5 produse esentiale pentru ingrijirea tenului

In cautarea produsului potrivit tenului, fie prin eliminare,  recomandare, "experimente" si "investigatii" personale, trebuie sa fii foarte atenta la mai multi factori. Produsele de ingrijire a tenului sunt atat de multe incat, daca nu respectati ordinea aplicarii, eficienta formulelor si ingredientelor lasa de dorit.

Folosirea lor frecventa contureaza rutina zilnica de la care nu trebuie sa ne abatem deloc mai ales daca ne dorim un ten neted, hidratat si luminos. Aceste aspecte trebuie bifate si pentru o baza impecabila de machiaj: avand tenul neted, puteti obtine efectul de luminozitate a machiajului si va veti putea permite o textura foarte fluida de fond de ten.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Evident, daca tenul este fara imperfectiuni, nu  trebuie sa folositi corector si atunci preveniti efectul de incarcare a tenului. Un ten bine hidratat nu se va crepona deloc in  contactul cu fondul de ten, iar un ten luminos nu necesita o uniformizare completa cu ajutorul fondului de ten. Acesta poate fi aplicat doar pe zonele "cheie" ale fetei: zona de sub ochi, zona nasului (coama si sub aripioarele nasului) si in jurul gurii.

 

Baza - Demachiantul

Definitie: Primul pas al rutinei zilnice, acesta poate fi cremos sau pe baza de spuma. Indiferent de textura, indeparteaza impuritatile (machiaj, urme de sebum sau praf) si curata porii fetei.

Beneficii: Cand iti demachiezi corect tenul, ti se echilibreaza PH-ul. Daca tenul nu este curatat cum trebuie, orice pui pe piele deja nu mai conteaza. Iata de ce aplicarea demachiantului este absolut esentiala pentru sanatatea tenului.

Frecventa: demachiantul trebuie aplicat zilnic, de doua ori pe zi, dimineata pentru a indeparta urmele de transpiratie si sebum acumulate pe timpul noptii si seara pentru a indeparta machiajul si impuritatile acumulate pe parcursul zilei (praf, fum de tigara, poluare, transpiratie).

Ordinea aplicarii: demachiantul se aplica mereu primul.

Exfoliant

Chiar daca este mecanic (granule de scrub, aparat cu perie rotativa) sau chimic (acid sau enzime), exfoliantul este o parte integranta a procesului de curatare a tenului in profunzime prin indepartarea  impuritatilor din porii fetei. Prin exfoliere, eliminam celulele moarte si in egala masura, stimulam innoirea celulara la nivelul epidermei.

Beneficii: Tenul arata mult mai proaspat. Prin tehnica mecanica, putem curata porii in profunzime prin indepartarea sebumului, impuritatilor sau pielii uscate, in timp ce formula chimica actioneaza la nivel celular, stimuland producerea de colagen, regenerarea celulelor si dinamizand refacerea celulelor. Prin exfoliere se indeparteaza orice "obstacol" de pe piele si astfel tenul este perfect pregatit pentru tratament. Si machiajul adera mult mai bine cand tenul este neted si lipsit de celule moarte.

Frecventa: formulele mecanice pot fi aplicate de doua sau trei ori pe saptamana, in functie de tipul de ten. In schimb cele chimice se pot aplica zilnic (mai putin pentru tenurile sensibile).

Ordinea aplicarii: imediat dupa demachierea efectuata seara.

Serum

 
 

Serumurile contin ingrediente active (antioxidanti, vitamine), cu formule care protejeaza tenul de agresiunile factorilor externi (soare, poluare), conferind luminozitate dar avand totodata si efect anti-aging. Textura este apoasa sau uleioasa, dar se absoarbe foarte usor.

Beneficii: In timp, in functie de formula pe care o contine serumul, ingredientii activi vor permite tenului sa arate mai stralucitor, iar liniile fine si petele de pe fata se vor diminua.

Frecventa: Trebuie aplicat in fiecare zi, cu o formula  adaptata tipului de ten si nevoilor acestuia. Unele serumuri trebuie folosite doar noaptea pentru ca interactioneaza cu stratul de machiaj si se oxideaza mai repede. Serumul trebuie aplicat in jurul ochilor, pe fata si pe gat.

Ordinea aplicarii: Se foloseste dupa tonic, aplicat dupa exfoliant. Insa daca ati inlocuit tonicul cu apa termala, aplicati serumul dupa ce s-a uscat tenul.

Crema de fata

Aceasta este un emolient (crema, gel, ulei) ce formeaza o bariera protectoare pentru ten. In timp ce unele formule au drept scop protectia tenului,  altele au efect antiaging sau uniformizeaza culoarea tenul. Toate au rolul de a catifela tenul si de a-l hidrata.

Beneficii: Hidratat optim, tenul devine fin si luminos. Produsul trebuie aplicat atat pe fata, cat si pe gat si decolteu.

Frecventa: Dimineata si seara

Ordinea aplicarii: Dupa serum

Crema de ochi                  

Aceasta reprezinta un emolient ce protejeaza si hidrateaza zona sensibila a ochilor. Zona de sub ochi nu produce sebum si nu are nici tesut adipos de sustinere. Tocmai de aceea primele semne de oboseala sau de imbatranire apar aici.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Beneficii: O piele bine hidratata si ingrijita in jurul ochilor inseamna intinerire. In plus, cearcanele pot fi mai usor camuflate prin machiaj. Elasticitatea acestei zone trebuie mentinuta constant, altfel liniile fine si ridurile se adancesc.

Frecventa aplicarii: Dimineata si seara, trebuie aplicata fara exceptie. Sunt multe persoane care fac rabat de la aceasta crema, insa zona ochilor este  cea mai sensibila si expusa la semnele ce tradeaza varsta.

Ordinea aplicarii: Se aplica dupa crema de fata, cu ajutorul pernitelor degetelor inelare, prin gesturi circulare. 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0