Slabeste cu faina de vinete

Faina din vinete este foarte sanatoasa si va poate ajuta sa pierdeti in greutate, avand un mare potential de a reduce colesterolul; in plus imbunatateste mult tranzitul intestinal.

Aceasta faina este o alternativa foarte sanatoasa pentru a imbogati ingredientele fade cu o valoare nutritiva mai mare, ajuta la arderea grasimilor si reduce pofta de mancare. Principalele sale avantaje sunt:

  • ajuta la accelerarea tranzitului, deoarece are un continut crescut in fibre, care faciliteaza eliminarea mai rapida a continutului intestinal
  • scade lipidele din sange, deoarece fibrele continute se leaga de grasimile consumate si astfel, sunt eliminate
  • imbunatateste functia hepatica, deoarece are actiune detoxifianta a acestui organism
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Aceasta faina poate fi utilizata in curele de slabire, inlocuind faina de grau in unele retete bineinteles, acest gest fiind dublat si de respectarea unui aport de zaharuri scazut si exercitiile fizice.

 

 

Cum se prepara faina din vinete

Prepararea fainei de vinete este foarte simpla si se poate face acasa, fara nicio dificultate.

Se folosesc 3 vinete mari.

Vinetele se curata de coaja si se feliaza subtire, aproximativ 4 mm grosime si se introduc la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cateva minute pentru a se deshidrata complet, dar fara a se arde. Cand sunt uscate, ar trebui sa se faramiteze usor si bat cu un mixer sau se pun in blender pentru a se transforma in praf. Se cerne apoi si este gata de utilizare.

Faina poate fi depozitata intr-un recipient curat si uscat; intrucat nu contine gluten poate fi conservata fara probleme timp de aproximativ o luna.

Cum folosim faina de vinete

Faina de vinete poate fi adaugata la iaurt, sucuri, supe, salatele pentru regim, dand senzatia de plenitudine mai usor, consistenta, un gust placut si in plus, reduce absorbtia grasimilor. Nu are o aroma puternica, are putine calorii si poate fi, de asemenea, adaugata la preparate calde, gatite simplu, cum ar fi orezul sau fasolea verde, ideale in curele de slabire.

Se recomanda sa se consume 2 linguri de faina de vinete pe zi, care este echivalenta cu 25 pana la 30g.

Reteta de painica hipocalorica cu faina de vinete

Poti inlocui painea sau alte surse de fainoase cu gluten cu aceasta painica delicioasa si satioasa din faina de vinete, din care poti manca cate o felie, dimineata si la pranz, sau la gustarea de dupamasa, cu putin iaurt degresat. Poate fi tinuta la frigider si prajita sau reincalzita inainte de masa.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cana faina vinete
  • 1 cana amidon de porumb
  • 1/2 cana de zahar brun sau zahar de cocos
  • 3 linguri de unt
  • zeama de la o portocala
  • coaja de portocala rasa
  • praf de copt 1 lingura

 

 

Preparare

Se bat ouale, zaharul si untul. Apoi se adauga amidonul de porumb si faina de vinete si se amesteca bine. Treptat, se adauga sucul de portocala, coaja si in cele din urma, drojdia.

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180 de grade si se toarna compozitia intr-o tava unsa si presarata cu faina; se lasa timp de aproximativ 30 de minute.

Informatii nutritionale

Lista de mai jos indica valoarea nutritiva pentru 1 lingura de faina vinete (10g):

  • Energie 25 de calorii
  • Proteine ​​1,5 g
  • Grasimi 0g
  • Carbohidrati 5,5 g
  • Fibre 3,6 g
  • Fier 3,6 mg
  • 16 g de magneziu
  • Fosfor 32 g
  • Potasiu 256 mg

 

Dieta pe trei zile cu faina de vinete

Ziua #1

Dimineata: o felie de painica din faina de vinete cu o cutie de branzica de casa sub 5% grasime, un ceai

Pranz: somon simplu la cuptor sau la plita( puteti varia cu orice alt tip de peste)  cu garnitura de salata verde, leurda, ceapa verde, ridichi, o lingura de faina de vinete, o lingurita de suc de lamaie, doua lingurite ulei de masline, piper.

Seara: un iaurt sla,cu o lingura de faina de vinete

Ziua #2

Dimineata: ou ou fiert moale, o felie de painica din faina de vinete, un ceai sau o cafea neindulcite

Pranz: curcan la gratar cu garnitura de salata de fasole verde pastai, fiarta cu usturoi, dupa fierbere se adauga marar proaspat, ulei de masline si o lingura de faina de vinete

Seara o felie de painica de vinete, un ceai de tei

Ziua #3

Dimineata: suc dintr-un castravete fara samburi, o jumatate de tulpina de telina, un sfert de lamaita (lime) si o lingura de faina de vinete; se pot aduga dupa gust putina sare si piper, o felie de painica de vinete

Pranz: muschi de vita la gratar cu garnitura de orez integral, fiert, cu 4 ciuperci, ulei de masline, la sfarsit se adauga chives maruntit, o lingura de faina de vinete, patrunjel proaspat,

Seara un iaurt cu o lingura de faina de vinete

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0