Sprancene - cum alegem forma potrivita facand masuratori precise

Sprancenele sunt cele care incadreaza ochii, iar rolul acestora in simetria si armonia chipului este esential. Pentru ca forma sprancenelor sa te avantajeze 100%, aceasta trebuie sa fie aleasa in functie de forma fetei tale, astfel incat sa creeze armonie, nu dezechilibre din punct de vedere estetic.

Cea mai mare greseala in materie de sprancene este sa alegi o forma a sprancenelor care se poarta, crezand ca avantajeaza pe oricine. Spre exemplu, in acest sezon se poarta sprancenele foarte groase, cu aspect natural, insa acest tip de sprancene nu vor avantaja niciodata femeile cu fata in forma de inima. Asadar, important este sa iti pensezi sprancenele astfel incat sa fie potrivite chipului tau, nu in ton cu tendintele intrucat simetria fetei nu are nimic de-a face cu moda.

Cum faci masuratorile pentru a stabili forma sprancenelor care ti se potriveste

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Intrucat este vorba despre simetrie, se fac masuratori exacte pentru stabilirea formei potrivite de sprancene, in functie de forma si dimensiunile nasului, a ochilor si a distantelor dintre acestea.

Asaza-te in fata unei oglinzi, intr-un loc luminat. Foloseste o pensula de make-up sau un creion pentru a face masuratorile si un alt creion pentru a marca punctele cheie.

Lipeste pensula de exteriorul narii, tinand-o perfect dreapta. Spranceana ar trebui sa inceapa exact din dreptul punctului exterior al nasului, asa ca fa un semn cu creionul aici pentru a pensa astfel incat din acest loc sa inceapa spranceana.

Lipeste din nou pensula de exteriorul narii, insa de aceasta data asaz-o pe diagonala, astfel incat sa atinga coltul exterior al ochiului. In locul in care pensula intalneste spranceana ar trebui ca aceasta sa se termine. Fa un semn acolo pentru a pensa astfel incat spranceana sa se termine exact in acel loc.

Pentru a descoperi unde trebuie sa fie pozitionat arcul sprancenei, tine pensula dreapta, in fata ochiului, in timp ce privesti drept in fata. Asaza pensula astfel incat sa fie pozitionata in coltul exterior al irisului. Fa un semn  cu creionul in locul pe care il atinge pensula intrucat acolo ar trebui sa fie facut arcul sprancenei tale.

Daca nu ai suficienta indemanare, ar fi bine sa apelezi la ajutorul unui specialist, macar pentru a obtine forma dorita. Apoi, poti ingriji si pensa sprancenele astfel incat sa mentii forma. O data la cateva luni poti reveni la salon pentru a ti se retusa sprancenele, daca este necesar, intrucat acestea isi pierd forma.

 

 

Pentru ca pensatul sa decurga asa cum trebuie, este important sa investesti intr-o penseta de calitate, pe care sa o schimbi cu una noua in mod regulat. Astfel te asiguri ca firele de par sunt smulse, nu rupte, si ca nu vor creste in cateva zile la loc, distrugandu-ti forma sprancenelor.

Daca iti doresti ca sprancenele tale sa arate impecabil, le poti defini, atunci cand te machiezi, cu ajutorul unui creion pentru sprancene ori a unui fard. Alegerea culorii este foarte importanta – alege intotdeauna un creion/ fard de sprancene cu un ton mai deschis decat culoarea parului tau.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0