Transplantul de ficat

Ficatul produce un fluid numit bilă, care este esențială pentru digestie. Virusul hepatitei C poate deteriora canalele biliare, ceea ce compromite livrarea de substanțe nutritive pentru intestine. De-a lungul anilor, hepatita C cronică lasă cicatrici în țesut care blochează circulația sângelui din ficat. 

Transplantul de ficat ca ultimă opțiune

Medicamentele au scopul de a încetini cicatrizarea țesutului hepatic, de a estompa inflamația și de a preveni ciroza care apare atunci când ficatul devine cicatrizat și nu mai funcționează corespunzator. În cazul în care medicamentele nu mai exercita efectele asteptate, va trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea efectuarii unui transplant hepatic.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Hematologul, specialistul în boli infecțioase sau gastroenterologul vor aprecia  dacă sunteți " candidat" pentru transplantul de ficat. Pentru a alege candidații, medicii analizează testele si investigatiile corespunzatoare medicale și istoricul de sănătate. Medicii trebuie să se asigure că sistemul imunitar, inima, rinichii și plămânii dumneavoastră prezinta un nivel de functionalitate adecvat și că îngrijirea postoperatorie este asigurată, toate aceastea pentru a avea șanse maxime că organismul să accepte un nou organ.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În general, majoritatea transplantelor de ficat sunt cauzate de ciroza secundara  hepatitei C. Statisticile arată că virusul hepatitei C de cele mai multe ori reinfectează pacienții după operație.  

Rapoartele centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor arată că din 100 de persoane infectată cu virusul hepatitei C, aproximativ 60 până la 70 vor dezvoltă boli hepatice cronice precum hepatită și fibroză și între 5 și 20, ciroză. Se estimează ca aproximativ 1 până la 5 din 100 de persoane cu hepatită C cronică mor de insuficiență hepatică sau cancer de ficat. 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 1