4 aperitive sanatoase si usor de preparat pentru Revelion

In noaptea dintre ani, rasfata-i pe cei dragi, prietenii si familia cu aceste aperitive sanatoase si usor de preparat. Nu va trebui sa petreci mult timp in bucatarie, iar rezultatul va fi de-a dreptul impresionant, mai ales ca sunt retete simple!

Aperitive Caprese

Timp de pregatire: 15 minute

Ingrediente

1 cutie de rosii cherry

16 frunze de busuioc

16 bilute de mozzarella

1 lingura ulei de masline

sare, optional

piper negru macinat, optional

Mod de preparare

Speli si usuci rosiile cherry si frunzele proaspete de busuioc.

Infasori frunzele de busuioc in jurul fiecarei rosii cherry, apoi le infigi pe un bat pentru frigarui (mai lung) sau pe o scobitoare. Apoi infigi bilutele de mozzarella, pana obtii 16 aperitive de acest gen.

Stropesti aperitivele Caprese cu putin ulei de masline, iar la final adaugi sare si piper dupa gust.

Hummus grecesc clasic

Ingrediente

1 conserva de naut (scurs)

2 catei de usturoi

1 lingurita sare, optional

1/3 cana zeaema de lamaie

80 g tahini (pasta de susan)

ulei de masline

boia

patrunjel verde, tocat

Mod de preparare

Scurgi boabele de naut din conserva si le clatesti bine sub jet de apa rece. Pui usturoiul intr-un robot de bucatarie si il toci, adaugi boabele de naut, pui sare, zeama de lamaie si 2 linguri de apa rece. Amesteci in robotul de bucatarie, pana la omogenizare, aproximativ 3 minute. Adaugi pasta de tahini si mai mixezi 2 minute.

Rastorni hummusul intr-un bol sau pe un platou, pentru servire. Il stropesti cu ulei de masline, apoi presari boiaua si patrunjelul tocat.

Masline coapte, cu lamaie, usturoi si ierburi aromatice

Timp: 25 de minute

Ingrediente

2 linguri ulei de masline extravirgin

6 crengute de cimbru verde

2 crengute de rozmarin verde

1/2 lingurita seminte de fenicul zdrobite

1/4 lingurita piper rosu macinat

450 g masline asortate (diverse marimi si culori)

1/2 lamaie, taiata felii

1 catel de usturoi, pisat

Mod de preparare

Incingi cuptorul. Intr-un vas de ceramica sau de sticla (suficient de mare pentru a pune maslinele intr-un singur strat) amesteci bine uleiul, cimbrul, rozmarinul, semintele de fenicul si piperul rosu. Incorporezi maslinele si feliile de lamaie.

Dai tava la cuptor, amestecand maslinele din cand in cand, pana cand devin aromate, aproximativ 20 de minute. In ultimele 5 minute, adaugi usturoiul. Servesti maslinele calde sau la temperatura camerei.

Pesto crostini cu prosciutto

Ingrediente

230 g mazare congelata (lasata in prealabil la dezghetat)

1 mana de frunze de busuioc verde

2 linguri ulei de masline extravirgin

12 felii subtiri de paine (bagheta frantuzeasca), prajite

50-60 g branza ricotta degresata

12 bucati de prosciutto taiat foarte subtire

1/4 lingurita piper negru macinat

Mod de preparare

Combini mazarea decongelata, busuiocul si uleiul de masline in vasul unui robot de bucatarie si amesteci de 8 sau 10 ori pana cand obtii o compozitie omogena, ca de sos pesto.

Intinzi compozitia de mazare in mod egal pe feliile de paine prajita. Pe fiecare felie pui cate 1 lingurita de branza ricotta si 1 bucatica de prosciutto. Condimentezi cu piper negru macinat si servesti aperitivele.

PONT: Poti sa "asamblezi" aceste aperitive cu 45 de minute inainte sa le servesti si nu vor fi afectate de temperatura din locuinta ta.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0