3 retete ideale ca sa puteti inlocui porcul cu pui, la masa de Craciun

Carnea de porc este traditionala pentru Craciun, insa exista situatii in care sanatatea nu iti permite sa consumi atat de multa carne de porc sau iti doresti sa prepari ceva deosebit. Carnea de pui poate fi la fel de savuroasa chiar si in sarmale sau carnati, in functie de cum o condimentezi.

Noi iti propunem insa 3 retete inedite, cu ingrediente care s-ar putea sa te surprinda, insa cu siguranta ii vor surprinde placut si pe invitatii tai la masa de sarbatori. Iar daca nu vrei sa renunti la traditiile de Craciun, incearca aceste retete de Revelion.

1. Pui intreg cu masline si capere

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ingrediente:

  • un pui curatat de piele, gat si maruntaie
  • un pahar de vin rosu
  • o cana de masline kalamata fara samburi
  • 2 linguri de capere
  • 1/2 ligurita de oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare si un praf de piper

 

Mod de preparare:

Amesteca intr-un bol uleiul de masline, vinul rosu, oregano, sarea si piperul. Pune puiul in tava si maseaza-l timp de 2-3 minute pe toate partile cu aceasta compozitie. Apoi adauga maslinele si caperele in interiorul si in jurul puiului, astfel incat cateva dintre ele sa aromeze carnea si altele sa aromeze sosul din tava.

Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius si coace puiul timp de aproximativ 50 - 60 de minute. La jumatatea timpului de coacere, toarna putin sos din tava, cu ajutorul unei linguri de lemn, peste pui.

 

 

2. Pui cu sos vinaigrette

Ingrediente:

  • 1 sau 2 pui taiati bucati: piept, pulpe, aripi
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura mustar de dijon
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare si un praf de piper

 

Mod de preparare:

Prepara o marinata folosind otetul, mustarul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea si piperul. Amesteca-le bine timp de 2-3 minute intr-un bol mare, apoi adauga bucatile de pui si trece-le repetat [rin sos pana se acopera pe toate partile si sosul este distribuit egal pe toate. Acopera bolul cu o folie alimentara si pune totul la frigider timp de 1 ora.

Incinge cuptorul la 200 de grade celsius si pune puiul marinat si excesul de sos intr-o tava. Coace totul timp de aproximativ 50 de minute.

 

3. Piept de pui cu Halloumi si miere

Ingrediente:

  • 600 de grame de piept de pui dezosat
  • 200 de grame de branza Halloumi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de miere
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • un praf de sare si un praf de piper

 

Mod de preparare:

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Taie pieptul de pui in fasii de aproximativ 2 centimetri, iar branza Halloumi in felii medii ca grosime (aproximativ 6-7 felii). Intr-o cana amesteca uleiul de masline cu mierea, cimbru, sarea si piperul. Intr-o tava adauga aleatoriu puiul si branza Halloumi, iar deasupra toarna sosul, astfel incat sa ajunga uniform pe toate ingredientele. Coace puiul la 200 de grade celsius timp de 45 - 50 de minute.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0