4 tehnici prin care iti poti ondula parul simplu si rapid

Dacă vrei să ai un păr ondulat și mai multe bucle lejere și perfecte, ține cont de aceste tehnici care te vor ajuta să ai o coafură frumoasă. Utilizarea zilnică a unui ondulator îți poate deteriora părul, mai ales dacă părul tău este deja aspru și uscat. Expunerea zilnică la căldură îți usucă părul, făcându-l mai vulnerabil la vârfuri despicate și rupere. Cu cât folosești mai multă căldură și cu cât o folosești mai des, cu atât va fi mai gravă deteriorarea podoabei capitale. De aceea, în acest articol îți expun ce alte metode ai la îndemână pentru a îți ondula părul, fără să apelezi la ondulator sau la placa de îndreptat părul.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC
 

De ce ai părul aspru și uscat - cele mai comune cauze

Folosești aparate de styling (foehn, placa de îndreptat părul, ondulator) -  Cu cât uscătorul de păr, placa de îndreptat sau ondulatorul sunt mai fierbinți, cu atât accelerezi deteriorarea șuvițelor. Cea mai bună modalitate de a usca părul este de a-l înveli ușor într-un prosop, ajutând la reținerea umidității pe măsură ce se usucă. Dacă uscarea cu foehnul este o necesitate, ai grijă ca atunci când usuci părul să ții foehnul la o distanță considerabilă de păr (de la 5 până la 10 centimetri).  

Îți speli părul foarte des -  Șamponul face o treabă grozavă în îndepărtarea murdăriei și a depunerilor de produs, dar, de asemenea, îndepărtează sebumul de pe șuvițe. Sebumul reprezintă uleiurile naturale care creează acea strălucire fără efort. 

Îți decolorezi părul  - Pentru a elimina culoarea părului, decolorantul face ca fiecare șuviță să-și schimbe forma și să elimine melanina, un compus care oferă părului tău pigmentul natural. Produsele de calitate scăzută sau omiterea tratamentelor de întreținere după decolorarea părului pot duce la asprirea firului de păr.

Te confrunți cu lipsa de vitamine 

MSM (Metilsulfonilmetan)

Deoarece părul și unghiile conțin de regulă cheratină, compusul MSM (sau metilsulfonilmetan), forma oxidată a dimetilsulfoxidului (DMSO), este un ingredient deosebit de bun care poate ajuta la îmbunătățirea aspectului și părului. Acesta se găsește în câteva legume verzi, carne și lapte.

Acizi grași esențiali

Acizii grași esențiali care se găsesc în avocado și peștele gras, cum ar fi somonul, sunt de ajutor în cazul în care te confrunți cu păr aspru.  

Vitaminele A, C și E

Vitaminele A, C și E pot fi de asemenea utile în procesul de îngrijire a părului aspru. Totuși, este important de menționat că vitaminele funcționează de obicei doar dacă există o deficiență în primă fază. Dacă organismul este echilibrat, atunci acele surplus de vitamine nu sunt recomandate. În mod ideal, cel mai bine este să obții aceste vitamine din alimentație. 

Citricile sunt cunoscute pentru că sunt o sursă excelentă de vitamina C. Pe lângă citrice, și alte fructe și legume sunt bogate în vitamina C, precum kiwi, căpșuni, zmeură, ananas, pepene roșu, guava și papaya. Printre legumele care sunt bogate în vitamina C se numără legumele cu frunze de culoare verde închis, broccoli, varză, conopidă, roșiile, țelina, ardeiul gras și varza de Bruxelles. 

Fructele bogate în vitamina E sunt fructele de pădure, avocado, roșiile, rodia, dovleacul, kiwi, mango, papaya și guava. Legumele bogate în vitamina E includ porumb, sparanghel, cartofi dulci, broccoli și legume cu frunze de culoare verde închis.  

Printre alimentele bogate în vitamina A se numără ficatul de vită, uleiul de ficat de cod, heringul, cartofii dulci și morcovii.

Cum să obții un păr ondulat cu câteva tehnici la îndemână, pentru bucle lejere

1. Tehnica pe baza codițelor împletite, îndreptate din loc în loc cu placa

Este o modalitate simplă prin care poți obține un păr cu bucle, chiar dacă necesită și folosirea plăcii de îndreptat parul.

Ai nevoie doar de câteva elastice pentru păr, de o placă pentru îndreptat podoaba capilară și de un fixativ care să nu aibă o putere prea mare de fixare.

Părul trebuie să fie uscat, îl împarți în mai multe șuvițe și le împletești, în funcție de cât de groasă și de lungă este podoaba capilară.

Șuvițele împletite trebuie să fie prinse cât mai lejer, pentru ca la final codițele să fie cât mai plate. Cu placa de îndreptat părul, începi să îndrepți prima codiță împletită, chiar de sus și ții părul așa câteva secunde, apoi muți placa mai jos, o menții pe împletitură și repeți până când ai ajuns la finalul cozii. Repeți această procedură pe toate codițele împletite.

Pulverizezi puțin fixativ pe ele, înainte de a desface împletiturile. Scutură-ți podoaba capilară, pentru a crea și mai mult volum la nivelul buclelor.

2. Tehnica prin care strângi părul în mâini

Poate că nu are un nume prea inspirat, însă te asigurăm că este o metodă simplă prin care îți poți ondula părul. Nu ai nevoie de piaptăn, nici de perie și nici de agrafe. Tot ceea ce îți trebuie sunt mâinile tale, o spumă de păr pentru volum și un prosop curat.

Cum să îți faci buclele? Simplu: aplică o cantitate mare de spumă pentru volum pe părul tău, imediat după ce ai ieșit din duș și este udă. Prin tamponare, usucă cu prosopul podoaba capilară, cât de bine poți. Apleacă-ți capul în față, astfel încât părul să cadă în fața ta. Începe din acest moment să strângi părul, de la vârfuri, luându-l în mâini și strângând ușor preț de câteva secunde. Aplică această tehnică la fiecare 10 minute, până când părul se usucă complet, iar spuma își va îndeplini rolul. Buclele sunt gata!

3. Tehnica prin care îți faci o "coroniță" din podoaba capilară, pentru a obține bucle perfecte

Ai nevoie de agrafe simple negre, de agrafe mari în formă de "U" și de un fixativ cu putere medie sau ușoară de fixare a părului.

Tehnica este destul de simplă, după cum vei vedea și tu. Părul trebuie să fie parțial umed, ideal ar fi chiar după spălare. Împarte-ți părul în două, pe cărarea pe care o ai, astfel încât să ai o șuviță groasă pe fiecare parte a capului. Pasul cel mai simplu: 

începe să răsucești părul de pe partea stângă, până la vârfuri. Așază această șuviță uriașă răsucită deasupra capului, ca o coroniță de prințesă și prinde-o bine în spatele urechii drepte cu agrafe. Introdu și mai multe agrafe (cele normale și cele în formă de "U") pentru a fixa bine prima parte a coroniței.

Repetă procedura cu părul de pe partea dreaptă, pentru a obține tot o șuviță groasă și răsucită, pe care o fixezi în spatele urechii stângi cu agrafe. Peste noapte, coronița din părul răsucit trebuie să rămână fixată pe cap. Pulverizează puțin fixativ peste podoaba capilară, înainte de a îndepărta agrafele și înainte de a desface fiecare șuviță răsucită. Vei vedea că ai obținut buclele mult dorite, fără un efort prea mare.

4. Tehnica prin care o banală eșarfă te ajută să obții bucle impecabile

Vei avea nevoie de un spray pentru texturarea parului, de o eșarfă lungă și de un elastic pentru prins părul. 

Ce trebuie să faci? Simplu: întâi pulverizează sprayul pentru textură pe tot părul umed. Această metodă se potrivește cel mai bine persoanelor care au părul lung, 

Prinde cu un elastic părul, însă nu la ceafa, ci la 5-7 cm de vârfurile părului. Trebuie să fie prins lejer. Fă un nod la jumătatea eșarfei (ideal ar fi să folosești una dreptunghiulară). Începe să înfășori eșarfa în direcția capului, în timp ce iti infasori părul pe lungimea ei (în jurul eșarfei, deci). Când ai ajuns la rădăcinile firelor de păr, leagă capetele eșarfei în vârful capului și fixează bine.

Dormi cu părul învelit în eșarfă, pentru ca sprayul să acționeze peste noapte, iar dimineața îndepărteaz-o pentru a obține buclele lejere pe care ți le-ai dorit.

5. Metoda cu bigudiuri flexibile

Bigudiurile flexibile sunt foarte utile dacă plănuiești să îți ondulezi părul. Începe prin a îți umezi părul folosind spray de sare de mare și apoi ia secțiuni de păr, ținând cont de faptul că bigudiurile mai mici vor crea bucle mai mici. Înfășoară fiecare șuviță de păr în jurul bigudiului, îndoind capetele bigudiului. Apoi fie aștepți ca părul să se usuce, fie utilizezi un uscător de păr până când părul s-a uscat complet. Nu uita să lași părul să se răcească înainte de a desface bigudiurile.  

De ce buclele nu rezistă?

În ciuda metodelor de mai sus, buclele tale nu rezistă mult timp? Este posibil ca anumite lucruri pe care le faci să contribuie la asta. Iată de ce buclele nu rezistă!

Folosește produse greșite

Asigură-te că nu folosești șampoane și balsamuri care au în compoziție silicon. Acesta este adesea introdus în produsele de păr pentru a adăuga strălucire podoabei capilare. Încearcă săptămânal să te clătești cu o soluție pe care o obții amestecând apă și oțet de mere pentru a îndepărta orice reziduu.

Nu clătești bine părul după duș

Chiar dacă utilizezi deja produse de calitate, asigură-te că te clătești foarte bine pe păr după duș. De exemplu, balsamul creează un reziduu uleios care nu reacționează bine cu căldura și, de asemenea, creează o barieră care afectează rezistența buclelor. 

Nu folosești fixativul potrivit

Pare o idee bună să-ți acoperi buclele cu fixativ când ai terminat de coafat, dar tipul de fixativ reprezintă cheia în ceea ce privește rezistența buclelor. Spray-ul pentru păr este grozav, dar formula trebuie să fie uscată – orice spray umed va determina ca buclele să nu reziste. 

Îți desfaci buclele înainte ca acestea să se răcească

Dacă îți periezi, atingi sau desfaci buclele când sunt încă calde, ei bine, acestea se vor lăsa în scurtă vreme. Trebuie să lași părul să se răcească complet înainte de a-l atinge, atrag atenția stiliștii.  

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
American Academy of Dermatology Association -  Stop damaging your hair
https://www.aad.org/public/diseases/hair-loss/insider/stop-damage
National Library of Medicine - Vitamin A
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK222318/


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0