Remedii împotriva respirației urât mirositoare

 

Te speli regulat pe dinți, dar ți s-a spus sau ai observat că respirația ta nu miroase așa de bine cum ți-ai dori? Halitoza poate apărea chiar și atunci când folosești temeinic periuța de dinți și chiar ață dentară și apă de gură. Iată ce poți face în legătură cu asta!
 

 

remedii-impotriva-respiratiei-urat-mirositoare

 

Periază limba și obrajii în fiecare zi

Pentru a curăța limba și obrajii, folosește o periuță cu acțiune blândă sau partea din spate a acesteia, creată la unele branduri special în acest scop. Resturile de mâncare nu rămân doar între dinți. În plus, pot fi dezvoltate în aceste zone și bacterii care contribuie la respirația urât mirositoare. Există și ustensile speciale pentru curățarea limbii. Poți întreba la farmacii sau la cabinetul stomatologului tău.

Clătește gura după fiecare masă

Poate că nu ai cum să te speli pe dinți după fiecare masă, când mănânci în oraș sau când ești în vizită. Poți însă să mergi la baie și să clătești gura cu apă proaspătă, pe care ulterior o scuipi. Dacă apa respectivă conține și lămâie, cum ar fi din limonadă fără zahăr, cu atât mai bine.

Consumă decorul din farfurie

La restaurante observăm că majoritatea felurilor de mâncare sunt însoțite de verdețuri așezate în scop decorativ. Pătrunjelul, în mod special, are darul de a te scăpa de respirația urât mirositoare, mai ales dacă ai mâncat ceapă sau usturoi. Frunzele de mentă asociate deserturilor sau adăugate în limonadă pot fi și ele o sursă de împrospătare a respirației. Mestecă-le îndelung, pentru a favoriza eliberarea uleiurilor esențiale pe care le conțin.

Mănâncă un măr la gustare

Merele au un gust aromat și chiar au capacitatea de a împrospăta respirația. Poți mânca un măr între mese, pe post de gustare. Vei vedea că îți vei simți gura mult mai curată și că ai mai multă încredere atunci când vorbești cu o persoană situată în imediata apropiere.

Ronțăie boabe de cafea

Ai observat că în unele parfumerii există boluri cu boabe de cafea așezate printre sticluțele de parfum. Ele au darul de a absorbi mirosul din jur, la fel ca ceaiul verde. Poți mesteca ocazional câteva boabe de cafea pentru a reduce mirosul neplăcut rămas în urma unui prânz copios.

Curăță dinții și limba cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu e foarte eficient în curățarea dinților, însă nu trebuie folosit în exces. Ocazional, poți încerca însă ca tratament pasta de bicarbonat. E eficientă și pentru albirea danturii.

Bea suc de ananas

Mulți oameni cred că sucul de ananas este cel mai rapid și mai eficient tratament pentru respirația urât mirositoare. Deși nu există dovezi științifice care să susțină această teorie, mulți oameni sugerează că funcționează.

Bea un pahar cu suc de ananas organic după fiecare masă sau mestecă o felie de ananas timp de una până la două minute. De asemenea, este important să îți amintești să-ți clătești gura după ce consumi fructe și suc de fructe.

Hidratează-te suficient

Specialiștii spun că uscăciunea gurii provoacă adesea respirație urât mirositoare. Saliva joacă un rol foarte important în menținerea gurii curate. Fără aceasta, bacteriile prosperă.

Gura se usucă în mod natural în timp ce dormi, motiv pentru care respirația este de obicei urât mirositoare dimineața, după ce te trezești.

Previi uscarea gurii dacă te hidratezi suficient. Apa potabilă (nu băuturile cofeinizate sau zahărul) pe parcursul zilei ajută la menținerea producției de salivă. Încearcă să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi.

Ai grijă să ai la îndemână mereu bomboane mentolate sau gumă de mestecat

Mestecând gumă sau dizolvând în gură bomboane mentolate, vei observa că respirația va fi reîmprospătată, cel puțin temporar. Există și gumă cu efect ușor abraziv, pentru a contribui și la curățare.

Dacă observi că respirația urat mirositoare persistă indiferent de metodele pe care le-ai adoptat până acum, e bine să îi faci o vizită medicului dentist special pentru această problemă.
 

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0