Dieta ketogenica: 3 retete pentru cina

Ai adoptat dieta ketogenica, insa nu mai stii ce sa mananci? Iata cateva retete perfecte pentru masa de seara!

Dieta ketogenica este saraca in carbohidrati, insa bogata in grasimi sanatoase. Principiul pe care mizeaza aceasta dieta este simplu – organismul este determinat sa arda grasimi, iar astfel kilogramele in plus dispar cu usurinta.

Reteta de carne de vita cu legume, trase la tigaie

Ingrediente:

Pentru marinada:

  • Zeama de lime
  • Patrunjel
  • Usturoi
  • Chimion
  • Fulgi de chilli

Alte ingrediente:

  • O bucata de carne de vita, taiata felii cat mai subtiri, nu mai mari de 4-5 cm
  • 3 ardei grasi taiati felii de 2-3 cm
  • 1 ceapa tocata felii
  • cateva buchetele de broccoli
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper


Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele pentru marinada, apoi se pune carnea de vita taiata deja in bolul cu marinada, care se introduce in frigider. Carnea de vita se va scoate din frigider cu 30 de minute inainte de a fi gatita.

Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie, apoi se pun bucatile de carne de vita, care se vor intoarce dupa 4-5 minute pe cealalta parte. Cand carnea de vita e gatita, se scoate pe o farfurie.

Se sterge apoi tigaia cu un servetel si se pune cealalta lingura de ulei, care se lasa sa se incinga. Se calesc apoi feliile de ceapa si ardeiul gras, apoi se adauga broccoli si la final carnea de vita.

Se serveste imediat, inainte sa se raceasca.

 

 

Reteta de tofu in crusta de susan, pe pat de vanata

Ingrediente:

  • ½ kg de branza tofu
  • 1 cana de coriandru tocat marunt
  • 3 linguri de otet de orez
  • 4 linguri de ulei de susan
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 lingurita de fulgi de chili
  • 1 vanata
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • ¼ cana de seminte de susan
  • ¼ cana de sos de soia


Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Sterge branza tofu cu cateva servetele.

Amesteca intr-un bol ¼ cana de coriandru cu 3 linguri de otet de orez, 2 linguri de ulei de susan, usturoiul maruntit, fulgii de chili.

Curata vanata si tai-o fasii subtiri. Amesteca vanata cu marinada preparata anterior.

Pune intr-o tigaie 1 lingura de ulei de masline si, dupa ce uleiul e incis, adauga fasiile de vanata. Gateste-le pana cand se inmoaie si apoi opreste focul.

Opreste cuptorul. Amesteca coriandrul ramas cu vanata din tigaie si apoi pune fasiile de vanata pe o farfurie termorezistenta. Acopera farfuria cu hartie de copt si tine-o in cuptor pentru a ramane calda.

Sterge tigaia in care ai avut vanata si las-o pe foc. Intre timp, taie bucata de tofu in 8 felii. Acopera feliile de tofu cu seminte de susan si apasa bine, pentru a impiedica semintele sa cada.

Incinge in tigaie 2 linguri de ulei de susan, apoi prajeste feliile de tofu cate 5 minute pe fiecare parte. Adauga ¼ cana de sos de soia si gateste tofu pana cand capata o nuanta maronie si sosul este caramelizat.

Scoate farfuria cu fasiile de vanata calde din cuptor si pune deasupra feliile de tofu. Serveste inainte sa se raceasca.

Gazpacho cu castravete, ardei gras si busuioc

Ingrediente:

  • 1 kg de rosii foarte coapte, tocate marunt
  • 1 castravete curatat de coaja si maruntit
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 ardei gras rosu, tocat marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri de busuioc maruntit
  • 2 cani de rosii cherry maruntite


Foloseste blenderul pentru a obtine o pasta din rosiile mari, ardeiul gras, castravete, usturoi, jumatate din ceapa rosie si jumatate din cantitatea de busuioc. Asezoneaza cu sare si piper si porneste iar blenderul.

La final, pune supa in boluri, apoi asezoneaz-o cu ceapa rosie ramasa, rosiile cherry si cu un strop de  ulei de masline.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0