Dr. Laura Ene

Este unul dintre medicii care pune mare preţ pe comunicarea cu pacienții şi îi place să spună că îi ascultă cu inima și îi ajută cu mintea.

În prezent este Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, cu licență în Fiziokinetoterapie și studii de psihoterapie. A ales specializarea în nutriție şi diabet din credinţa că stilul de viaţă şi de alimentaţie are un impact major asupra sănătăţii noastre, dar şi ca urmare a unei lupte personale cu kilogramele în plus.

Pentru doamna doctor Ene, pacientii sunt mai mult decat un buletin de analize medicale sau un dosar de internari-externari din spital. Face tot posibilul să comunice eficient cu ei, să îi asculte, să înțeleagă temerile, frustrările ori provocările prin care trec și să le ofere soluții practice care chiar să funcţioneze în viaţa de zi cu zi, nu doar o reţetă de medicamente şi o listă de alimente permise şi interzise.    

Articole expert

Medicină

Consumul excesiv de sare poate afecta sistemul imunitar [studiu]

Sodiul este un mineral esențial regăsit în numeroase alimente, uneori...

Citeşte mai mult
Știri și sfaturi în nutriție

Multe boli cronice, conectate cu consumul de alimente inflamatorii

Nu este un secret că alimentația poate să aibă efecte pozitive sau negative...

Citeşte mai mult
Dietă

Dieta cu căpșuni: cum te ajută aceste fructe delicioase să slăbești?

Căpșunile sunt acele fructe deosebit de aromate, la care e imposibil să...

Citeşte mai mult
Noutăți în diabet

Nicotinamida mononucleotidă, utilă în metabolismul glucozei (studiu)

Compusul NMN (nicotinamidă mononucleotidă) a îmbunătățit într-un...

Citeşte mai mult
Știri și sfaturi în nutriție

Consumul de ciuperci scade riscul de cancer?

Un consum mai mare de ciuperci este asociat cu un risc mai scăzut de cancer,...

Citeşte mai mult
Nutriție

Ce este alimentația intuitivă?

Alimentația intuitivă este o filosofie ce presupune înțelegerea și...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.