8 moduri in care iti ajuti copiii sa aiba un sistem imunitar puternic

Potrivit unui medic de familie, exista numeroase modalitati prin care parintii pot intari sistemul imunitar al copilului lor.

Dr. Palak Shroff, medic de familie la University Hospitals Cleveland Medical Center a explicat intr-un comunicat de presa al centrului ca „imunitatea se dezvolta in timp, prin urmare, cu cat suntem mai expusi, cu atat sistemul nostru imunitar se dezvolta mai bine”. „Pentru copii, mediul inconjurator este nou, dar cu timpul, sistemul lor imunitar se dezvolta si creste.”

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Shroff a recomandat opt modalitati cheie de reducere a riscului de raceala si virusuri la copii:

Primul pas este alaptarea. Este o modalitate importanta prin care copilul poate sa dezvolte un sistem imunitar puternic. „In timpul alaptarii, mama transfera copilului din imunitatea ei”, a mai adaugat Shroff.

Un alt factor crucial este vaccinarea. Administrarea tuturor vaccinurilor recomandate previne bolile potential periculoase pentru copii, ca tusea convulsiva, pojarul, oreionul, hepatita si varicela. „Orice copil mai mare de 6 luni trebuie sa fie vaccinat antigripal. Uneori, copiii mici se imbolnavesc de gripa, care se transforma in pneumonie si dureaza mai mult pana isi revin”, a subliniat Shroff.

Oferiti-le copiilor un regim alimentar sanatos. Parintii trebuie sa le ofere copiilor un regim alimentar echilibrat, cu multe fructe si legume. Acestea contin antioxidanti, vitamine si minerale esentiale pentru sistemul imunitar. Suplimentele alimentare pot fi oferite atat pentru tratarea deficitelor de vitamine/ minerale, cat si pentru efectele benefice pe care unii nutrienti le au. De pilda, acizii grasi Omega 3 combat inflamatia si sustin activitatea sistemului imunitar al copilului. Daca cel mic nu poate inghiti tabletele, poti alege suplimente sub forma de capsule moi, care pot fi maruntite si incorporate in hrana oferita celui mic. 

Copiii au nevoie de somn suficient. Daca nu se odihnesc suficient, organismele lor isi pierd mecanismele de aparare naturale si se vindeca mai greu de boli, sustine Shroff.

Activitatea fizica este si ea importanta. Exercitiile fizice contribuie la o mai buna circulatie a sangelui. Ceea ce duce la o functionare mai buna a plamanilor si a inimii, fapt care creste imunitatea, a mai adaugat aceasta.

 

 

Copiii trebuie invatati ce inseamna o igiena corespunzatoare. Chiar si copiii mici pot fi incurajati sa adopte obieceiuri simple ca spalatul pe maini si acoperirea gurii atunci cand tusesc.

Protejati copiii de fumul de tigara. Ca orice alergen, fumul de tigara va afecta sistemul imunitar al copilului. Copiii expusi la fumul de tigara in mod regulat tind sa dezvolte infectii respiratorii.

Evitati folosirea exagerata a antibioticelor. Daca aceste medicamente sunt utilizate prea mult, bacteriile pot sa devina rezistente la ele. Asadar, atunci cand copilul are o boala bacteriana care in mod normal se trateaza cu antibiotice, e posibil ca tratamentul sa nu functioneze. Medicul Shoff a sugerat ca cel mai bine ar fi ca bolile virale sa-si urmeze cursul normal.
 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0