Uleiul de portocale: beneficii si intrebuintari inedite

Uleiul de portocale este un ulei esential obtinut din coaja de portocala, prin presare la rece. Uleiul de portocale contine limonen, substanta folosita adesea in produsele cosmetice sau de curatenie pentru mirosul cictric puternic pe care il detine.

Beneficiile uleiului esential de portocale sunt nenumarate, acesta avand proprietati antiinflamatoare, antidepresive, diuretice, afrodisiatice, antispasmodice, sedative si antiseptice.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Uleiul esential de portocale are atat utilizari domestice, cat si medicinale ori chiar industriale. In ceea ce priveste intrebuintarile sale domestice, uleiul esential de portocale poate fi folosit pentru a potenta aroma unor preparate culinare, dar si pentru prepararea unor produse cosmetice DIY. Pe de alta parte, uleiul de portocale este folosit si in industria produselor cosmetice, in special in lotiuni de corp, creme pentru prevenirea imbatranirii si deodorante.

 

Beneficii ale uleiului esential de portocale pentru sanatate

Efecte antispasmodice – spasmele declanseaza diferite probleme precum tusea, convulsiile, crampele musculare ori diareea. Pentru a evita ca aceste urmari sa apara, spasmele trebuie tratate. Uleiul esential de portocale relaxeaza muschii si previne spasmele musculare.

 

 

Benefic pentru dantura – medicii stomatologi incurajeaza folosirea uleiului esential de portocale pentru albirea dintilor, dar si pentru albirea lucrarilor dentare. Pentru efecte uimitoare, foloseste ulei de portocale in combinatie cu bicarbonat de sodiu. Pe parioada sarcinii ori la persoanele cu gingii sensibile, uleiul de portocale trebuie aplicat cu mare grija, pentru a nu atinge gingiile, ci doar suprafata dintelui. Uleiul de portocale poate fi folosit si pe post de apa de gura, daca este diluat in apa, pentru eliminarea bacteriilor si pentru o respiratie proaspata.

Efecte sedative – uleiul de portocale are capacitatea de a induce o senzatie de calm, de relaxare. Spre deosebire de sedativele sintetice, uleiul esential de portocale nu are efecte adverse si te ajuta sa te echilibrezi intr-o maniera naturala.

Antiinflamator eficient – uleiul esential de portocale are efecte antiinflamatoare atat la interior, cat si exterior. Asadar, acesta calmeaza inflamatiile din organism, dar si pe cele aparute la nivelul pielii.

 

 

Efecte antiseptice – uleiul de portocale poate fi folosit la nivel cutanat pentru prevenirea infectiilor bacteriene. Asadar, daca ai o mica zgarietura sau taietura, spala bine zona respectiva cu apa si sapun, apoi aplica un strat de ulei si maseaza zona, pentru a indeparta bacteriile ce ti-ar putea crea probleme. Efectele dezinfectante ale acestui ulei esential te vor feri de multe probleme.

Efecte diuretice – uleiul de portocale elimina toxinele din organism, stimuland activitatea renala. Acidul uric, sarea in exces, dar si alte toxine sunt eliminate eficient din organism prin urinare.

Efecte benefice pentru Alzheimer – studiile realizate recent au dovedit ca aromaterapia pe baza de ulei esential de portocale este eficienta in imbunatatirea functiilor cognitive la bolnavii de Alzheimer.

Proprietati afrodisiace – uleiul esential de portocale este eficient in tratarea problemelor erectile, dar si in recapatarea libidoului.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Benefic pentru piele – si pielea ta are de castigat de pe urma folosirii uleiului de portocale. Acesta ucide bacteriile de la nivelul pielii si trateaza acneea, dar are efect si in indepartarea celulitei. Pentru a scapa de celulita cu ajutorul uleiului de portocale, maseaza-ti intens pielea cu acest ulei seara, dupa ce faci un dus fierbinte. Masajul trebuie sa fie facut cu miscari circulare si viguroase, pentru a stimula circulatia sanguina din zona respectiva, dar si pentru a facilita patrunderea uleiului in piele.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0