7 motive ca să consumi zilnic iaurt

Dacă mănânci zilnic iaurt, e foarte bine. Dacă alegi sortimentele din lapte de capră, e perfect. Dacă îl savurezi ocazional, trece-l pe lista de cumpărături pentru că este gustos, sănătos, versatil și poate da savoare multor preparate. Iată de ce e bine să-l consumi!

 oana-cuzino-de-ce-nu-iau-femeile-micul-dejun

Face parte din dieta DASH

Evaluată de specialiști ca fiind cea mai sănătoasă din lume. 2,3 porții de lactate pe zi, variantele cu un conținut scăzut de grăsime, furnizează proteine de calitate, extrem de utile pentru construirea și consolidarea masei musculare. Se știe că acestea sunt condițiile menținerii greutății optime pe termen lung.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iaurtul conține bacterii sănătoase care favorizează tranzitul intestinal

Ajută la buna funcționare a colonului și chiar poate scădea riscul de cancer de colon. Astfel, ameliorează și balonarea, simptom cu care se confruntă multe persoane după mese copioase sau după combinații alimentare nepotrivite precum carnea cu cartofi.

Este o sursă excelentă de calciu

Element esențial pentru buna funcționare a sistemului osos. În plus, dacă îți asiguri doza zilnică de calciu, ai mari șanse să slăbești mai ușor. Favorizează absorbția vitaminei B12, nutrient extrem de important pentru organism.

Calmează alergiile și stimulează imunitatea

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În combinație cu terapia potrivită, poate atenua simptomele alergiilor de sezon datorită capacității de a influența reacția organismului în prezența alergenilor.

Consumul de iaurt susține sistemul imunitar, sănătatea vaselor de sânge și ajută la menținerea în parametri normali a nivelului trigliceridelor, tensiunii arteriale și implicit, a vieții sexuale de calitate.

Poate constitui un mic dejun sănătos în combinație cu musli sau fructe, este un ingredient valoros pentru sosuri ușoare, poate fi mâncat ca gustare cu o linguriță de miere sau la cină cu o salată de sezon.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0