Dieta ketogenica: 3 retete gustoase de mic dejun

Dieta ketogenica functioneaza pe un principiu destul de simplu: ofera organismului o dieta bogata in grasimi, obligandu-l astfel sa le “arda”, nu sa le depuna.

Bineinteles, grasimile permise in cadrul acestei diete sunt unele sanatoase, niciodecum grasimi provenite din alimentele prajite ori de tip fast-food.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dieta ketogenica presupune o alimentatie bazata in proportie de 65% pe grasimi, 30% pe proteine si 5% glucide.

Retete gustoase pentru un mic dejun “ketogenic”

Oua cu somon afumat, crema de branza si marar

Pentru 12 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 ½ lingura de unt nesarat, la temperatura camerei
  • 12 oua
  • 1/3 cana de lapte
  • sare si piper dupa gust
  • ¼ cana de marar tocat
  • 1 ½ cana de somon afumat maruntit
  • ½ cana de crema de branza
  • ½ ceapa rosie tocata

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o tava cu untul la temperatura camerei.

Intr-un bol, bate ouale. Adauga apoi laptele si asezoneaza cu sare si piper. Incorporeaza jumatate din cantitatea de marar, cealalta jumatate pastrand-o deoparte.

Pune amestecul de oua batute in tava unsa deja cu unt. Aranjeaza si bucatile de somon afumat in tava, dar si crema de branza in tava.

Introdu tava la cuptor si gateste in jur de 15-17 minute, pana cand ouale sunt gata.

Taie preparatul in 12 bucati egale si serveste-le garnisite cu ceapa rosie si marar proaspat.

Salata de sparanghel cu avocado si oua

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 20 de bete de sparanghel
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cani de rucola
  • ½ avocado
  • 2 oua
  • 2 lingurite de mieji de floarea soarelui

Pentru dressing:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 lingurite de zeama de lamaie
  • ¼ lingurita de mustar
  • sare si piper dupa gust

 

 

Spala si usuca betele de sparanghel, apoi taie-le in bucati de 3-4 centimetri.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, apoi adauga betele de sparanghel, asezonate cu sare si piper. Dupa ce le gatesti 2-4 minute, scoate betele de sparanghel pe o farfurie.

Pune o cratita cu apa la fiert si prepara ouale cu consistenta dorita.

Pregateste dressingul amestecand uleiul de masline, zeama de lamaie, mustarul, sarea si piperul.

Intr-un bol, pune toate ingredientele pentru salata, inclusiv avocadoul taiat cuburi, ouale taiate pe jumatate si dressingul.

Oua cu coacaze si scortisoara, la cuptor

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • ½ cana de coacaze
  • ½ lingurita de scortisoara
  • 1 lingura de ulei de cocos

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intr-o cratita pusa pe foc mic, topeste uleiul de cocos.

Separat, intr-un bol, bate ouale, alaturi de unt, scortisoara si esenta de vanilie. Dupa 1-2 minute, ouale vor capata o textura pufoasa. Atunci poti pune amestecul de oua in cratita incinsa, gatindu-le in jur de 2 minute. Adauga coacazele la suprafata amestecului pe baza de oua si introdu cratita la cuptor, unde vei lasa ouale sa se coaca in jur de 15-20 de minute – pana cand vor capata o crusta aurie.

Scoate cratita din cuptor si permite preparatului sa se raceasca usor, apoi serveste.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0