11 ierburi și condimente pentru sănătatea ta

O mâncare bună este o mâncare bine condimentată. La fel, o viață frumoasă nu duce niciodată lipsă de puțin „condiment”. Astăzi vorbim despre condimente și ierburi sănătoase, care contribuie benefic stilului nostru de viață.

oana-cuzino-11-condimente-600x329

1. Turmericul

Ce trebuie să știți este că este un bun anti-inflamator și un este eficient în cazul problemelor de digestie. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

2. Usturoiul

Cu toate că uneori nu ne place mirosul, usturoiul are numeroase beneficii: antioxidanții săi omoară bacteria care cauzează acneea, previn răcelile și un anumit compus al său previne chiar și căderea părului.

3. Ghimbirul

Este folosit de mii de ani în medicina chineză și ajută la stimularea circulației, crește imunitatea și conține antioxidanți.

4. Scorțișoara

Reduce nivelul glicemiei și al colesterolului.

5. Șofranul

Este o sursă nemaipomenită de vitamina C, potasiu și are multe alte beneficii. }n plus, are efecte benefice și asupra stării de spirit.

6. Cuișoarele

Acționează ca detoxifiant și agent anti bacterian, fiind totodată o bună sursă de magneziu, vitamina K și C.

7. Oregano

Bogat în fibre, vitamina K, cu o puternică concentrație de antioxidanți. Are și proprietăți anti-inflamatoare și anti-microbiene.

8. Salvia

Acționează ca antioxidant și anti-inflamator și are efecte benefice asupra activității creierului.

9. Cimbrul

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ajută în cazul problemelor respiratorii, este bogat în vitamina K, ajută în cazul bronșitelor și a tusei.

10. Ardeiul iute

Aztecii îl considerau afrodisiac. Noi știm cu siguranță că este bogat în antioxidanți și au fost dovedite efecte de prevenție a cancerului.

11. Rozmarinul

O bogată sursă de fier, calciu și vitamina B6. Ajută în cazul durerilor musculare, crește imunitatea, îmbunătățește circulația și previne căderea părului.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0