Barbia dubla: cauze si remedii

Aspectul de barbie dubla este inestetic si oricine are de-a face cu el isi doreste sa scape de acesta – iata de ce apare barbia dubla, cum poate fi prevenita, dar si indepartata.

Barbia dubla apare atunci cand, exact sub barbie, se formeaza un strat de grasime care creeaza impresia ca mai exista o barbie. In general, barbia dubla este asociata cu kilogramele in plus si obezitatea, insa nu numai persoanele supraponderale au de-a face cu aceasta probleme estetica.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cauzele aparitiei barbiei duble

O serie de factori pot cauza aparitia barbiei duble:

Varsta -  pe masura ce inaintam in varsta, pielea isi pierde elasticitatea, iar acest lucru poate contribui la aparitia barbiei duble.

Dieta si greutatea – greutatea nu este intoteauna cauza aparitiei barbiei duble, insa poate contribui la aparitia acesteia. O dieta bogata in calorii, alimente procesate si grasimi nesanatoase favorizeaza acumularea kilogramelor in plus, precum si barbia dubla.

Bagajul genetic – genele joaca si ele un rol important in dezvoltarea barbiei duble. Persoanele care au rude de gradul 1 cu barbie dubla au sanse mai mari sa dezvolte, la randul lor, aceasta problema.

Postura adoptata – postura neadecvata a capului si a gatului poate slabi musculatura gatului si a barbiei, contribuind la formarea barbiei duble. Persoanele care dorm pe perne foarte inalte, care citesc stand intinse in pat ori care petrec multe ore folosind smartphone ul sau tableta, intr-o ozitie inadecvata, au sanse mai mari sa dezvolte barbia dubla.

 

 

Remedii barbie dubla

Exercitiile fizice – poti scapa de barbia dubla fortificand musculatura barbiei cu ajutorul unor exercitii fizice. Poti lasa capul pe spate si apoi il poti aduce in piept in repetate randuri ori poti folosi o minge, pe care sa o pozitionezi intre barbie si baza gatului, iar apoi sa apesi pe ea cu barbia de mai multe ori, incordand musculatura gatului.

Terapia cu radiofrecventa si masaj endermologic practicate cu regularitate, 1-2 ori pe saptamna, timp de cateva luni, si acest gen de terapii corporale pot contribui la tonifierea tesutului si reducerea masei adipoase, insa rezultatele depind de cantiattea initiala de grasime;

Scaderea greutatii – daca barbia dubla este cauzata de kilogramele in plus, trebuie neaparat sa slabesti pentru a reusi sa o estompezi ori sa o elimini complet.

Poti scapa de kilogramele in plus adoptand o dieta sanatoasa, bazata pe fructe, legume si cereale integrale, dar si  adoptand un stil de viata activ, din care sportul sa faca parte. Specialistii sustin ca, pentru a scapa de kilogramele in plus in caz de supraponderabilitate, e nevoie de cel putin 300 de minute de sport pe saptamana, adica in jur de 45 de minute zilnic.

Liposuctie prin liposculptura – in timpul acestei proceduri se foloseste caldura emanata de laser pentru a se topi grasimea, iar apoi se contureaza pielea. In general, se foloseste anestezic local pentru aceasta procedura. Liposculptura elimina grasimea, insa nu indeparteaza excesul de piele si nici nu sporeste elasticitatea pielii. Pot aparea, in urma acestei proceduri, umflaturi, durere si vanatai.

Mezoterapie faciala – mezoterapia este o terapie minim invaziva prin care se intorduc in piele mici cantitati de compusi care dizolva depozitele de grasime. Pentru tratarea barbiei duble prin mezoterapie este nevoie de 20 sau chiar mai multe injectii de fosfatidilcolina combinat cu acid deoxicolic.

Numai medicul dermatolog cu experienta in chirugia estetica poate injecta aceasta substanta intrucat acest acid poate cauza daune permanente nervilor daca nu este injectat corespunzator, respectiv necroze de tesut adipos. 

Efectele secundare ale mezoterapiei sunt: umflarea, invinetirea, durerea, amorteala si roseata aparute in zona cu pricina. Efecetle finale se poat vedea abia la 2-3 saptamani dupa injectare, in tot acest timp zona fiind edematiata si dureroasa la atingere.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0