Cum aplici corect anticearcanul

Zona ochilor este cea care ne trădează oboseala, starea de sănătate, nivelul de deshidratare al organismului, pigmentarea pielii, problemele hormonale sau alergiile, dar mai ales vârsta.
Anticearcănul este un produs cosmetic care poate schimba dramatic aspectul. Folosit corect, corectorul poate lumina o față obosită, poate acoperi petele și poate ascunde cearcănele. 

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC
 

De ce apar cearcănele

Pielea din această zonă este foarte fragilă, sensibilă și receptivă la stările organismului. Pe lângă pielea uscată specifică stării de deshidratare, o altă manifestare este apariția cearcănelor atunci când se instalează oboseala, diverse afecțiuni ale organelor interne sau când acestea sunt ereditare.

Soluțiile ce pot combate aceste cercuri inestetice din jurul ochilor sunt: consum optim de lichide, folosirea adecvată a cremei contur de ochi și folosirea corectă a anticearcănului. Ultima variantă te condiționează să îți identifici pigmentul cearcănelor pentru a le putea neutraliza.

Anticearcănele și produsele cosmeceutice sunt opțiunea cel mai puțin invazivă pentru tratarea cearcănelor.  

Înainte de a enumera variantele cromatice ce pot camufla cearcănele trebuie menționat faptul că aceste texturi de corector pot fi aplicate, de regulă, pe sub fondul de ten, apoi se uniformizează fața cu fond de ten și se revine pe zona de sub ochi cu un iluminator cu o nuanță mai deschisă decât cea a fondului de ten. Pentru acoperirea petelor și a coșurilor, aplică mai întâi fondul de ten, apoi corectorul.
La final, se fixează cu pudră într-un ton mai deschisa decât fondul de ten. În acest mod, zona ochilor a fost camuflată, apoi uniformizada, dar și iluminată.

Cum aplici corect anticearcănul

Curăță bine tenul înainte de a te machia

Este crucial ca înainte să te machiezi să te asiguri că ai pielea curățată și hidratată corespunzător. Demachiază tenul cu un produs blând, spală fața cu apă, apoi usucă și aplică seruri și creme hidratante. Ai grijă ca între aplicări să aștepți câteva minute. 

Aplică primer

Pentru a te asigura că machiajul va ține toată ziua (mai ales în acele zile fierbinți de vară), optează pentru aplicarea unui primer înainte de a aplica fond de ten sau cremă colorată. Pe piață, există o mulțime de opțiuni pentru persoanele cu piele uscată sau sensibilă, cum sunt primeruri hidratante sau primeruri fără ulei pentru persoanele a căror piele tinde să fie grasă. Folosind degetele, masează primerul până când pătrunde în piele.

Aplică fond de ten sau o cremă hidratantă colorată

După primer, optează pentru o cremă hidratantă colorată, fond de ten, CC sau BB cream. Dacă optezi să folosești fondul de ten, pentru cearcăne, aplică mai întâi corectorul, apoi fondul de ten. Pentru acoperirea petelor și a coșurilor, aplică mai întâi fondul de ten, apoi corectorul.

Nu uita să hidratezi zona de sub ochi

Este important să hidratezi zona de sub ochi înainte de a aplica corectorul. Folosește o cremă de ochi eficientă, dar blândă și care se absoarbe rapid. Hidratarea pielii sensibile din jurul ochilor nu numai că ajută la estomparea ridurilor, dar va face ca anticearcănul să reziste mai mult timp și să nu se strângă în pliuri.  În caz contrar, pielea ta va absorbi umezeala din corector și va lăsa reziduuri inestetice în zona de sub ochi. 

Alege anticearcănul potrivit

În timp ce o formulă groasă poate părea alegerea perfectă pentru a ascunde cele mai profunde cearcăne, o consistență cremoasă este ideală. Specialiștii recomandă să folosești anticearcăne lichide sau de tip cremă, deoarece formulele mai uscate, mai groase și mai ceroase tind să se adune în pliuri.

Totuși, nu exagera cu folosirea acestui produs cosmetic. Aplică strat cu strat și asigură-te că întinzi bine fiecare strat. Poți face asta după ce aplici mai multe puncte de corector sub ochi aproape de gene și un punct în colțurile interioare ale ochilor. Specialiștii recomandă chiar utilizarea unui beauty blender umed. 

 

Nuanțele de corector și folosirea lor

Nuanta corectorului folosit este aleasă în funcție de culoarea tenului, precum și de problemele pe care dorim să le mascăm. Cearcănele în nuanțe de roz necesită corector în altă nuanță decât cearcănele în tonuri de verde.

Corectorul verde se folosește dacă cearcănele au pigment roșu, roz sau cu subton roșiatic. Același corector poate fi aplicat și pe coșuri sau pe zona pomeților, puternic vascularizată.

Corectorul galben este recomandat pentru cearcănele mov, însă este o nuanță ce poate fi folosită în general pentru persoanele care au pigmentul tenului în tonuri de galben.

Corectorul roz este ideal pentru cearcănele albastre, vineții sau verzui. Dacă cearcănele sunt foarte pronunțate, atunci aceasta este nuanța ce trebuie folosită.

Fixează machiajul cu pudră

Pentru etapa finală în procesul de aplicare a anticearcănului, aplică o pudră fină pe față cu o pensulă pufoasă. Specialiștii recomandă fixarea cu pudră translucidă. Dacă ți-e teamă să nu exagerezi cu pudra, după ce ai aplicat acest produs, tapotează tenul ușor cu un șervețel pentru a înlătura surplusul.

Cum altfel mai poți folosi anticearcănul în rutina de beauty

Anticearcanul poate avea mai multe întrebuințări – iată cum îl mai poți folosi în rutina de înfrumusețare zilnică:

Pentru estomparea zonelor roșii din jurul nasului 

Această soluție este utilă mai ales dacă suferi de alergii ori dacă ai de-a face cu zonele roșii din jurul nasului. Aceste zone pot fi însă estompate cu un strop de anticearcăn. Este foarte important ca acesta să fie fixat cu ajutorul unei pudre matifiante, care menține machiajul pe ten pe tot parcursul zilei.

Pentru mascarea imperfecțiunilor

Coșurile, cicatricile și semnele din naștere pot fi acoperite, de asemenea, cu anticearcăn. În funcție de nuanța imperfecțiunilor, se alege culoarea anticearcănului potrivit.

Pentru corectarea machiajului

Dacă ai întins tușul prea mult pe pleoapa superioară și chiar dacă ai șters, zona a rămas pătată, poți aplica un strop ce anticearcan, peste care vei pune puțină pudră pigmentată sau un strop de fond de ten, iar machiajul va fi din nou impecabil.

Greșeli pe care le poți face atunci când aplici anticearcăn

Folosești degetele pentru aplicare 

Degetele pot fi de ajutor în aplicarea anticearcănului, mai ales pentru că acestea încălzesc produsul și ușurează aplicarea acestuia. Însă dacă ai nevoie de o acoperire mare, e recomandat să folosești un burete special sau o pensulă.

În cazul mascării cearcănelor, poți apela și la un beauty blender umezit (sau un mini burete similar), pentru a netezi fiecare cută.

În ceea ce privește petele și coșurile, degetele nu sunt într-adevăr cel mai bun instrument la care să apelezi ca să le maschezi. Ai nevoie de ceva mai puternic pentru a evita crearea unui halou evident de machiaj în jurul petelor și a coșurilor, precum o pensulă cu vârful ascuțit . Acest lucru îți va permite să aplici puțin anticearcăn în centrul petei sau coșului, apoi să întinzi produsul spre exterior până când orice roșeața a fost estompată.  

Nu îți fixezi anticearcănul cu pudră

Uneori, chiar și cel mai rezistent anticeacăn are nevoie de un pas final crucial: pudra. Straturile fac machiajul să fie mai rezistent. De aceea, este foarte important ca anticearcănul să fie acoperit cu un strat de fond de ten, însă nici pudra nu trebuie neglijată. E indicat să se folosească o pudră translucentă, care va menține anticearcănul pe tot parcursul zilei.

O zonă care necesită precauție este cea din jurul ochilor. Este chiar recomandat să fixezi anticearcănul cu pudră, dar fă asta cu moderație, evitând ochiul exterior, unde se pot amplifica liniile fine. Și optează pentru o pudră cu o strălucire ușoară, translucidă, în loc de una mată și care absoarbe uleiul.  

Îl folosești după ce perioada de valabilitate se încheie 

Întrucât anticearcanul este folosit în doze foarte mici, e posibil să uităm că acesta are o perioadă de valabilitate și să îl folosim după ce expiră. Acest lucru te împiedică să mai obții rezultatele minunate care te-au făcut să alegi acest produs.  

Dacă anticearcănul pe care îl folosești începe să se descompună, să se închidă la culoare, să se usuce, să capete un miros neplăcut sau să se simtă uleios, granulat - sunt semne că este timpul să achiziționezi un alt produs. 

De asemenea, dacă la un moment dat observi că anticearcănul tău arată mai portocaliu sau pur și simplu nu se potrivește cu pielea ta ca înainte, aruncă-l. 

Schimbările de culoare indică adesea probleme ale produsului – creșterea microbiană, oxidare – așa că acesta trebuie înlocuit. Majoritatea acestor produse sunt concepute să reziste timp de doi ani nedeschise pe raftul magazinului, dar probabil că este o idee bună să le folosești în decurs de șase până la nouă luni de la deschidere.

Folosești același anticearcăn pentru cearcăne și coșuri

Modul de utilizare a anticearcănului și a fondului de ten pentru a ascunde un coș este diferit de modul de aplicare a corectorului pentru cearcăne, de exemplu. Nu toate tipurile de anticearcăne au aceleași funcționalități. Pentru cea mai bună acoperire, ar trebui să alegi un corector pentru pete și coșuri și altul pentru cearcăne.  

Aplici anticearcănul la momentul nepotrivit

Dacă ai pete sau coșuri, în majoritatea cazurilor, este mai bine să aplici mai întâi fondul de ten. Prin minimizarea petelor, acest lucru reduce cantitatea de corector pe care trebuie să o aplici. Asta înseamnă un finisaj mai natural în cele din urmă - plus mai puțin machiaj general în zilele în care vrei să adopți un machiaj cât mai natural. De aceea, specialiștii recomandă să folosești anticeacănul înainte de fondul de ten doar atunci când ai multe pete de acoperit.

Nu aplici un anticearcăn potrivit pentru a ascunde cearcănele

Dacă cearcănele profunde sunt preocuparea ta principală, combate-le cu un anticearcăn de culoarea piersicii. Dacă vrei să îți maschezi cearcănele, nu începe mai întâi cu fondul de ten sau corectorul. În schimb, alege un anticearcăn în nuanțe de piersică, pentru a ajuta la echilibrarea nuanței cearcănelor. Apoi, aplică celelalte produse de machiaj.  


Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
National Library of Medicine - Infraorbital Dark Circles: A Review of the Pathogenesis, Evaluation and Treatment
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4924417/


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0