Avocado umplut: 3 rețete sănătoase

Adoptarea unei diete sănătoase are o sumedenie de beneficii pentru sănătate așa că ar trebui să testezi rețete noi, de preparate mai sănătoase.

De ce să mănânci avocado

Avocado este un fruct versatil ce poate fi preparat în sute de feluri. De la mic dejun, aperitiv, salată, prânz, cină sau desert, poţi găsi reţete ce folosesc acest fruct pentru orice fel de preparat dorești. Și dacă adăugăm și faptul că este un aliment bogat în vitamine, minerale şi alţi nutrienţi valoroşi ce ajută la scăderea colesterolului, menţinerea greutăţii sub control, la reglarea activităţii inimii sau la protejarea vederii, avem candidatul perfect pentru masa noastră zilnică.

Avocado umplut este un melanj delicios de texturi, gusturi și arome, plin de culoare și cu multă personalitate.

Iata 3 rețete de avocado umplut, pe care le poți prepara în câteva minute, fără prea mare efort. Aceste preparate pot fi consumate pe post de aperitiv, pe post de fel principal, precum și pe post de gustare între mesele principale ale zilei.

Rețetă de avocado umplut

Ingrediente pentru 1 porţie:

  • 1 avocado foarte bine copt
  • 1 lingură cu merișoare
  • ¼ cană cu pătrunjel sau coriandru proaspăt, tocat
  • 1 roșie mică sau jumatate dintr-una mare  tăiată în cubuleţe mici
  • 2 smochine tăiate în cubuleţe mici
  • sare și piper, după gust
  • nucșoară - un vârf de cuţit, după gust
  • 2-3 felii subţiri de mango tăiate în cubuleţe mici
  • 1-2 felii portocală, lime sau 1 felie de grepfrut, după gust, tăiate în cubuleţe mici
  • vlăstari de praz
  • ulei aromat  cu usturoi  sau chilli, opţional 

 

 

Se despică avocado în două jumătăţi egale, se scoate miezul care se taie în cuburi mărunte. Apoi se amestecă cu pătrunjelul tocat, roșia, feliile de portocală, lime sau grapefrut, smochinele, mango, sarea, piperul și nucșoara. Compoziţia obţinută se aranjează în coaja celor 2 jumătăţi de avocado și se serveste cu merișor și vlăstari de praz, asezonaţi cu uleiul aromat.

Dacă doriţi să experimentaţi arome noi, exotice, puteţi încerca și alte mirodenii, în funcţie de preferinţe: anason, chimen sau cardamom. Uleiul aromat poate fi și el înlocuit cu un dressing de miere și muștar sau cu orice alt dressing doriţi.

Rețetă de avocado umplut cu somon afumat și ou

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 4 avocado
  • 120 g de somon afumat
  • 8 ouă
  • sare
  • piper negru
  • fulgi de chilli
  • mărar proaspăt

Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Taie pe jumatate avocado și îndepartează sâmburii, precum și puțin din pulpă, astfel încât să încapă acolo un ou.

Așază jumătățile de avocado pe hartie de copt, într-o tavă, apoi pune în fiecare jumătate câte o fâșie de somon afumat. Sparge apoi ouăle, separă albușurile de gălbenuș și pune numai gălbenușurile în jumătățile de avocado, peste somon.

Asezonează cu sare și piper și coace preț de 15-20 de minute. Adaugă fulgi de chilli deasupra, precum și mărar tocat fin. Servește preparatul cald.

Rețetă de avocado umplut cu fasole roșie

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 4 avocado copți
  • fasole roșie din conservă, spalată bine
  • salsa proaspătă (făcută din roșii mărunțite, ceapă mărunțită, coriandru, sare și zeamă de lime)

Taie avocado pe jumătate și scoate-le sâmburii. Scoate, cu ajutorul unei linguri, pulpa de avocado.

Amestecă apoi pulpa de avocado pasata cu salsa proaspată și cu fasole roșie. Umple jumătățile de avocado cu acest amestec și servește imediat.

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0