Durerea lombara severa – cand e cazul sa mergi urgent la medic

Durerea care apare in zona lombara poate fi periculoasa atunci cand este asociata cu anumite simptome – iata cand e cazul sa mergi de urgenta la medicul specialist!

In cazurile grave, durerea lombara severa poate trada fracturi, tumori sau infectii la nivelul coloanei vertebrale.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iata situatiile in care durerea lombara trebuie sa te trimita de urgenta la medic:

Febra – este adevarat ca durerea de spate asociata cu febra poate aparea in caz de raceala sau gripa, insa in caz de durere lombara severa, poate fi vorba si despre o infectie in organism. Medicul va analiza situatia si, daca se confirma prezenta unei infectii in organism, va recomanda tratament pe baza de antibiotice si repaus.

Traumatisme – daca ai suferit un accident si, in urma traumatismelor suferite, ai dureri lombare serioase, e necesar sa mergi la medic de urgenta intrucat poate fi vorba despre o fractura ce necesita ingrijire medicala.

Intr-o asemenea situatie, medicul va face un set de radiografii, pentru a vedea exact despre ce este vorba. Daca intr-adevar exista o fractura se va recomanda un tratament medicamentos insotit de kinetoterapie si fizioterapie.

Furnicaturi sau senzatie de amorteala – asemenea simptome indica, de cele mai multe ori, o iritatie la nivelul terminatiilor nervoase, ceea ce inseamna ca durerea de spate poate fi cauzata de o afectiune ce trebuie diagnosticata si tratata de medic. Hernia de disc si stenoza spinala sunt doua dintre afectiunile care se manifesta prin simptome de acest gen. Acest tip de afectiune nu poate fi vindecata cu ajutorul calmantelor sau al antiinflamatoarelor.

 

 

Durere in piept – daca durerea lombara apare insotita de durere in piept, poate fi vorba despre un infarct.

Dureri/ disconfort la urinare – durerea lombara poate fi cauzata de o infectie urinara, iar in acest caz aceasta este insotita de simptome precum dureri la urinare si febra.

Slabiciune musculara la nivelul picioarelor – trebuie sa apelezi de urgenta la medicul specialist si daca durerea din zona lombara debuteaza odata cu slabiciune musculara la nivelul picioarelor.

Durerea apare noaptea si te trezeste din somn – durerile ce apar numai noaptea, iar ziua se amelioreaza, pot cauza insomnii. Acestea pot fi asociate fie cu probleme la nivelul coloanei vertebrale, fie cu aparitia unei tumori.

Medicul va realiza un set de analize de sange, precum  si un RMN pentru a depista cauza durerii.

Scadere nemotivata in greutate – daca odata cu durerea lombara incep si kilogramele sa dispara, e posibil sa fie vorba despre o tumoare sau o infectie.

Medicul va face, intr-o asemenea situatie, atat analize de sange, cat si analize imagistice.

Durerea este persistenta – in peste 90% dintre cazuri, durerea de spate se amelioreaza in 6 saptamani, iar daca acest lucru nu se intampla, iar durerea este severa, e obligatoriu un consult de specialitate.

In cele mai multe cazuri, durerile lombare nu necesita consult de specialitate si se vindeca de la sine. Daca observi insa ca durerile nu dispar in cateva zile sau saptamani ori ca sunt insotite de alte simptome si afecteaza calitatea vietii, e indicat sa apelezi la un specialist pentru a primi un diagnostic si un tratament.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0