Care sunt beneficiile ceaiului de mentă

Iubit de mulți dintre noi pentru aroma sa proaspătă, ceaiul de mentă este consumat pe tot parcursul anului, cald sau rece, în diferite combinații. Menta este de altfel una dintre cele mai populare plante aromatice, care merge de minune în multe preparate, oferind un gust deosebit și foarte răcoritor. Infuzia de mentă se realizează din frunzele uscate ale plantei, adăugate în apă clocotită.

Acțiunile calmante ale ceaiului de mentă

Ceaiul de mentă este apreciat în special pentru calmarea simptomelor afecțiunilor digestive. Reduce senzația de greață, balonarea, flatulența, diareea, spasmele și crampele abdominale, ameliorează aciditatea gastrică și refluxul gastroesofagian. Îl poți bea de fiecare dată când ai unul dintre aceste simptome, însă îl poți folosi și cu rol preventiv, după o masă copioasă sau cu preparate mai greu de digerat. Atenție însă la exces, când poate cauza constipație.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ceaiul de mentă are și un ușor rol analgezic, calmând durerile, spasmele și disconfortul în cazul mai multor afecțiuni. Este recomandată și în cazul copiilor, în special în afecțiunile gastrice.

Nu în ultimul rând, menta este folosită și în industria cosmetică, pentru echilibrarea tenurilor mixte și grase. Poți folosi ceaiul de mentă pentru a-ți clăti fața și te vei bucura de efectul său răcoritor. Ceaiul de mentă calmează acneea și roșeața, reduce cantitatea de sebum și matifiază tenul.

Alte beneficii ale mentei pentru sănătate

Nu este folosită întâmplător în pastele de dinți și rolul ei nu este doar aromatic. S-a dovedit că menta menține sănătatea orală, diminuează mirosul neplăcut și cantitatea de bacterii din cavitatea bucală. Poți face și gargară cu ceai de mentă, de 2-3 ori pe săptămână.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Menta stimulează și sistemul imunitar, fiind bogată în substanțe active și vitamine și minerale: vitamina B, calciu, fosfor. Are un ușor efect antibiotic, antiviral și dezinfectant, omorând bacteriile din organism și apărându-ne de boli.

Ceaiul de mentă este contraindicat femeilor însărcinate și persoanelor cu ulcer gastric. De altfel, îți recomandăm să discuți cu medicul tău îniante de a consuma ceai de mentă, indiferent de boala cronică de care suferi.

 

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0