Dr. Laura Ene

Este unul dintre medicii care pune mare preţ pe comunicarea cu pacienții şi îi place să spună că îi ascultă cu inima și îi ajută cu mintea.

În prezent este Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, cu licență în Fiziokinetoterapie și studii de psihoterapie. A ales specializarea în nutriție şi diabet din credinţa că stilul de viaţă şi de alimentaţie are un impact major asupra sănătăţii noastre, dar şi ca urmare a unei lupte personale cu kilogramele în plus.

Pentru doamna doctor Ene, pacientii sunt mai mult decat un buletin de analize medicale sau un dosar de internari-externari din spital. Face tot posibilul să comunice eficient cu ei, să îi asculte, să înțeleagă temerile, frustrările ori provocările prin care trec și să le ofere soluții practice care chiar să funcţioneze în viaţa de zi cu zi, nu doar o reţetă de medicamente şi o listă de alimente permise şi interzise.    

Articole expert

Știri și sfaturi în nutriție

Zahărul poate modifica chimia creierului în 12 zile [studiu]

Noile cercetări efectuate pe porci arată că aportul de zahăr modifică circuitele...

Citeşte mai mult
Știri și sfaturi în nutriție

Tipuri de brânză: care sunt mai sănătoase

Brânza este un produs lactat care se găsește în sute de texturi...

Citeşte mai mult
Noutăți în diabet

De ce unele antiinflamatoare pot crește riscul de diabet [studiu]

Medicii prescriu medicamente antiinflamatoare pe termen lung sau scurt...

Citeşte mai mult
Cum slăbești sănătos

Băuturi detoxifiante care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Pentru a da jos mai ușor grăsimea din zona abdominală, poți încerca,...

Citeşte mai mult
Regim alimentar

Dieta ketogenică: este efectul „woosh” real?

„Efectul whoosh” este un termen pe care persoanele care urmează...

Citeşte mai mult
Știri și sfaturi în nutriție

Mai puține calorii pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă

Cercetătorii spun că restricția de calorii poate limita efectele negative...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.