Substante chimice care pot afecta pielea bebelusilor

Pielea bebelusilor este mult mai sensibila decat pielea ta asa ca e indicat sa fii mai atent la produsele pe care le folosesti dupa ce devii parinte. Orice ingredient din produsele de uz casnic folosite poate declansa iritatii la nivelul pielii sau ochilor copiilor.

Absorbtia la nivel cutanat este mult mai ridicata la copii, asta pentru ca ei au pielea mult mai subtire. Asadar, substantele toxice din produsele de uz casnic intra rapid in pielea micutilor, provocand probleme de sanatate.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Ce substante sunt daunatoare pentru pielea copiilor

Aromele – prezente in orice produs, fie el de uz casnic, fie cosmetic, aromele sunt folosite pentru a oferi un miros placut produsului cu pricina. Din pacate insa, producatorii nu sunt obligati sa scrie din ce sunt facute aromele, asa ca de multe ori sub denumirea aceasta sunt ascunse o multime de substante toxice.

Substantele care sunt folosite pentru mirosul placut pot produce iritatii la nivelul pielii si la nivelul ochilor, precum si probleme mai serioase precum astmul sau problemele de natura neurologica.

Propylene Glycol – aceasta substanta este folosita pentru facilitarea patrunderii produsului in piele, texturi sau suprafete. Propylene glycol-ul este adesea prezent in servetelele umede pentru bebelusi, cu toate ca este o substanta iritanta pentru piele.

Parabenii – acestia se regasesc in sapunuri, in detergent, in sampoane sau chiar in produse cosmetice pentru bebelusi. Parabenii sunt neurotoxine periculoase, care pot cauza iritatii la nivelul pielii, precum si dezechilibre de natura hormonala.

Triclosan – orice produs care este denumit antibacterian contine, mai mult ca sigur, triclosan. Aceasta substanta este cancerigena si afecteaza si glandele endocrine. Asadar, incercand sa tii bacteriile la distanta de cel mic prin folosirea produselor antibacteriene din comert, vei face mai mult rau expunandu-l la triclosan.

Talc – talcul este o pudra minerala folosita in produsele cosmetice si in pudra pentru bebelusi. Acesta este un iritant al cailor respiratorii, dar are si potential cancerigen.

1,4 dioxan – peste 50% dintre sapunurile pentru bebelusi contin 1,4 dioxan, compus organic heterociclic. Aceasta substanta este periculoasa atat pentru copii, cat si pentru adulti asa ca trebuie evitata cu orice pret.

 
 

Uleiurile minerale – uleiurile minerale pot avea, pe etichete, si denumirea de parafina lichida sau petroleum, si pot provoca probleme odata ce intra in contact cu pielea bebelusilor. Aceste uleiuri creeaza un strat la nivelul pielii, impiedicand eliberarea toxinelor prin piele.  Incearca sa alegi produse pe baza de uleiuri naturale, precum cel de cocos, de masline sau migdale.

 

 

Cum se manifesta problemele aparute din cauza substantelor din produsele de uz casnic si cosmetic

Atunci cand intra in contact cu o substanta toxica, pielea reactioneaza atentionandu-te. Trebuie sa fii atenta la semnalele ce apar la nivelul pielii, pentru a putea remedia problema in cel mai scurt timp.

Iata ce reactii apar:

  • Prurit
  • Dermatita
  • Pigmentarea sau depigmentarea pielii
  • Urticarie
  • Fotosensibilitate
  • Cloracnee

 

Cum sa renunti la produsele care contin substante periculoase pentru copii

In primul rand, e important sa fii informat si sa alegi produsele pe care le vei folosi numai dupa ce citesti eticheta si analizezi cu mare atentie substantele ce apar pe lista de ingrediente. Astfel, vei reusi sa alegi produsele cele mai putin daunatoare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Apoi, ideal ar fi sa folosesti cat mai multe produse naturale, organice, poate chiar preparate de tine, in casa.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0