7 suplimente si vitamine in trend în 2021

Pandemia de COVID-19 a dus la schimbări dramatice în viața noastră de zi cu zi. Cu mai mulți oameni concentrați pe îmbunătățirea sănătății și a fitness-ului, utilizarea vitaminelor și a suplimentelor a crescut semnificativ. Industria suplimentelor nutritive a înregistrat cea mai mare ascensiune din ultimele 2 decenii, cu o creștere de 12.1% în 2020. 

Iata cele mai utilizate suplimente și vitamine, în 2021!

1. Suplimentele pentru creier și sănătate mintală

2020 a fost plin de evenimente stresante, care ne-au schimbat viața, dar au dus și la o creștere a problemelor de sănătate mintală și a stresului la toate grupele de vârstă. 

Drept urmare, mulți oameni apelează la suplimente pentru a-și susține sănătatea mintală. De fapt, un raport al Coherent Market Insights anticipează o rată de creștere de 8.5% a pieței suplimentelor pentru creier și sănătate mintală în următorii 6 ani.

Ingrediente precum magneziul, vitaminele din complexul B, L-teanina, melatonina, valeriana, mușețelul și canabidiolul (CBD) devin tot mai populare, deoarece sunt legate de un somn mai bun și de un nivel mai scăzut de stres și anxietate. 

RECOMANDĂRILE EXPERȚILOR DOC

În plus, adaptogenii pe bază de plante au crescut în popularitate, deoarece pot susține răspunsul la stres al organismului. În special, ashwagandha și rhodiola sunt ierburi ayurvedice populare care pot reduce anxietatea, nivelul de cortizol și simptomele depresive ușoare.

Deși aceste ingrediente pot aduce beneficii sănătății mintale, ar trebui să consulți întotdeauna un medic înainte de a lua noi suplimente - mai ales dacă iei deja medicamente pentru a trata depresia, anxietatea sau alte boli mintale.

2. Suplimente pentru frumusețe și îngrijirea pielii

Folosirea suplimentelor pentru frumusețe și îngrijirea pielii a crescut semnificativ în acest an. Fie că este vorba despre un supliment cu colagen adăugat într-un smoothie sau de un praf de turmeric într-o salată, tratarea problemelor de piele din interior spre exterior este o prioritate tot mai mare.

Potrivit Google Ads, căutările colagenului au crescut cu 33% din martie 2020 până în decembrie 2020, sugerând că există un interes crescut pentru frumusețe și suplimentele care o promovează.

Ingredientele de top care stimulează frumusețea includ peptide de colagen, vitamina C, omega-3, acid hialuronic, ceramide și amestecuri de ceai verde și legume bogate în antioxidanți.

În special, o dietă bogată în peptide de colagen, vitamina C și omega-3 este legată de o sănătate mai bună a pielii și de mai puține semne de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și liniile fine.

În ciuda popularității lor, nu te aștepta ca aceste suplimente să compenseze îngrijirea precară a pielii și practicile nocive de stil de viață. O cremă zilnică de protecție solară, un somn de calitate, exercițiile regulate și o dietă nutritivă sunt cheia pentru o piele sănătoasă.

3. Suplimentele pentru sănătatea imunitară

Pandemia de COVID-19 ne-a învățat pe toți să ne dăm prioritate sănătății. Ca atare, s-a raportat o creștere cu 50% a consumatorilor care caută suplimente de susținere a sistemului imunitar.

La mare căutare sunt suplimente care conțin ingrediente precum zinc, seleniu, vitamine din complexul B și vitaminele C și D, precum și remedii alternative de sănătate precum fructele de soc, echinacea, turmeric și ghimbir.

În plus, unii experți din industrie cred că extractele de ciuperci medicinale vor deveni o parte a acestei tendințe. În special, chaga, cordyceps, coama leului și ciupercile reishi au fost folosite în medicina tradițională pentru a întări sistemul imunitar. Se estimează că industria ciupercilor medicinale va avea o valoare de 261.8 milioane de dolari până în 2026.

Este important de reținut că, în ciuda rolului lor potențial în susținerea sănătății imunitare, nu s-a demonstrat că suplimentele nutritive previn sau vindecă boli, cum ar fi COVID-19. 

4. Vitamina D

Vitamina D continuă să fie un nutrient de top pentru sănătatea generală. Are un rol cheie în imunitate, bunăstare mentală, sănătatea oaselor și a pielii și în protejarea împotriva bolilor cronice. 

Această vitamină a fost foarte căutată în 2020, deoarece diferite studii au asociat nivelurile scăzute de vitamina D cu un risc crescut de complicații asociate COVID-19. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru confirmarea acestui lucru. 

Chiar dacă pielea ta produce în mod natural vitamina D atunci când este expusă la soare, preocupările legate de razele ultraviolete (UV) și limitările luminii solare legate de regiuni au determinat mulți consumatori să ia suplimente cu vitamina D.

Piața vitaminei D este de așteptat să crească cu 7.2% până în 2025.

5. Vitamine cu diverse arome

Consumatorii caută experiențe convenabile și mai plăcute cu suplimentele, care vor implica renunțarea la pastilele tradiționale. În special, vitaminele cu diverse arome, pentru oameni de toate vârstele, vor continua să crească în popularitate.

În plus, consumatorii se pot aștepta ca producătorii să ofere diferite opțiuni pentru a consuma alte produse suplimentare. De exemplu, peptidele de colagen încep să fie oferite sub formă de pulberi, băuturi aromate, capsule și gelule.

Deoarece suplimentele sunt acum considerate a fi parte a unui stil de viață sănătos, companiile se străduiesc să creeze produse care să se potrivească perfect în rutina ta zilnică.

6. Suplimente de la mărci de încredere

Consumatorii interesați de sănătate devin din ce în ce mai informați despre propriile nevoi de sănătate. În același timp, s-au săturat de afirmații de sănătate înșelătoare sau false, ceea ce a dus la o creștere a neîncrederii față de suplimente și industriile farmaceutice.

Cu 59% dintre oameni care susțin că vor plăti cu plăcere mai mult pentru o marcă în care au încredere, este probabil ca producătorii să fie mai transparenți și sinceri cu privire la produsele lor, dezvăluind nu numai ingredientele, ci și eficacitatea, siguranța și absorbția lor.

Companiile pot fi, de asemenea, trase la răspundere dacă afirmațiile lor privind sănătatea sunt susținute de știință, deoarece neîncrederea crescândă în industrie a rezultat din faptul că companiile au făcut afirmații fără susținere științifică.

Aceste așteptări de încredere și transparență îi vor determina probabil pe consumatori să apeleze la profesioniștii din domeniul sănătății și forumurile online pentru a evalua calitatea produselor și pentru a determina practicile acceptabile ale industriei suplimentelor.

7. Suplimentele pentru sănătatea animalelor de companie

Odată ce oamenii devin experții în ceea ce privește vitaminele de care corpul lor are nevoie, ei se asigură, de asemenea, că membrii familiei lor își satisfac nevoile nutriționale, inclusiv animalele de companie.

Printre categoriile cu cea mai rapidă creștere pentru industria animalelor de companie se numără suplimentele și produsele alimentare pentru animale de companie pentru a reduce anxietatea, a ajuta la ameliorarea problemelor pielii și pentru a îmbunătăți sănătatea intestinală.

Future Market Insights prognozează că piața suplimentelor alimentare pentru animale de companie va atinge o cifră de 3.78 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2021.

 

Sursa foto: Shutterstock

Bibliografie:

https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-supplement-trends

https://www.medicalnewstoday.com/articles/11-best-vitamin-brands

https://nymag.com/strategist/article/best-multivitamins.html


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0