3 deserturi de post, usor de preparat

Atmosfera festiva din aceasta perioada te face sa poftesti la ceva dulce? Nu trebuie sa renunti la post pentru a-ti satisface pofta de un desert gustos si sanatos – iata 3 retete de desert care le poti incerca pana la finalul postului.

Pere coapte, cu sirop de artar

Timp: 35 minute

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 4 pere taiate pe jumatate
  • ½ cana de sirop de artar
  • ¼ lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Ingrediente pentru topping:

  • 2 linguri de ulei de cocos
  • ¼ cana de fulgi de migdale
  • ¼ lingurita de sare
  • 2 linguri de sirop de artar
  • ½ lingurita de scortisoara macinata

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Foloseste o lingura pentru a scoate semintele perelor, apoi asaza jumatatile de para pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Intr-o tigaie mica, topeste uleiul de cocos, apoi adauga siropul de artar, dar si esenta de vanilie si scortisoara. Unge perele cu acest sos preparat, pe ambele parti, apoi asaza-le cu scobitura in jos si coace-le in jur de 15-20 de minute.

Intre timp, prepara toppingul. Topeste uleiul de cocos, amesteca-l apoi cu fulgii de migdale si cu siropul de artar. Dupa ce acestea se amesteca bine, completeaza cu un praf de sare si scortisoara.

Serveste perele calde, acoperite cu toppingul preparat pe baza de sirop de artar, ulei de cocos si scortisoara.

Budinca de orez, cu caju si cocos

Timp: 35 minute

Ingrediente pentru 4 portii:

  • ½ cana de caju
  • 1 cana de lapte de cocos
  • ¼ cana de orez
  • 3 linguri de zahar brun
  • 2 lingurite de coaja de lamaie
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • la alegere, pentru decor: fructe de padure, caju, fulgi de cocos

 

 

Pune caju-ul in blender, impreuna cu 1 cana de apa si transforma amestecul intr-un lichid similar laptelui. Nu e nevoie sa il strecori.

Intr-o cratita mica, pune laptele de caju alaturi de laptele cocos, dar si de orez. Adauga si zaharul, dar si coaja de lamaie si amesteca bine. Dupa ce incepe sa fiarba, lasa focul mic si acopera cu un capac, lasand astfel orezul sa fiarba in tihna. Dupa aproximativ 25 de minute, orezul ar trebui sa fie fiert, asa ca poti lua cratita de pe aragaz si poti incorpora esenta de vanilie. Raceste budinca apoi serveste-o decorata cu fructe de padure, fulgi de cocos sau caju crud.

Mini-briose cu coacaze

Timp: 30 minute

Ingrediente:

  • 2 cani de faina integrala
  • 2 lingurite de praf de cot
  • ½ lingurita de sare
  • 2 cani de coacaze
  • ½ cana de ulei vegetal
  • ½ cana de lapte de soia
  • ½ cana de sirop de artar
  • ¼ cana de nectar de agave

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius si acopera o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol, amesteca toate ingredientele umede, adica uleiul vegetal, laptele de soia, siropul de artar, nectarul de agave. Incorporeaza in acest amestec toate ingredientele uscate. Incheie cu coacazele, pe care le vei incorpora amestecand cu grija, astfel incat sa nu le storcesti.

Folosind o lingurita, vei pune compozitia in forme de briose. Coace briosele in jur de 20 de minute, pana cand capata o crusta aurie. Serveste-le calde sau reci.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0