Cele mai eficiente tipuri de masaj in ameliorarea durerii lombare

Durerile lombare pot fi cronice sau acute. Indiferent de tipul, dar si de cauza durerii, masajul este un remediu eficient in ameliorarea durerilor de spate. Iata ce tipuri de masaj sa incerci pentru a ameliora rapid dorsalgia joasa!

Masajul este folosit de mii de ani in scop terapeutic. Scopul acestuia nu este numai cel de a ameliora durerile de spate, ci si de a oferi o stare de bine si de a relaxa corpul in momentele tensionate.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Prin masarea tesuturilor, circulatia sanguina este stimulata, iar asta inseamna ca celulele sunt oxigenate mai bine. Asadar, procesul inflamator este calmat mai repede. Totodata, masajul stimuleaza si eliberarea serotoninei in creier, ceea ce inseamna ca un banal masaj te poate face sa fii mai fericit.

Durerea lombara poate avea mai multe cauze, incepand de la adoptarea unei posturi incorecte si pana la accidentare, intinderi de ligamente ori afectiuni ale coloanei vertebrale precum hernia de disc. Studiile au aratat ca, indiferent de cauza durerii de spate, masajul poate ameliora simptomele resimtite de pacient, accelerand totodata procesul de vindecare a cauzei durerii de spate.

Iata ce tipuri de masaj ar trebui sa incerci daca suferi de dureri lombare:

Masajul suedez – acesta este un masaj corporal relaxant, ideal pentru persoanele care au musculatura tensionata, dar care sunt si sensibile la atingere. Masajul suedez detensioneaza musculatura din zona lombara, fiind ideal in caz de “spate intepenit”. Daca ai o durere de spate cauzata de efort, de ridicarea unor greutati ori de o miscare brusca si incorecta, o sesiune de masaj suedez iti poate rezolva aceasta problema.

Masajul cu pietre incalzite – masajul cu pietre incalzite amelioreaza durerile lombare si detensioneaza muschii incordati. Acesta este similar cu masajul suedez, insa avantajul ar fi ca pietrele calde actioneaza si precum o compresa calda, ameliorand astfel durerea.

Masajul tesutului conjunctiv – cunoscut sub denumirea de masaj “deep tissue”, masajul tesutului conjunctiv tinteste musculatura in profunzimea sa. Acest masaj este unul mai agresiv, deci poate deveni si dureros asa ca trebuie sa discuti cu terapeutul care ti-l face, astfel incat acesta sa stie cand a atins pragul durerii suportabile, dar si cand il depaseste.

Acest tip de masaj este recomandat in special celor care sufera de dureri lombare cronice. Dupa masaj poate aparea senzatia de febra musculara, insa o baie calda, cu sare Epsom, va rezolva acest mic inconvenient.

Masajul de eliberare miofasciala – acesta tinteste tesuturile fasciale, adica tesuturile moi care se regasesc in tot organismul. Acest masaj este unul care elibereaza tensiunea si este extrem de eficient in tratarea fibromialgiei, una dintre cauzele durerii cronice de spate.

Masajul shiatsu – originar din Japonia, masajul shiatsu presupune atingerea, cu ajutorul palmelor specialistului in masaj, a punctelor cheie care permit ameliorarea durerilor de spate. Pentru a avea rezultatele dorite, e indicat sa apelezi la un terapeut cu experienta in arta masajului japonez – acesta stie exact care sunt punctele pe care trebuie sa lucreze.

Indiferent de masajul ales, rezultatele cele mai bune le vei obtine daca apelezi la un specialist. Bineinteles, poti ruga un apropiat sa iti faca masaj ori poti incerca chiar si automasajul, insa niciuna dintre aceste variante nu e la fel de eficienta precum masajul realizat de un specialist.

In perioada in care ai de-a face cu o criza de dureri lombare, poti face masaj de 2-3 ori pe saptamana, iar apoi poti ramane la o sedinta pe saptamana, pentru intretinere.

Masajul nu va aduce numai beneficii de ordin fizic, ci va avea efecte benefice si pentru mintea ta. Vei observa ca te vei simti mai calm, mai linistit, iar puterea de autocontrol va creste in perioadele in care faci masaj in mod regulat.

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Bibliografie: Studiul “Case Study: The use of massage therapy to relieve chronic low-back pain”, publicat pe ncbi.nlm.nih.gov, autor: Laura Allen

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0