Dr. Laura Ene

Este unul dintre medicii care pune mare preţ pe comunicarea cu pacienții şi îi place să spună că îi ascultă cu inima și îi ajută cu mintea.

În prezent este Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, cu licență în Fiziokinetoterapie și studii de psihoterapie. A ales specializarea în nutriție şi diabet din credinţa că stilul de viaţă şi de alimentaţie are un impact major asupra sănătăţii noastre, dar şi ca urmare a unei lupte personale cu kilogramele în plus.

Pentru doamna doctor Ene, pacientii sunt mai mult decat un buletin de analize medicale sau un dosar de internari-externari din spital. Face tot posibilul să comunice eficient cu ei, să îi asculte, să înțeleagă temerile, frustrările ori provocările prin care trec și să le ofere soluții practice care chiar să funcţioneze în viaţa de zi cu zi, nu doar o reţetă de medicamente şi o listă de alimente permise şi interzise.    

Articole expert

Noutăți în diabet

Poluarea, un factor în dezvoltarea diabetului [studiu]

Poluarea aerului poate juca un rol în dezvoltarea bolilor cardiometabolice,...

Citeşte mai mult
Îngrijire și lifestyle în diabet

Benzile de testare a glicemiei: ce sunt și cum se folosesc

Benzile de testare a nivelului de glicemie din sânge sunt niște ustensile...

Citeşte mai mult
Cum slăbești sănătos

Ce băuturi scad apetitul și când să le bei

Dacă vrei să slăbești, dar te confrunți cu pofta excesivă de mâncare,...

Citeşte mai mult
Nutriție

7 băuturi bogate în antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși care joacă un rol esențial în menținerea...

Citeşte mai mult
Sănătatea emoțională

Orthorexia nervosa: când alimentația sănătoasă devine o obsesie

Ortorexia (Orthorexia nervosa) este o tulburare caracterizată de faptul...

Citeşte mai mult
Tratament și opțiuni în diabet

Ce este un glucometru și cum se folosește

Pentru persoanele diabetice, glucometrul este un instrument modern și util...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.