Inghetata sanatoasa: 4 retete simple

Odata cu venirea verii, atat copiii cat si adultii poftesc la inghetata, desertul preferat in zilele caniculare. Intrucat inghetata din comert contine cantitati mari de zahar, dar si alte substante nesanatoase, iti recomand sa iti prepari inghetata acasa, din ingrediente sanatoase.

 

Preparand singur inghetata, nu numai ca stii exact ce fel de ingrediente folosesti si renunti la zahar, insa satisfactia de a manca ceva facut de tine te va face sa te simti si mai bine. Mai mult decat atat, daca ai copii, le poti cultiva celor mici gustul pentru preparate de casa in loc sa le oferi dulciuri din comert, care sunt nesanatoase si pentru adulti, de copii nici nu mai aducem vorba.

NEWSLETTER DEDICAT DOC

Poti prepara o inghetata care poate fi o portie de vitamine, minerale si antioxidanti de pret, nu doar o simpla gustare racoritoare dintre mese.

Inghetata de ciocolata, cu unt de arahide

Ingrediente pentru 3 portii: ½ cana de iaurt grecesc, 4 banane congelate, ¼ cana de sirop de artar, 1/3 cana de pudra de cacao, 2 linguri de unt de arahide

Pune in blender iaurtul, bananele, siropul de artar si pudra de cacao si amesteca bine. Completeaza apoi cu untul de arahide si amsteca inca o data. Serveste inghetata imediat ce ai preparat-o, pentru a te asigura ca isi pastreaza textura.

Inghetata de capsune

Ingrediente pentru 8 portii: 2 cani de lapte, 2 cani de frisca batura, ½ cana de zahar brun, 2 lingurite de esenta de vanilie, 2 cani de capsune proaspete

Intr-un bol, amesteca laptele cu frisca batura, cu zaharul, cu esenta de vanilie si cu capsunele maruntite. Foloseste blenderul pentru a amesteca toate ingredientele apoi introdu la congelator compozitia obtinuta. Poti pune compozitia in forme de inghetata. Serveste imediat ce a capatat textura dorita.

 

 

Inghetata cu cirese si iaurt grecesc

Ingrediente pentru 2-3 portii: 2 cani de cirese inghetate dupa ce li s-a scos samburele, 1 cana de iaurt grecesc, 1 lingurita de esenta de vanilie, 1 lingura de miere

Foloseste ciresele inghetate, fara sambure, dar si ½ cana de iaurt grecesc pentru a prepara o pasta cu ajutorul blenderului. Adauga apoi restul de iaurt si mierea si porneste iar blenderul. Congeleaza amestecul obtinut pret de 4 ore si vei obtine o inghetata gustoasa si sanatoasa.

Inghetata vegana pe baza de unt de migdale

Ingrediente pentru 5 portii: 5 banane mari, congelate, 1 cana si 2 linguri de lapte vegetal, esenta de vanilie, ¾ cana de zahar de cocos, 1 lingura de ulei de cocos, 1 lingura de apa, 2 linguri de unt de migdale, un praf de scortisoara.

Pune in blender bananele, laptele vegetal si esenta de vanilie si amesteca-le bine. Daca observi ca amestecul nu are consistenta laptoasa, poti adauga si cele 2 linguri de lapte ramase. Pune amestecul intr-un bol, apoi incoroporeaza untul de arahide incalzit in prealabil in cuptorul cu microunde. Baga amestecul in congelator.

Separat, pregateste toppingul de caramel astfel: intr-o tigaie, pune zaharul de cocos, uleiul de cocos si lingura de apa. Amesteca incontinuu si lasa sa se gateasca pana cand face mici bule. Opreste apoi focul si lasa sosul de caramel sa se raceasca. Asaduga sosul de caramel pentru inghetata din congelator, dar si un praf de scortisoara. Serveste inghetata imediat ce se raceste suficient de mult si capata textura dorita.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0