele de sange sau pot crea by-pass-uri in jurul arterelor blocate”, a explicat AbuRahma.

Ai suferit un infarct sau un accident vascular si te temi de o recidiva? Valorile mari ale colesterolului favorizeaza riscul de reaparitie a evenimentelor cardiovasculare majore!

 

Nu-ti pune viata in pericol! si poti beneficia de un consult de specialitate gratuit!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 2