Retete inedite: 3 supe crema iesite din comun

Supele crema sunt variante ideale atat pentru masa de pranz, cat si pentru cina. Usor de pregatit, gustoase si sanatoase, aceste supe trebuie neaparat sa se regaseasca pe masa ta – iata 3 retete inedite de supa crema!

Poti pregati supe crema care se consuma reci, pe care le poti consuma la masa de pranz din zilele calduroase, dar poti pregati si supe crema care se servesc calde, ideale pentru serile reci de toamna.

Supa crema de avocado si castravete

Timp: 15 minute

Ingrediente pentru 4 portii: 2 castraveti curatati de coaja si maruntiti, 2 avocado curatati si pasati, ¼ legatura de patrunjel proaspat, ¼ legatura de menta proaspata, 1 cana de iaurt grecesc, sare si piper dupa gust, zeama de la o limeta

Pentru servire: 1 bagheta taiata pe linie orizontala in doua, 3 linguri de unt, 1 1/3 cana de parmezan, ½ cana de iaurt grecesc, zeama de la 2 lamai

Intr-un blender paseaza castravetii, avocado, patrunjelul, menta si amesteca si zeama de la o limeta, precum si un iaurt grecesc. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si opreste blenderul dupa ce amestecul capata o consistenta de supa crema.

Pentru servire, prepara bagheta. Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt, asaza bagheta in tava si unge-o cu unt, apoi acoper-o cu parmezan ras. Coace bagheta in jur de 10-12 minute, pana cand branza capata o nuanta aurie.

Intr-un bol de dimensiuni reduse, amesteca iaurtul grecesc si zeama de la 2 lamai.

Serveste supa asezonata cu amestecul de iaurt si lamaie, alaturi de bagheta calda cu branza.

Supa crema de sparanghel

Timp: 50 minute

Ingrediente pentru 4 portii: 1 kg de sparanghel proaspat, 1 ceapa mare maruntita, 3 linguri de unt, 5-6 cani de supa de legume, ½ cana de smantana, ¼ lingurita de zeama de lamaie

Taie capetele a 12 bete de sparanghel, apoi pastreaza-le pentru servire. Taie apoi capetele si celorlalte bete si marunteste-le.

Caleste ceapa in 2 linguri de sparanghel si amesteca ocazional. Dupa ce ceapa se inmoaie, adauga sparanghelul, sare si piper dupa gust si gateste in jur de 5 minute. Completeaza cu supa de legume, acopera cu un capac si lasa sa fiarba in jur de 15-20 de minute, pana cand sparanghelul se inmoaie.

Intre timp, fierbe betele de sparanghel pastrate pentru servire in apa cu sare in jur de 3-4 minute, apoi lasa-le la uscat.

Foloseste blenderul pentru a transforma supa in supa crema, apoi pune-o din nou un oala si incororeaza smantana. Adauga supa daca iti doresti o alta consistenta. Asezoneaza cu sare si piper si, dupa ce incepe sa fiarba, adauga lingura de unt ramasa. Adauga zeama de lamaie si opreste focul.

Serveste supa crema garnisita cu betele de sparanghel fierte.

 

 

Supa crema de conopida

Timp: 20 minute

Ingrediente pentru 1 portie: 2 cani de buchetele de conopida, ¾ cana de supa de pui, pudra de usturoi, piper negru, 30 g de crema de branza, 1/3 cana de iaurt grecesc, 1 lingurita de patrunjel proaspat, ¼ lingurita de coaja de lamaie

Intr-un blender, amesteca conopida, 2/3 cana de supa de pui, pudra de usturoi si piperul. Transfera apoi supa intr-o oala si fierbe la foc mic. Incorporeaza crema de branza, dar si supa de pui ramasa, in functie de consistenta dorita.

Serveste supa asezonata cu coaja de lamaie si patrunjel proaspat tocat.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0