Dieta ketogenica: 5 retete de dulciuri keto gustoase

Dieta ketogenica isi propune sa invete organismul sa foloseasca grasimea pe post de principala sursa de energie. Aceasta presupune obtinerea caloriilor din grasimi (65%), proteine (30%) si glucide (5%). Un mare dezavantaj al acestei diete consta in faptul ca interzice consumul de faina si de zahar, ceea ce inseamna ca nu te vei putea apropia de majoritatea deserturilor.

Asta nu inseamna, insa, ca nu poti pregati tu deserturi care sa respecte principiile dietei ketogenice. Iata cateva idei de deserturi cu care iti poti potoli pofta de dulce, fara sa sabotezi dieta ketogenica!

Cheesecake cu capsune si lamaie, fara coacere

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 2 caspsune mari
  • 120 g de crema de branza
  • ¾ cana de frisca
  • ½ cana de indulcitor pe baza de stevia
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 linguri de coaja de lamaie

 

Mod de preparare:

Amesteca, intr-un bol, crema de branza, frisca, dar si indulcitorul de stevia. Adauga apoi zeama si coaja de lamaie, pe care le vei incorpora cu ajutorul unei spatule, folosind miscari de jos in sus.

Feliaza capsunele. Pregateste 2 pahare curate pentru cheesecake. Apoi pune un strat de crema obtinuta anterior din crema de branza si frisca, pe care il vei acoperi cu un strat de felii de capsune. Mai adauga apoi inca un strat de crema de branza si unul de capsune. La final, da pe razatoare putina coaja de lamaie deasupra.

Pancakes ketogenice

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 4 oua mari
  • 60 g de unt
  • ½ cana de fructe de padure
  • 1 cana de frisca
  • 210 g de branza cottage
  • 1 lingura de pudra de tarate de psyllium

 

Mod de preparare:

Amesteca, intr-un bol, taratele de psyllium cu branza cottage si ouale. Lasa amestecul sa stea deoparte 15 minute.

Pune pe foc o tigaie de clatite si unge-o cu putin unt. Pune putina compozitie de clatite cu ajutorul unui polonic mic, dupa ce untul se topeste. Dupa ce pe marginile clatitei apar mici bule, o poti intoarce pe partea cealalta. Dupa inca alte 2 minute, ia clatita din tigaie si continua cu urmatoarele pana cand termini compozitia.

Serveste clatitele cu frisca si fructele de padure.

Budinca de chia cu ciocolata si migdale

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 cani de lapte de migdale
  • 1/3 cana de seminte de chia
  • ¼ cana de pudra de cacao
  • ¼ cana de chipsuri de ciocolata neagra
  • ½ cana de fulgi de ciocolata neindulciti
  • ½ cana de indulcitor cu stevia
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 linguri de migdale maruntite

 

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele. Trasfera amestecul in pahare si lasa-le la frigider timp de 4 ore. La final, poti decora cu cateva migdale intregi sau cu chipsuri de ciocolata.

Fursecuri cu unt de arahide

Ingrediente pentru 15 fursecuri (cookies):

  • 1 ou mare
  • 1 cana de unt de arahide
  • ½ cana de indulcitor natural

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se foloseste o lingura pentru a se lua compozitia din bol si se asaza fursecurile pe tava acoperita cu hartie de copt in prealabil. Se foloseste apoi furculita pentru a se presa putin fursecul.

Se coc fursecurile timp de 15 minute, se lasa la racit inca 10 minute si se servesc.

Biscuiti de ciocolata

Ingrediente pentru 3 portii:

  • 2 oua
  • ¾ cana de ulei de cocos
  • 2 cani de faina de migdale
  • 2 linguri de pudra de cacao
  • ¾ cana de stevia
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita de crema de tartar
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se acopera o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol, se amesteca ouale, esenta de vanilie si uleiul de cocos, cu ajutorul unui blender. Se completeaza cu crema de tartar, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao si stevia. La final, se incorporeaza faina de migdale.

Cu ajutorul unei linguri ori chiar cu degetele, se formeaza mici biscuiti care se asaza pe hartia de copt, la distanta suficienta unul de celalalt, intrucat mai cresc in timp ce se coc.

Dupa 15 minute de coacere, biscuitii se scot de la cuptor, se lasa la racit si se consuma.

Ce ingrediente poti folosi pentru a prepara deserturi ketogenice

  • faina de migdale
  • faina de cocos
  • tarate de psyllium pulbere
  • produse lactate bogate in grasimi: unt, crema de branza, frisca
  • oua
  • ciocolata neagra, fara zahar
  • indulcitori naturali
  • fructe de padure.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0