Ritualul de îngrijire pentru o piele sănătoasă și frumoasă

Asocierile alimentare incorecte, somnul insuficient, stresul sunt doar câțiva dintre factorii care-și pun amprenta asupra aspectului pielii. Iar dacă în ultima perioadă ai neglijat pielea, încearcă ca de acum să-ți faci timp câteva minute, în fiecare zi, pentru o îngrijire temeinică. Doar așa vei reuși, în timp, să ai un ten curat, fără imperfecțiuni. Hai să-ți explic cum să ai grijă corect de tenul tău, pas cu pas.

Ce ar trebui să faci dimineața:

Chiar dacă acum, pentru că stai mai mult în casă, pielea nu mai este agresată de factori de mediu precum radiațiile solare, vântul sau fluctuațiile de temperatură sau poate că nu mai porți machiaj, este încă important să te demachiezi în fiecare dimineață, după care să te clătești cu multă apă. Poți să folosești un gel de curățare, un demachiant, o crema de curățare hidratantă și calmantă sau o apă micelară, în funcție de tipul tău de ten. 

După curățare, nu-ți șterge tenul prin mișcări agresive, ci tapotează ușor cu un prosop curat, din  bumbac. Folosește apoi loțiune tonică, pentru echilibrarea ph-ului pielii, după care aplică serum. Așteaptă ca produsul se se absoarbă în piele, și abia după aceea aplică  o cremă de față. Întinde produsul și pe gât și decolteu. Poți hidrata tenul prin aplicarea unor loțiuni, creme sau uleiuri naturale (ulei de cocos, ulei de argan). Sau poți încerca o cremă de față cu apă de origine marină, bazată pe conceptul de biotehnologie marină.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru o privire vizibil mai tânără, îngrijește și pielea din jurul ochiilor. Aceasta e mult mai subțire și mai sensibilă decât cea de pe restul feței, de aceea ar trebui să folosești o cremă specială pentru această zonă.

După ce ai aplicat crema de ochi, nu neglija buzele! Și ele au nevoie de hidratare. Indicat ar fi să folosești un produs care are în compoziție miere, pentru un efect hrănitor de durată.

Cum îți îngrijești tenul seara

La finalul zilei, fie că te-ai machiat sau nu, demachiază-te. Chiar dacă nu ai ieșit din casă și nu ți-ai atins fața în timpul zilei, glandele sebacee au secretat sebum, care trebuie îndepărtat. După demachiere, întinde pe toată fața toner, și apoi serum, prin mișcări circulare. Este important să știi că sunt unele serumuri pot fi utilizate zilnic, pe când altele trebuie folosite doar de câteva ori pe săptămână. Înainte de a folosi un astfel de produs, citește cu atenție eticheta.

Ocazional, seara, poți folosi și un exfoliant cu acid salicilic, pentru curățarea porilor, îndepărtarea punctelor negre. Următorul pas este să aplici o cremă hidratantă pentru pielea din zona ochilor, după care să hidratezi tenul, dar și gâtul și decolteul cu o cremă de noapte. Nu știu câte dintre voi folosesc un astfel de produs, dar e bine să-l includeți în ritual de îngrijire al pielii. Substanțele active, vitaminele și mineralele din produsele cosmetice se absorb mult mai bine noaptea. Astfel pielea este hidratată în profunzime. 

Ce ar trebui să mai faci ca să ai un ten curat, fără imperfecțiuni?

  • Să-ți exfoliezi tenul, de două ori pe săptămână, cu produse cosmetice de tip scrub sau poți să prepari chiar tu acasă un astfel de produs (amestecă mălai cu ulei de măsline sau cu gel de duș, de exemplu). Prin exfoliere sunt îndepărtate celulele moarte acumulate în exces, iar astfel este stimulată regenerarea celulară. 
  • Să nu folosești produse expirate, pentru că pot cauza iritații la nivelul pielii.
  • Să nu faci duș cu apă fierbinte, pentru că apa fierbinte usucă pielea. 
  • Să eviți produsele care au în compoziție alcool.
  • Să-ți răsfeți tenul cu o mască care conține ingrediente naturale: miere, ulei de măsline, ulei de gălbenele, de brusture.

În cazul în care nu eşti sigură că știi să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de ten, poţi apela şi la ajutorul unui specialist. Dacă adopți o rutină de îngrijire a pielii, vei vedea primele rezultate după patru-șase săptămâni. 

Pe www.health-shop.com găsești numeroase produse premium, din ingrediente de calitate, pentru frumusețe de durată. 

Ai grijă de sănătate!

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0