3 platouri de cruditati, ideale pentru petrecerile la care participa persoane la dieta

Organizezi o petrecere la care participa si persoane supraponderale care urmeaza o dieta? Nu intra in panica, platourile de cruditati te vor scoate din impas – iata cum poti pregati asemenea platouri fara prea mare bataie de cap!

Atunci cand organizezi o petrecere si stabilesti meniul, trebuie sa iei in considerare preferintele culinare ale invitatilor, daca vrei sa fie o petrecere reusita. De aceea, daca vei avea vegetarieni printre invitati, trebuie neaparat sa le oferi acestora cateva variante fara carne si produse lactate. Totodata, si persoanele supraponderale vor fi luate in considerare, mai ales daca sunt la dieta.

Pentru a impaca pe toata lumea si pentru a te asigura ca nu ramane nimeni infometat la masa, poti pregati cateva platouri cu cruditati - gustoase, sanatoase si sarace din punct de vedere caloric, acestea te vor scoate din incurcatura.

stop dislipidemie

Iata cateva idei de platouri de cruditati pe care le vor devora si cei care nu au probleme cu greutatea:

Platou de legume crude cu sos de avocado si iaurt (8 persoane)

Ingrediente pentru sosul de avocado:

  • 1/3 cana de iaurt grecesc
  • ½ cana de lapte batut
  • 1 avocado copt
  • 2 linguri de patrunjel verde
  • 2 linguri de marar verde
  • 1 lingura de ceapa verde maruntita
  • ½ lingurita de pudra de ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper, dupa gust


Alte ingrediente pentru platou:

  • 1 mana de masline kalamata
  • 1 cana de ridichi taiate jumatati
  • 1 mana de pastai
  • 1 cana de rosii cherry intregi
  • 4 castraveti taiati bete
  • 4 morcovi taiati bete
  • 1-2 cani de hummus


Mod de preparare:

Prepara sosul de avocado punand toate ingredientele in blender. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Pune apoi sosul obtinut intr-un bol.

Spala bine legumele, usuca-le si aranjeaza-le pe platou, dupa ce pui in mijloc bolul cu sosul de avocado si un bol cu hummus. 

Platou mediteranean (pentru 8 persoane)

Ingrediente:

  • 4 lipii (sau turte) taiate in 4
  • 1 conserva de inimi de anghinare
  • 180 g de branza feta, taiata cuburi
  • 1 cana de rosii cherry
  • 1 cana de masline verzi fara samburi
  • 1 castravete taiat bete
  • ½ cana de migdale crude
  • ½ cana de salata tabbouleh (patrunjel, bulgur, rosii maruntite fin, ceapa verde, ulei de masline, zeama de lamaie, apa si sare)
  • 1 cana de hummus
  • 1 cana de hummus cu ardei copti


Mod de preparare:

Asaza pe un platou lipiile, anghinarele, branza feta, rosiile, maslinele, castravetele, migdalele, salata tabbouleh, dar si hummusul. Infige in unele ingrediente scobitori, pentru ca musafirilor sa le fie usor sa se serveasca.

Platou de cruditati, servit cu hummus (pentru 8 persoane)

Ingrediente:

  • 10 morcovi baby
  • 10 rosii cherry
  • 10 ridichi
  • 4 castraveti taiati bete
  • 1 telina taiata bete
  • 1 cana de hummus
  • 1 cana de tzatziki


Mod de preparare:

Aranjeaza doua sosiere in care pui hummusul si tzatziki pe mijlocul platoului. Apoi, in jurul acestora, pune legumele spalate si uscate.

Indiferent de platoul ales, in mod cert invitatii la masa vor fi impresionati in mod placut de alegerea facuta. Nu te grabi sa pregatesti platourile de cruditati cu multe ore inainte de a fi servite, intrucat legumele si sosurile vor capata un aspect neplacut. Cu cat le pregatesti mai aproape de momentul servirii, cu atat mai gustoase si aspectuoase vor fi.

Pentru a nu ii nemultumi pe cei care nu sunt la cura de slabire si vor un aperitiv mai copios, serveste alaturi de platourile de cruditati si unele de branzeturi si de preparate din carne ori fructe de mare. In acest fel, te asiguri ca exista preparate pe gustul fiecaruia si ca petrecerea ta va fi reusita.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0