Deserturi permise celor cu boala de ficat gras: 3 retete

Dulciurile sunt contraindicate pacientilor care sufera de boala de ficat gras. Zaharul contribuie la acumularea depozitelor de grasime la nivelul ficatului.

Daca ai fost diagnosticat cu boala de ficat gras, nu inseamna ca trebuie sa iti iei gandul de la deserturi, ci ca trebuie sa le inlocuiesti cu alternative mai sanatoase, fara zahar si, de preferat, pregatite chiar de tine, acasa. Acestea trebuie consumate in calitati limitate, strict pentru a satisface pofta de dulce.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iata 3 retete de desert ce poate fi preparat si consumat si de pacientii care sufera de boala de ficat gras:

Budinca de banane

Ingrediente de care ai nevoie:

  • 10 migdale
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar de cocos
  • 1 galbenus de ou, batut bine
  • ¾ cana de lapte de cocos
  • ½ lingurita de esenta de vanilie
  • 2 banane taiate felii subtiri
  • 6 recipiente mici, pentru budinca

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Coace migdalele timp de 12 minute, apoi lasa-le la racit. Dupa ce migdalele se racesc complet, marunteste-le fie cu un cutit, fie cu ajutorul unui blender sau a unei rasnite.

Intr-o craticioara, amesteca amidonul de porumb, sarea si zaharul, apoi galbenusul de ou. Lasa focul la minimum. Incorporeaza apoi, treptat, laptele de cocos. Dupa ce preparatul a capatat textura unei budinci, ia cratita de pe foc si adauga si esenta de vanilie. Pune cateva felii de banana in fiecare recipient pentru desert, apoi adauga deasupra budinca inainte de a se raci. Decoreaza budinca de banane cu migdale maruntite si serveste preparatul fie cald, fie dupa ce se raceste.

Bulete de curmale cu cocos

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 cani de nuci
  • 1 cana de cocos ras, fara zahar
  • 2 cani de curmale fara samburi
  • 2 linguri de lapte de cocos
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Intr-un blender, pune nucile alaturi de cocosul ras. Dupa ce obtii un amestec cu textura sfaramicioasa, adauga curmalele, laptele de cocos, esenta de vanilie, dar si sarea si porneste iar blenderul.

Foloseste o lingura pentru a lua compozitie din blender, pe care o vei forma apoi intre palme, oferindu-i aspect de bila. Asaza buletele intr-o tava acoperita cu hartie de copt si introdu la final tava in frigider, unde o vei lasa cel putin o ora, inainte de a servi buletele.

 

 

Placinta de mere raw vegana

Pentru a prepara aceasta placinta raw vegana pe baza de mere ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • ½ cana de nuci
  • 100 g de curmale fara sambure
  • 6 mere maruntite
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • ¼ cana de stafide
  • ¼ lingurita de scortisoara
  • ¼ lingurita de nucsoara macinata

Pentru a prepara toppingul sfaramicios, pune ½ cana de nuci si 30 g de curmale in blender. Lasa amestecul obtinut intr-un bol.

Pentru a prepara umplutura, pune 4 mere maruntite si 1 lingura de lamaie intr-un bol.

Prepara apoi sosul de mere, punand 2 mere maruntite, curmalele ramase, stafidele, cele 2 linguri de zeama de lamaie ramase, scortisoara si nucsoara in blender. Adauga apa daca simti nevoia. Dupa ce capata textura unui sos, pune amestecul obtinut in bolul cu mere si zeama de lamaie. Deasupra pune toppingul sfaramicios si serveste desertul.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0