4 retete pentru cei care urmeaza dieta Rina

Dieta Rina mizeaza pe un ciclu de 4 zile de alimentatie disociata, repetat pret de 90 de zile. Prima zi este ziua de proteine, urmata de cea de legume, apoi de ziua de carbohidrati, iar ultima zi este cea a vitaminelor.

Si pentru ca atunci cand esti la dieta e posibil sa intri in pana de idei cu privire la preparatele pe care sa le gatesti, iti prezentam cate o reteta pentru fiecare zi din ciclul celor 4 zile de dieta disociata.

Ziua 1 (proteine): Piept de pui pe pat de vinete

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ingrediente: 1 bucata de piept de pui dezosat, supa de legume, 1 vanata, 1 rosie, ½ lingurita de oregano, ½ lingurita de rozmarin, 1 catel de usturoi, patrunjel proaspat tocat marunt, 1 lingura de ulei de masline, piper, salata de verde.

Amesteca uleiul de masline cu rozmarinul si cu catelul de usturoi zdrobit. Taie vanata felii subtiri si maseaza feliile cu amestecul de ulei preparat anterior si apoi coace-o putin la cuptor. Scoate feliile de vanata, acopera-le cu rosia taiata felii si cu patrunjelul proaspat. Fierbe pieptul de pui in supa de legume, apoi trage-l la tigaie pe ambele parti, pana cand capata o nuanta maronie. Scoate pieptul de pui din tigaie si pune-l peste feliile de vanata si de rosie. Separat, prepara salata verde. Serveste preparatul cald, asezonat cu piper.

 

 

Ziua 2 (legume): Varza de Bruxelles la cuptor

Ingrediente: 300 g de varza de Bruxelles, ½ lingurita de piper negru, proaspat macinat, ierburi aromatice pentru servire.

Incalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Curata varza de Bruxelles, asezoneaz-o cu piper negru si asaz-o intr-o tava, pe hartie de copt. Introdu tava la cuptor si lasa varza sa se gateasca pret de 45 de minute. O data la 7 minute, deschide cuptorul si foloseste o spatula pentru a intoarce varza pe toate partile. Serveste preparatul cald, asezonat cu ierburi aromatice dupa gust.

 

 

Ziua 3 (carbohidrati): Pizza Margherita

Ingrediente: 1 lingurita de drojdie uscata, ¾ cana de apa calda, ¾ cana de faina integrala, 2 linguri de faina de orz, 1 lingura de tarate de ovaz, 1 lingura de ulei de masline. Pentru topping: 2 ½ cana de spanac maruntit, 2 ½ cana de rosii taiate felii, ¼ cana de busuioc, 1 lingurita de oregano, 1 lingurita de usturoi zdrobit, 1 lingurita de piper, 60 g de mozarella light.

Pentru aluat, dizolva drojdia in apa calda si las-o sa se aseze pret de 5 minute. Amesteca apoi toate ingredientele uscate si adauga uleiul, apoi drojdia dizolvata in apa, framantand usor in jur de 10 minute, Lasa aluatul la rece, in frigider, pret de 1 ora. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intinde aluatul de pizza si acopera-l cu ingredientele pentru topping. Coace pret de 12 minute, sau pana cand observi ca aluatul este copt.

Ziua 4 (vitamine): Salata de mango cu caju

Ingrediente pentru 6 portii: 1 mango curatat de coaja, 1 mar curatat de coaja, ¾ cana de caju tras la tigaie, 1 lingura de otet balsamic, ½ lingurita de scortisoara, ¼ lingurita de ghimbir ras.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Intru-un bol, amesteca toate ingredientele. Serveste salata proaspata, imediat ce ai gatit-o.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0