Durerea lombara, acompaniata de durere testiculara – ce indica

Durerea lombara este una dintre cele mai des intalnite dureri in randul adultilor. Aceasta insa apare, rareori, acompaniata si de durerea testiculara.

Pacientul omite adesea sa discute cu medicul ortoped despre durerea testiculara, gandindu-se ca nu are nicio legatura cu problemele sale cu spatele. Durerea de spate insa poate sa apara odata cu durerea testiculara, ba poate chiar si cu dureri la nivelul unui picior.

Care sunt cauzele durerii lombare insotite de cea testiculara

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Prostatita, epidimita sau orice alta inflamatie a tractului genital masculin poate cauza, printre altele, dureri lombare asociate cu dureri testiculare.

Prostatita este o boala inflamatorie ce se manifesta la nivelul prostatei, in timp ce epidimita consta in inflamatia epidimului.

In cazuri extreme, cancerul testicular poate fi, de asemenea, responsabil pentru aceste doua dureri ce apar simultan.

Medicul este cel in masura sa identifice cauza durerilor lombare acompaniate de cele testiculare. Mergi la medicul generalist, care te va examina si apoi te va trimite catre un medic specialist, fie el urolog, fie ortoped.

Cum se manifesta durerea lombara, atunci cand e insotita de durerea testiculara

  • Durerea in zona lombara
  • Durere de spate care iradiaza catre picior
  • Durere la nivelul testiculelor, fie persistenta, fie sub forma de junghi care apare cand si cand

 

 

Diagnosticare durere lombara si durere testiculara

Atunci cand aceste doua dureri apar impreuna, medicul va face in prima faza anamneza, dar si o examinare fizica. Analizele de sange, analiza urinei, ecografia precum si testele de diagnosticare imagistice pot fi de ajutor medicului in stabilirea diagnosticului corect.

Tratament durere lombara asociata cu durere testiculara

Tratamentul pentru ameliorarea acestor dureri este administrat in functie de cauza durerilor. Daca este vorba despre prostatita sau epidimita, tratamentul cu antiinflamatoare si/ sau antibiotice este cel care remediaza problema.

In caz de cancer testicular, medicul oncolog va stabili tratamentul. In general, acesta consta in interventie chirurgicala pentru indepartarea formatiunii canceroase, urmata de tratament cu chimioterapie si radioterapie.

Remedii durere lombara acompaniata de durere testiculara

Pacientul poate observa ca durerile se accentueaza la mers asa ca va fi tentat sa evite miscarea. Mersul pe jos este insa benefic, ameliorand durerea lombara.

Pana la stabilirea diagnosticului si ameliorarea durerilor, pacientul va evita activitatile precum mersul pe bicicleta, care pun presiune atat pe zona lombara, cat si pe cea testiculara.

Cremele cu efect antiinflamator aplicate local in zona lombara pot fi de ajutor in ameliorarea durerilor de spate, cel putin temporar.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0